DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la sonny » Ned svi 31, 2015 3:30 pm

tom_hifi napisao:
sonny napisao:Pokušavam rekonfigurirati Forda :lol:
Hoću uključiti neke funkcije al' me OBD reader/writer ne hebe 2 %
U biti neki program za konfiguraciju mi ne radi kako treba...
Ne želi očitati ELM OBD skener...
Dok mi neki drugi programi rade bez greške...
Očitao i pobrisao neke greške koje ni u Ford servisu nisu "počistili" nakon što ga je prijašnji vlasnik malo razbio...

A što pokušavaš? Ja sam mislio kupiti taj OBD reader, bluetooth verziju, ali sam nekako stavio to na stranu zasad. Koga sam god pitao, skuplje verzije tih readera iz Njemačke, i naravno, USB konekcija su preporučeni. Ne znam koji reader ti imaš?

Skuplja verzija iz Njemačku my ass...
Sve je to china clone koliko ja vidim...
Što si gledao ?
Ja imam ELM327 iz Kine... S kloniranim chipom (FDTI je "originalni" proizvođač)...
Koristim program za očitavanje parametara modula u autu, napisan isključivo za Focus mk2/2.5...
Zanimaju me neke funkcije modula koje nisu uključene, a želio bih da budu - konkretno voice control za bluetooth modul HUa (za mobitel)...
Iako je na mom autu malo toga isključeno, jer je ugrađeno u principu skoro sve (osim nekoliko stvari koje mi ovako i onako nisu interesantne trenutno)...
Uglavnom preko istoga readera se može pristupiti i ECUu motora, ali neka hvala...
Rusi su to pisali, nisu normalni definitivno...
Inače bluetooth je OK za čitanje/brisanje grešaka ali za iole ozbiljnije upisivanje novih parametara ili firmwarea, jako nepouzdan...
Priča je jako duga, mene je konkretno zanimala samo za moj auto, pa mi se uistinu ne da pisati nadugačko...
Uglavnom, modul je danas potpuno okazao poslušnost, pa ništa od cijele priče ovako i onako...
Nema veze, koštao je par dolara pa ga nije šteta...
Nitko ti ne može potvrditi (niti želi) što je u "black boxu", pa ćeš na kraju bez obzira na cijenu dobiti što ćeš dobiti...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Ned svi 31, 2015 4:05 pm

izgleda da je sezona krepavanja kineza :lol: :lol:

netom dobavljeni i isprobani signal generator se upravo proglasio Elom Peroci... ili se prebacio u mod E.T. phone home, nisam siguran :think:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned svi 31, 2015 7:19 pm

sonny napisao:
tom_hifi napisao:
sonny napisao:Pokušavam rekonfigurirati Forda :lol:
Hoću uključiti neke funkcije al' me OBD reader/writer ne hebe 2 %
U biti neki program za konfiguraciju mi ne radi kako treba...
Ne želi očitati ELM OBD skener...
Dok mi neki drugi programi rade bez greške...
Očitao i pobrisao neke greške koje ni u Ford servisu nisu "počistili" nakon što ga je prijašnji vlasnik malo razbio...

A što pokušavaš? Ja sam mislio kupiti taj OBD reader, bluetooth verziju, ali sam nekako stavio to na stranu zasad. Koga sam god pitao, skuplje verzije tih readera iz Njemačke, i naravno, USB konekcija su preporučeni. Ne znam koji reader ti imaš?

Skuplja verzija iz Njemačku my ass...
Sve je to china clone koliko ja vidim...
Što si gledao ?
Ja imam ELM327 iz Kine... S kloniranim chipom (FDTI je "originalni" proizvođač)...
Koristim program za očitavanje parametara modula u autu, napisan isključivo za Focus mk2/2.5...
Zanimaju me neke funkcije modula koje nisu uključene, a želio bih da budu - konkretno voice control za bluetooth modul HUa (za mobitel)...
Iako je na mom autu malo toga isključeno, jer je ugrađeno u principu skoro sve (osim nekoliko stvari koje mi ovako i onako nisu interesantne trenutno)...
Uglavnom preko istoga readera se može pristupiti i ECUu motora, ali neka hvala...
Rusi su to pisali, nisu normalni definitivno...
Inače bluetooth je OK za čitanje/brisanje grešaka ali za iole ozbiljnije upisivanje novih parametara ili firmwarea, jako nepouzdan...
Priča je jako duga, mene je konkretno zanimala samo za moj auto, pa mi se uistinu ne da pisati nadugačko...
Uglavnom, modul je danas potpuno okazao poslušnost, pa ništa od cijele priče ovako i onako...
Nema veze, koštao je par dolara pa ga nije šteta...
Nitko ti ne može potvrditi (niti želi) što je u "black boxu", pa ćeš na kraju bez obzira na cijenu dobiti što ćeš dobiti...

Za ozbiljnije upisivanje parametara imam dobrog majstora, to sigurno ne bih sam radio. A oko tih kineskih ELM327, ne znam, ne govorim iz iskustva, ali znam da neki ne rade kako spada. Pročitao sam to na drugom HR forumu, više ljudi je potvrdilo, pa je valjda sigurno neka razlika između njih.
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 31, 2015 7:54 pm

Ja dobio napokon malo voljnog momenta za kuhanje. Jedno šest kila jagoda će se krčkati na laganoj vatri i postati pekmez...

budući pekmez.JPG

Dok sam prije nekoliko dana iskemijao jednu torticu sa jagodama. Napomena,za sljedeći put staviti više jagoda.

yummy torta.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Ned svi 31, 2015 8:01 pm

...evo, samo da ti dobacim da je volja sveprisutna :lol: :D

...zgotovio u subotu, a do sada je ostalo samo jos malo za "navecer" :mrgreen:

btw, svaka cast :obscene-drinkingcheers:
pamook

PostPostao/la Edison » Ned svi 31, 2015 8:46 pm

Tesko se tko moze mjeriti s Khadgarom i nekim njegovim DIY uratcima... :)
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 31, 2015 8:50 pm

Može Pamook, i to kada ima loš dan. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la zika » Ned svi 31, 2015 9:18 pm

I, sad, moram uzeti još slatkog da zaboravim ove gnusne slike pre spavanja... ;)
Nema smisla... ;) Gde baš ta dva kolača, pa to je... Ne vredi, idem...
zika

PostPostao/la pamook » Ned svi 31, 2015 9:48 pm

:lol: :lol: :lol: Zika

khadgar, nisi ti za bacit, ne zaeebavaj...

a ja nekako... sve si mislim.... smijem se, a proplakat cu :? :lol:

jos jedno tjedan, tjedan i pol...
pamook

PostPostao/la micro » Pon lip 01, 2015 9:24 pm

Trebam hitno pomoc kako da iskljucim u ubuntu da mi prica sa ovim uzasnim sintetickim glasom sta pisem ili ako surfam po internetu tekstove i ostalo ili komande na koje pozicioniram pointer misa. Neznam kako se to ukljucilo ali ako ga ne iskljucim ili cu skrenuti ili moram reinstalirati ubuntu.
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica