Da odgovorim sam sebi...
Zujanje u zvučniku je smanjeno, uklonio sam privremeno sve zice koje vire iz ESPa (pot i preklopnik faze). Spojio na AV receiver i opet tiho...dok nisam pustio neki film 5.1
Treća scena filma je bila nekakav pad aviona...imao sam osjećaj da pao u susjednoj sobi
Tako da sam morao smanjiti level suba za 6db a mislim da bi trebalo još, no bitno je da radi ali sad barem znam na čemu ga istestirati.
No, ostao je problem zujanja trafoa i to se čuje prilično kad je tišina u sobi. Trafo sam probao učvrstiti na gumama pa bez guma pa s vijcima poluotpuštenim pa sa vijkom i maticom kroz drvenu ploču, ali zujanje je uvijek isto. I primjetio sam da se grije. Kad sub spojim na watmetar pokazuje 18w (bez ikakvog ulaza). Trafo nije novi, dobio sam ga od Pamooka koji ga je kupio na nekom od samo njemu znanih mjesta

Možda nešto s njim nije u redu jer ima malo čudne napone na sekundaru (34V i 10V a jedan sekundar niti on niti ja nismo mogli dobro izmjeriti).
Što preporučujete, kako riješiti ovaj problem?
Zamjena, premotavanje ili ići na SMPS napajanje? Bitna mi je i potrošnja struje jer se taj sub vjerojatno nikada neće gasiti. Uporedbe radi, dva pojačalceta D klase napajana ciglicom iz laptopa i Raspberry Pi zajedno troše 5-6W pri praznom hodu ili nekom tišem slušanju glazbe, Yamaha AV receiver 35W bez zvučnika a Onkyo receiver 75W sa zvučnicima jedva pojačanim.