TME nabava dijelova

Re: TME nabava dijelova

PostPostao/la audio kutak » Sri stu 22, 2017 5:30 pm

ne, porez ti mogu sasvim normalno obracunati po nasem jer je to zemlja destinacija ali taj porez onda

ide u hr, ne u poljsku... jednostavno

banka mora te kune kovertirati u zlote i njima platiti... gotovo... kune ne idu van..
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la dadod » Sri stu 22, 2017 6:20 pm

audio kutak napisao:ne, porez ti mogu sasvim normalno obracunati po nasem jer je to zemlja destinacija ali taj porez onda

ide u hr, ne u poljsku... jednostavno

banka mora te kune kovertirati u zlote i njima platiti... gotovo... kune ne idu van..

Ja placam preko internet bankarstva i ta mogucnost ne postoji.
Nije to tako jednostavno, ako se placa na banku u Europskoj uniji placa se PDV te zemlje a ne hrvatski.
dadod

PostPostao/la drz » Sub stu 25, 2017 11:00 am

jesi uspio platiti? ja sam im poslao i upit na mail, ali nisam dobio odgovor :(
drz

PostPostao/la aparatusonitus » Sub stu 25, 2017 12:43 pm

Isti problem i kod mene...naručio, pokušao platiti, ne ide...probao sam promjeniti valutu u korisničkom računu pa ne vidim kako...na kraju poslao mail da mi objasne kako da im platim :-(
aparatusonitus

PostPostao/la dadod » Sub stu 25, 2017 1:22 pm

aparatusonitus napisao:Isti problem i kod mene...naručio, pokušao platiti, ne ide...probao sam promjeniti valutu u korisničkom računu pa ne vidim kako...na kraju poslao mail da mi objasne kako da im platim :-(

I ja sam poslao nekoliko emailova ali mi vise ne odgovaraju. Prvi odgovor je bio da su u Hrvatskoj otvorili virtualnu kompaniju i da je moguce platiti samo u kunama, i nije mi jasno zasto se onda placa banci u Poljskoj. Paypal nije vise moguc. Ne cini mi se da su previse pametni.
dadod

PostPostao/la aparatusonitus » Sri stu 29, 2017 11:40 am

Uspio platiti nakon njihovog odgovora na moj mail...treba koristiti uslugu eservice i platiti karticom.
aparatusonitus

PostPostao/la Edison » Sri stu 29, 2017 12:43 pm

aparatusonitus napisao:...treba koristiti uslugu eservice i platiti karticom.

Cini mi se kao nazadak... Jednostavnije (i sigurnije) je bilo placati PayPalom nego svaki put upisivati broj kartice.
A i vise mi je odgovarao Poljski PDV od 23%, nego nas od 25%. Mislim da cu manje narucivati iz TME-a ubuduce.
Edison

PostPostao/la aparatusonitus » Sri stu 29, 2017 1:21 pm

Što se sigurnosti plaćanja tiče i što je sigurnije PayPal ili direktno, nisam kompetentan...iako uvjek stoji da mi svakakvi scenariji prolaze kroz možđane kad ukusam podatke s kartice.

Što se krajnjeg iznosa tiče, istina je da se obračunava 25% PDV, ali isto stoji da ti se ne obračunava tečaj po PayPal aršinu. Npr. danas po NBH 1$ = 6,379080 kn (prodajni), po PayPal-u 1$ = 6,654599 kn (upravo platio nešto) što je 4.35% provizije pa ispada da sam uštedio 2,35% :mrgreen:
aparatusonitus

PostPostao/la tubeman » Sri stu 29, 2017 2:04 pm

Ja imam poseban devizni račun za Internetska plaćanja unutar ZA-BA paketa (dodatna VISA kartica)
Istina da je bilo neke zafrkancije dok se to nije izdogovaralo ali radi bez greške i nisam primijetio baš nikakve dodatne provizije ili troškove, pogotovo kroz Pay-Pal.
Ako nešto košta 22,00 Eura . onda oni skidaju 22,00 Eura.
Isto je s povratom novca.
Vraća se cijeli iznos. To što postoji vremenski odmak od plaćanja je vjerojatno zbog sigurnosti, prvenstveno kupaca.
Kod trgovaca je to još jače izraženo jer se lova isplaćuje tek kada se više nitko ne žali.
Tu nemam nikakvih loših iskustava.
Jedinu proviziju kod transakcija su mi naplatili kod kartičnog plaćanja u Švicarcima (čudimo se ???) :) :)
Ovako je najjednostavnije. Na račun si prebacim onoliko koliko mi treba (uvijek je tu par desetaka do stotinjak eura da ne kontroliram svako malo ima li dosta) i mislim da je to najsigurniji način.

Prebacivanje s kunskog računa na devizni (pa i taj) ide kroz e-bankarstvo trenutno pa nema dodatne gnjavaže niti provizije.
Ako ide direktno kartično plaćanje, onda se koristi kao svaka druga kartica, a ako ide kroz Pay-Pal, onda je procedura onakva kakva već ide za to :)
Do sada mi banka nije dodatno naplaćivala taj dodatni devizni račun pa nemam nikakvih dodatnih troškova.
To što je poljski PDV malko manji (koliko je to u postotku na krajnju cijenu :) ? - Na sto eura (+ PDV) su to 2 eura razlike) sigurno nije razlog za odustajanje od TME-a koji radi prilično profesionalno, ima relativnu jeftinu i vrlo brzu dostavu.
Asortiman im je povelik a i cijene nisu visoke.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la dadod » Sri stu 29, 2017 5:19 pm

tubeman napisao:Ja imam poseban devizni račun za Internetska plaćanja unutar ZA-BA paketa (dodatna VISA kartica)
Istina da je bilo neke zafrkancije dok se to nije izdogovaralo ali radi bez greške i nisam primijetio baš nikakve dodatne provizije ili troškove, pogotovo kroz Pay-Pal.
Ako nešto košta 22,00 Eura . onda oni skidaju 22,00 Eura.
Isto je s povratom novca.
Vraća se cijeli iznos. To što postoji vremenski odmak od plaćanja je vjerojatno zbog sigurnosti, prvenstveno kupaca.
Kod trgovaca je to još jače izraženo jer se lova isplaćuje tek kada se više nitko ne žali.
Tu nemam nikakvih loših iskustava.
Jedinu proviziju kod transakcija su mi naplatili kod kartičnog plaćanja u Švicarcima (čudimo se ???) :) :)
Ovako je najjednostavnije. Na račun si prebacim onoliko koliko mi treba (uvijek je tu par desetaka do stotinjak eura da ne kontroliram svako malo ima li dosta) i mislim da je to najsigurniji način.

Prebacivanje s kunskog računa na devizni (pa i taj) ide kroz e-bankarstvo trenutno pa nema dodatne gnjavaže niti provizije.
Ako ide direktno kartično plaćanje, onda se koristi kao svaka druga kartica, a ako ide kroz Pay-Pal, onda je procedura onakva kakva već ide za to :)
Do sada mi banka nije dodatno naplaćivala taj dodatni devizni račun pa nemam nikakvih dodatnih troškova.
To što je poljski PDV malko manji (koliko je to u postotku na krajnju cijenu :) ? - Na sto eura (+ PDV) su to 2 eura razlike) sigurno nije razlog za odustajanje od TME-a koji radi prilično profesionalno, ima relativnu jeftinu i vrlo brzu dostavu.
Asortiman im je povelik a i cijene nisu visoke.

Problem je sto je cijena u kunama, pa onda banka naplacuje konverziju. Ja imam racun u eurima ali kako platiti u eurima?
dadod

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova