Gramofon mkII

Re: Gramofon mkII

PostPostao/la Dacho » Čet sij 12, 2017 11:12 am

2017-01-12 10.13.54.jpg

Onda bi ti bolje sjeo jedan od jeftinijih modela...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dacho

PostPostao/la Krešica » Čet sij 12, 2017 11:27 am

Dacho napisao:Tocka ovjesa ti nije ispod rucke nego pokraj...

Da ali se za bazu drži u točki ovjesa. I nije fiksno za bazu nego spojno. U svojim eksperimentima sam došao do par zaključaka, a jedan od njih je bio da što je točka ovjesa dalje od hvatišta ručke, to mi je grembalica ljepše svirala.
Ovo drugo mi je isto grdo. Općenito ne volim taj plastikaner look, jebat ga, ipak sam ja strojobravar :D
Krešica

PostPostao/la zika » Čet sij 12, 2017 1:02 pm

Krešica napisao:

Da ali se za bazu drži u točki ovjesa. I nije fiksno za bazu nego spojno. U svojim eksperimentima sam došao do par zaključaka, a jedan od njih je bio da što je točka ovjesa dalje od hvatišta ručke, to mi je grembalica ljepše svirala.
Ovo drugo mi je isto grdo. Općenito ne volim taj plastikaner look, jebat ga, ipak sam ja strojobravar :D
slika.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zika

PostPostao/la Krešica » Čet sij 12, 2017 1:40 pm

Transkriptor je prošao kroz moje ruke davno. Očaj od zvuka al onda je fora izgledal. Jedino mi nije jasno kaj to traži u ovom threadu. Bilo bi kul(turno) da se thread barem pročita prije nego se kelje fotke ružnih gramofona :D
Krešica

PostPostao/la Edison » Čet sij 12, 2017 1:43 pm

Ljepota je u oku promatraca.
Edison

PostPostao/la zika » Čet sij 12, 2017 1:51 pm

Krešica napisao:Transkriptor je prošao kroz moje ruke davno. Očaj od zvuka al onda je fora izgledal. Jedino mi nije jasno kaj to traži u ovom threadu. Bilo bi kul(turno) da se thread barem pročita prije nego se kelje fotke ružnih gramofona :D
Neću više, obećavam. Mea culpa. Mator, setio se lepih trenutaka iz mladosti pa... O zvuku u nekom prikladnijem thread-u, da se ne okliznem ponovo... ;) Mene što se tiče, slobodno obrisati... ;)
Thread sam zorno iščitao pre postavljanja slike i spreman sam na svaki vid propitivanja... Poveznica je udaljenost koja je pomenuta i otud i moj nekul(turan) upad...
zika

PostPostao/la Krešica » Čet sij 12, 2017 2:52 pm

Da, sa te strane gledano, udaljenost ručke od ovjesa je na transkriptoru velika, ali njemu to nije pomoglo niti onda ...
Sorry, al napišeš objašnjenje kad keljiš sliku, samo daj, nemoj da zamre zdrava zajebancija :D
Krešica

PostPostao/la Dacho » Čet sij 12, 2017 3:25 pm

Krešica napisao:

Nebih se slozio bas sa ovim ali to cemo drugom prilikom.

Razumijem da tezis designu kao najjace japanske vrtilice iz zlatnog doba kao ovi na slikama...doduse su to skoro uvijek bili DD pogoni ali vidi se poanta.
Ja bih tu onda svakako isao na puni profil sendvich materijala kao osnovu pa onda furnir preko toga. Za pogon bi stavio subtanjur sa remenom prikriven sa donje strane.
Nekakve ovjese bih svakako izbjegavao osim mozda na tockama lezanja.
150442qgqgpp9wqdwwqqwg.jpg

Exclusive P3_1.jpg
Dacho

PostPostao/la Krešica » Čet sij 12, 2017 4:07 pm

Dacho napisao:
Krešica napisao:... jebat ga, ipak sam ja strojobravar :D

Nebih se slozio bas sa ovim ali to cemo drugom prilikom.

Ja sam strojobravar i točka. ;)

Dacho napisao:Razumijem da tezis designu kao najjace japanske vrtilice iz zlatnog doba kao ovi na slikama...doduse su to skoro uvijek bili DD pogoni ali vidi se poanta.
Ja bih tu onda svakako isao na puni profil sendvich materijala kao osnovu pa onda furnir preko toga. Za pogon bi stavio subtanjur sa remenom prikriven sa donje strane.
Nekakve ovjese bih svakako izbjegavao osim mozda na tockama lezanja.
Slika

Ovo je fakat lijepo. Ima netko da je slušao ovaj tip pogona na nekom ozbiljnijem sistemu? Nemam ali nikakvih iskustava sa tim. Dobiti ću istina i bog uskoro jedan JVC na upotrebu, pa ću valjda stići procijeniti da li to vrijedi te love i kako se ponaša. Sa druge strane, te pogone mogu kupiti samo rabljene iz devetsto i lijeve, a to je uvijek mačak u vreći.
Ovo mi je vrhunac Pioneer dizajna:
Slika
Krešica

PostPostao/la zika » Čet sij 12, 2017 6:33 pm

Krešica napisao:Da, sa te strane gledano, udaljenost ručke od ovjesa je na transkriptoru velika, ali njemu to nije pomoglo niti onda ...

Zato što nije dobro bio podešen. Davno je to bilo, Dorćol, podešavanje je potrajalo ali je zato...
Krešica napisao:Sorry, al napišeš objašnjenje kad keljiš sliku, samo daj, nemoj da zamre zdrava zajebancija :D
Evo, ovako, objašnjenje:Slikaselfie dok pišem ovo...
zika

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Analogni izvori zvuka