Ne pratim ga baš, par puta sam pogledao stranicu.
I ja volim skretnicu prvog reda, ali taj midbas je zapravo širokopojasni, ide preko 10kHz (na osi) pa ga zato treba rezati strmije. Ima na ebay-u neki Audiohobby (
https://www.audiohobby.eu/en/sb-acousti ... ition.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank) koji prodaju modificiranu Ara-u za 3000 Eura, pročitaj šta su napisali u opisu. To me ponukalo da se pozabavim s tim.
Malo su promijenili opis, prije je pisalo da je njihova skretnica jednostavnija, drugog reda i da oni koji su čuli kažu da to zvuči kao zvučnici od 10 kEur ...
A čuj, ja sam objektivist... Kontam- to je sve fizika i svaka pojava koju možemo primjetiti ima svoje fizikalno objašnjenje, samo je pitanje da li mi to znamo objasniti ili ne - tako je kako fizika diktira.
I ja sam ovih dana dovršio jedno integrirano pojačalo, sa phono stageom. Bio sam spojio mase svih ispravljača na centralnu točku i bilo je malkoc bruma - a nema loop-a. Onda sam mase svih pretpojačala odspojio s te točke i vodio diirektno do pločica i sad nema apsolutno nikakvog bruma, šuma, ništa, totalni mrak! Trafo od 300 VA ni ne čuješ da je uključen, sasvim izbliza.
Tko radi ... griješi!