Aparat sam dobio na poklon jer je prethodni vlasnik došao do zaključka da od njega neće biti ništa budući je bio praktički uništen.
Slupana kutija, iznutra sve pokriveno nekakvom gnjilom debelom i gadljivom masom tako da su se komponente tek nazirale.
Šteta što to nisam slikao jer riječi nisu dovoljne
Lani sam ga detaljno pročistio i zapeo na mehanici.
Sve sajle su bile potrgane, i što je najgore, glavni preklopnik je bio u komi, oksidiran i sav "iščašen"
Nedostaje gumb za biranje stanica i dva gumbića sa strane.
Nakon grubog čišćenja uvidio sam da uređaj ipak ima potencijala:

Radi se o stereo prijemniku s cijevima. Samo ulazni dio je napravljen s tranzistorima.
Cijevni je i stereo dekoder.
Uređaj je proizveden 1966. godine, u vrijeme kada su se japanci još "igrali u pijesku" a nijemci debelo kontrolirali tržište.
Izlazne cijevi su ECLL800 koje su se upravo tada i pojavile za potrebe kvalitetnih uređaja.
Ugrađivale su se uglavnom u stereo aparate jer pojačalo napravljeno s njima nije zauzimalo puno mjesta a imalo je dovoljno snage (cca 8W po kanalu uz korištenje samo jedne cijevi) uz dobru kvalitetu.
Cijevi su danas relativno teško dobavljive uz što ide i primjerena cijena
U međuvremenu sam sredio i pokrpao kutiju i metalnu mrežu.
Trebalo je sve iznova furnirati.
Otprilike:

Zamijenio sam elektrolit (mada nije trebalo) i sredio trafo koji je bio poprilično oksidiran i trebalo ga je izvući van na provjeru i lakiranje..
Sve ostale komponente su nakon čišćenja pokazale da su u savršenom stanju.
Kvaliteta komponenti je svojedobno bila i najveći razlog cijene jer sve izgleda kao da je netom napravljeno.
Ostali prosječni i konzumni radio-aparati iz tog vremena su inače danas u takvom stanju da zahtijevaju trenutnu zamjenu pola dijelova.

Danas sam konačno skupio snage za nastavak jer mi zauzima puno mjesta i kompromitira moral za nastavak nekih drugih "projekata".
Sredio sam preklopnik i namontirao nove sajle.
Trebalo je još na mjesto vratiti neke potrgane žice.
Uz malo nagovaranja radio je brzo proradio.
Slijedi podešavanje, mada imam osjećaj da neće trebati puno.
Nakon toga ide sređivanje stereo dekodera gdje ima nešto potrganih žica i replikacija gumba.