Bepone napisao:Sve rastavi i ponovo..pogledaj malo neke laypute kako se rade pojacala..cak i ovdje ces se nesto naucit.ocjena nezadovolqvajuce.. 5x ces ga slozit nanovo... I moras procitat par knjiga o gradnji pojacala, evo ja imam cijelu listu koju moras procitat i naucit.. Javi se kad bis krenuo pa.cu linkat..znam da te nije volja pa se sam javi kad tw uhvati
Ne bih se baš sa svime složio. Čak je malo uvredljivo ovo "
cak i ovdje ces se nesto naucit".
Ako se dečku ne želi pomoći, bolje je ne komentirati.
Naravno da treba malo proučavati literaturu ali velika volja i pripadajuće godine su nešto što treba uzeti u obzir prije kritike unatoč njegovom starmalom nastupu

Ovako....
Sam dizajn šasije nije baš najsretniji.
Najgore od svega (najteže ispravljivo) je položaj one prve cijevi, a odmah slijedi način ožičavanja.
Sistem "paukove mreže" je nešto što zna napraviti a da ne bruji (previše

) isključivo Precednik i ne bi se smjelo natjecati s njim jer je odmah osuđeno na neuspjeh

.
Dakle trebalo bi raditi po "PS-u".
Zato predlažem za početak tek par jednostavnih stvari koje se mogu relativno jednostavno provesti a da se ne zadire previše u postojeći mehanički "dizajn".
Prvo: Treba urediti žice kojima se dovodi napon za grijanje cijevi. Upredene već donekle jesu, ali to bi moglo bolje.
Voditi ih od jedne cijevi do druge. To je ovdje možda najbanalniji problem ali treba usvojiti neke standarde koji će dobro doći u budućnosti kada to možda bude puno važnije.
Te žice bi bilo najbolje pozicionirati odmah do lima na dno šasije da ne plešu okolo.
Drugo, Sve vodove napajanja (visoki napon, grijanje i sl.) voditi sa stražnje strane šasije, najbolje suprotno od potenciometara, ulaznih priključaka i sl.
Ako su priključci i potenciometri nezgodno grupirani (kao ovdje), onda ih treba smjestiti negdje gdje neće smetati - u ovom slučaju negdje po sredini, između podnožja cijevi.
Na taj način neće smetati drugim vodovima ili komponetama ni fizički ni električki.
Ulazna cijev je smještena doslovce bez veze.
Kod cijevnih pojačala je "ljepota" na šasiji najmanje važna mada se i to može postići uz malo više promišljanja.
Ta cijev bi trebala biti ŠTO BLIŽE potenciometrima i prekidačima.
Na taj način bi se moglo puno bolje riješiti povezivanje s potenciometrima i prekidačima jer bi žice bile puno kraće što je za ovakav način spajanja IMPERATIV.
Ovakvo vođenje žica "okolo-naokolo" ne može rezultirati ničim drugim osim problemima.
Takve dugačke žice bi još bile donekle podnošljive (nikako poželjne) u samom izlaznom stupnju, ali u ulaznom nikako.
Pokušaj te žice maksimalno skratiti (pogotovo one od potenciomatara) pa možda donekle uspiješ. Možda bi pomoglo spajanje s mikrofonskim kabelima ( 2 + oplet).
Treća stvar - ako "pišti" i "cvili" treba zamijeniti žice primara transformatora (A1 na A2 i obratno). Mislim da je to Bepone već napisao.
U svakom slučaju treba napraviti ovo što sam napisao pa će se onda vidjeti hoće li biti cvileža.
Vjerujem da je grijanje ECC83 dobro spojeno (4+5 jedan pol, 9 drugi) za 6,3V.
Provjeriti sve napone isto nije na odmet.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......