Visaton W17E + TW 70

Visaton W17E + TW 70

PostPostao/la davidbraco » Sub lis 01, 2016 11:00 pm

Razmišljam čisto teoretski o relativno pristojnim zvučnicima za male novce.

Ideja je za bas - srednjotonac uzeti zvučnik od Visatona W17E 8 oma
za visokotonac Visaton TW 70 8 oma

Glavna sonična prednost ovih drivera je njihova cijena.

Znači vjerujem da ima milion boljih alternativa ali nekako ne vjerujem da cjenovno u odnosu na kvalitet ima puno boljih.

Okvirno-upotrijebio bih ivericu jer je imam i ne košta me ništa.

Dimenzije nisu još posložene ali u granicama oko 40 cm x 30 cm x 25.
Razmišljam možda čak i malo manje.

Bas refleks ili kompresija neznam ni sam.

Visokotonac jedan košta 88 kuna kod zastupnika-TW 70 a gledam i TW 6 NG-cijena ista.

Bas košta 177 kuna a možda umjesto njih stavim 17 inca basseve od sony-a jer ih imam (2 ispravna i jedan malo pokrpan ovjes).
U onoj temi o sony zvučnicima(tuga pregolema) mislim da sam čak stavio oznaku i slike tih drivera od Sony-a.

Znači morao bi kupit samo visokotonce.

Ne očekujem nikakva čuda ali kad vidim kako se izrađuju ovi komercijalni zvučnici od raznih mini linija i sl. pa možda ispadne i predobro.

Zadnju stranu od zvučnika-imam ideju da bude dupla zadnjica-znači kad je kutija zgotovljena,zvučnici unutra,damper materijala onolko kolko zaključim
da je najbolje nakon 10 proba više nemoram dirati -a na skretnici izvana mogu eksperimentirati.

Kad budem zadovoljan sa skretnicom stavim zadnju stranu koja je lako stavljiva i lako skidljiva.
Znači ne treba vadit drivere da se dojde do skretnice.Prva zadnjica je znači zatiplana,zaljepljena,zabrtvljena a druga zadnjica na vijke.
U tom međuprostoru bi bila skretnica .

Što se tiče skretnice -neznam-morati ću eksperimentirati.
davidbraco

Re: Visaton W17E + TW 70

PostPostao/la Dean » Ned lis 02, 2016 10:39 am

Ako je to kutija za experimentiranje, treba sklepati nešto i isprobavati. Ako rezultati budu obečavajući, treba drugu kutiju napraviti kak se spada s obzirom na finiš kutije.
Ponekad kutija koja je bila experimentna, takvom i ostane i ne doživi reinkarnaciju u vidu finiširane stvari...
Osobno preferiran MDF za Hifa kutije, ali ako driveri nisu nešto hajendovski, iverica će biti sasvim dovoljna...
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davidbraco » Ned lis 02, 2016 1:18 pm

Pa to i je ideja.
Nakon svih modifikacija i isprobavanja ako je rezultat dobar -onda ide ozbiljnija kutija.

Kakva su inače iskustva sa ovim visokotoncima kaj liče na normalan umanjeni zvučnik?

Napominjem da ja na desno uho iznad 8 kiloherza baš i ne čujem.

Mislim ono-kvalitetna reprodukcija do 15-17 kilohertza mi dosta.
davidbraco

PostPostao/la beboni » Uto lis 04, 2016 9:32 pm

Što ne bi tw70 i w130s 8 oma,to bi bio klon wlm stella zvučnika od 2-2,5 tisuće eura?
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la davidbraco » Uto lis 04, 2016 9:48 pm

Art. No. 5896

stella_light

To be clear from the start: these small sized STELLA LIGHT speakers pack a considerable punch. While the outer appearance of the speakers might be described as compact or even sweet, this definitely does not apply to the maximum sound pressure of which they are capable. The combination of universal full-range FRS 8 - 8 Ohm loudspeaker and W 170 S - 8 Ohm woofer stands out because of its unbelievable level accuracy.

The fact that the separating frequency is at a very low 200 Hz benefits the STELLA LIGHT's positioning accuracy and generates an image of the stage that easily earns the "live" label. The FRS 8 - 8 Ohm full-range loudspeaker is remarkably detailed in its output: even the higher frequencies are reproduced accurately and with clear focus. Complemented by the W 170 S - 8 Ohm woofer, this combination covers almost the full range of frequencies required.

Whether used as computer speakers to the left and right of the desk or as a stereo set for the sitting room or bedroom, thanks to the excellent value-for-money price, these speakers can be used universally in many different environments without making too large inroads into your wallet. The simple, effective and intriguingly designed series crossover rounds the system off to produce a low-priced, quality building kit.

After all the cables have been positioned in the cabinet, the cable opening in the divider will have to be sealed off with e.g. hot-melt glue.
davidbraco

PostPostao/la davidbraco » Uto lis 04, 2016 9:59 pm

Pa koliko vidim kod Stella LIGHT zvučnika( samo Stella bez light nisam našao) se isto koristi 17 inch-ni driver.
Hoću male zvučnike za stavit na stol ili policu.U biti onaj Alto I za koji sam zapeo u početku-po dimenzijama je otprilike po mojim željama.
Sad je samo bit svega koje drivere staviti ali nekako ovaj TW 70 bih svakako stavio.
Bila bi zanimljiva kombinacija W 170 s i TW 70 ali u prvom redu ću u eksperimentalnim kutijama staviti one Sony 17 incne drivere koje već imam.
Inače ima Visaton i W 170 bez onog S( dosta jeftiniji) ali Zmajz kaže da je to totalno drukčiji zvučnik.
davidbraco

PostPostao/la davidbraco » Uto lis 04, 2016 10:04 pm

U biti koliko sam razumio kod Stella Light zvučnika onaj mali FRS-8 je širokopojasni i on svira skoro cijeli spektar a W170S lupa samo donje područje basa.
davidbraco

PostPostao/la davidbraco » Uto lis 04, 2016 10:16 pm

Evo da se podsjetimo onih Sony drivera:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davidbraco

PostPostao/la Dean » Uto lis 04, 2016 10:22 pm

Ok, a gdi je taj 17 inčni driver? :think:
To je ipak 17 centimetarski driver... :snooty:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davidbraco » Uto lis 04, 2016 10:28 pm

Ajoj-ja sam zabrijao dobrano-imaš pravo.

17 inča bi već bio pravi lavor!

I bilo bi malo preveliko za kutiju u koju ga planiram ugraditi.

Jel može ovo pod bisere mjeseca (imamo možda neku takvu temu??).
davidbraco

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici