CORONA

Re: CORONA

PostPostao/la Edison » Pon ožu 16, 2020 10:29 pm

Hey Joe, i ja sam slusao Radio Luxembourg dok sam isao u srednju skolu. :) Srednji val, nocu se bolje culo. Bila je emisija s glazbenim novitetima oko 20:30. Mi smo znali cijelu noc crtati programe (tehnicko crtanje) koje je trebalo predati ujutro i usput, cijelu noc, slusali Radio Luxembourg. Prijem nije bio bas neki, cisti low-fi. Ja sam to slusao na prijemniku Tesla 57, onakvom kakv mi je tubeman obnovio i poklonio na TF u Sisku.

Sto se Roliing Stonesa tice, svirali su u Rusiji, u Moskvi, 1998. godine. Jest da su zahtjev predali ranije i cekali vise od 30 godina da im odobre koncert. Sreca da su tako dugovijecni... :lol:

Ali u pravu si, nastavit o ovom mozemo uz pivu ili rakijicu... :)
Edison

PostPostao/la Zmajz » Pon ožu 16, 2020 10:34 pm

Ma Joe, zašto ne smiješ pivo????
To ni dobro....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Master of disaster » Pon ožu 16, 2020 10:38 pm

Zmajz napisao:Ma Joe, zašto ne smiješ pivo????
To ni dobro....

:lol: Eto ti liberala, misle da mogu pit što hoće... :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon ožu 16, 2020 10:52 pm

Nisam precizan niti nepristran analitičar društvenih uređenja, ali imam dva interesantna primjera koja sam iskusio na vlastitoj koži.
Prije rata (~1987'me) sam sam od Splitske banke tražio kredit s kojim bih otvorio samostalni posao u kojem bih se privatno u vlastitom prostoru bavio elektronikom (radilo se o projektiranju, razvoju i izradi elektroničkih sklopova kojima bi se supstituirali nenabavljivi elektronički sklopovi u industriji pri servisiranju skupih strojeva; nekoliko sam takvih poslova već radio za neke firme putem ugovora o djelu i "preko" nekih registriranih obrtnika). Bio sam odlično upoznat sa raspoloživim sredstvima koja su određena za dodjelu u Kninu i vrlo sam detaljno i znalački napravio priloženu dokumentaciju kojom sam pravdao molbu za kreditom, a koju su mi "amenovali" i prijatelji sa ETF-a i jedan doktor znanosti sa Ruđera.
Kredit je dobio jedan moj poznanik, sin lokalnog partijskog funkcionera (što se i moglo očekivati od socijalističke vlasti, jer niti moj pokojni otac niti ja nismo bili članovi partije!), koji je nakon toga za dobivena sredstva kupio vrlo luksuzni (za ono vrijeme) auto (AUDI-80), a posao nije niti pokušao započeti.
Nakon rata je ministarstvo dijelilo kredite za razvojačene koji su htjeli otvoriti samostalni posao, pa sam skupio svu potrebnu dokumentaciju, napravio kompletan elaborat (vrlo sličan posao onome koji sam imao namjeru raditi i prije rata, jer sam u međuvremenu popravljao elektroniku nekih strojeva za BAGAT, BAGAT-ALATNICU, SAS i POLIKEM) i pun nade u novu kapitalističku vlast čekao pozitivan rezultata. Kredit je dobio sin lokalnog moćnika (ZNA-se) koji jeste bio u ratu, ali je kompletna kreditna pisma pretvorio u gotovinu i za jednu noć izgubio na kocki (skupa sa automobilom, a izgubio bi i kuću, ali je kuća bila u vlasništvu njegove supruge pa nju nije mogao prokockati!). Dug koji je tada napravio je bio toliki da i danas "naviga" i vraća ga "kamatarima" i mafijašima iako ima već ~66 godina starosti. Od najavljenog posla za koji je tražio kredit, naravno nije bilo ništa već je čak zapošljavanjem u Tankerskoj "uzeo" nekome drugome radno mjesto.
Promijenili smo mi društveno uređenje, ali ljudi su u načelu ostali isti, samo su "boju dresova" zamijenili, ili ako su se i ljudi promijenili, rekao bih da su sa onima iz bivše vlasti sjedili skupa u klupi i učili jednako gradivo.
davorin

PostPostao/la Bepone » Pon ožu 16, 2020 11:14 pm

primjeri jasno pokazuju, trebao si bit dio partije! jednostavno a sigurno bi i novac bio bolje utucen :mrgreen:
p.s. sam ne mozes nis, to je jasno kao dan, moze covjek biti novi tesla , dok nemas zaledje - ne postojis..moras nekoga vuc za rukav dok ne postanes velik,a onda... onda krece druga prica..
Bepone

PostPostao/la Dorian » Pon ožu 16, 2020 11:22 pm

davorin napisao:Nisam precizan niti nepristran analitičar društvenih uređenja, ali imam dva interesantna primjera koja sam iskusio na vlastitoj koži.
Prije rata (~1987'me) sam sam od Splitske banke tražio kredit s kojim bih otvorio samostalni posao u kojem bih se privatno u vlastitom prostoru bavio elektronikom (radilo se o projektiranju, razvoju i izradi elektroničkih sklopova kojima bi se supstituirali nenabavljivi elektronički sklopovi u industriji pri servisiranju skupih strojeva; nekoliko sam takvih poslova već radio za neke firme putem ugovora o djelu i "preko" nekih registriranih obrtnika). Bio sam odlično upoznat sa raspoloživim sredstvima koja su određena za dodjelu u Kninu i vrlo sam detaljno i znalački napravio priloženu dokumentaciju kojom sam pravdao molbu za kreditom, a koju su mi "amenovali" i prijatelji sa ETF-a i jedan doktor znanosti sa Ruđera.
Kredit je dobio jedan moj poznanik, sin lokalnog partijskog funkcionera (što se i moglo očekivati od socijalističke vlasti, jer niti moj pokojni otac niti ja nismo bili članovi partije!), koji je nakon toga za dobivena sredstva kupio vrlo luksuzni (za ono vrijeme) auto (AUDI-80), a posao nije niti pokušao započeti.
Nakon rata je ministarstvo dijelilo kredite za razvojačene koji su htjeli otvoriti samostalni posao, pa sam skupio svu potrebnu dokumentaciju, napravio kompletan elaborat (vrlo sličan posao onome koji sam imao namjeru raditi i prije rata, jer sam u međuvremenu popravljao elektroniku nekih strojeva za BAGAT, BAGAT-ALATNICU, SAS i POLIKEM) i pun nade u novu kapitalističku vlast čekao pozitivan rezultata. Kredit je dobio sin lokalnog moćnika (ZNA-se) koji jeste bio u ratu, ali je kompletna kreditna pisma pretvorio u gotovinu i za jednu noć izgubio na kocki (skupa sa automobilom, a izgubio bi i kuću, ali je kuća bila u vlasništvu njegove supruge pa nju nije mogao prokockati!). Dug koji je tada napravio je bio toliki da i danas "naviga" i vraća ga "kamatarima" i mafijašima iako ima već ~66 godina starosti. Od najavljenog posla za koji je tražio kredit, naravno nije bilo ništa već je čak zapošljavanjem u Tankerskoj "uzeo" nekome drugome radno mjesto.
Promijenili smo mi društveno uređenje, ali ljudi su u načelu ostali isti, samo su "boju dresova" zamijenili, ili ako su se i ljudi promijenili, rekao bih da su sa onima iz bivše vlasti sjedili skupa u klupi i učili jednako gradivo.

U svim sistemima koji su u biti slicni jer ljude promjeniti nemres fora je bila traziti nesto sto je drugacije i o cemu uglavnom nemaju pojma(sistem) ili nitko nije trazio, takve fore produ, meni je krajem 90.god prosla fora sa osnivanjem to se tada zvalo mjesovita firma, konkretno sa talijanima i uspio sam osnovati mjesovito yugo-talijansku firmu sa tvrtkom intervideo iz napolija, btw. intervideo je firma koja je radila kompletni audio-video na sarajevskoj(84) olimpijadi i vezano uz to dobiti kredit, fora je bila sto je u cijeloj tadasnjoj jugi mozda bilo 4-5 mjesovitih firmi i gotovo nitko nije imao puno kontakta sa tim, cak je i sudac na trgovackom rekao da nikad prije nije vidio takve papire, nije bilo konkurencije i proslo je. I tak smo mi i poceli raditi, bili u vise puta kod njih u italiji na obuci i svasta nesto i taman kada je trebalo postati ozbiljno situacija je izmakla kontroli u politickom obliku i tu sam prvu vecu gresku u zivotu napravio jer su mene i kolegu talijani zvali da dodemu u italiju raditi za njih, a mi smo ostali na lokalnim pozicijama, Slicna fora mi je svojedobno prosla i u ovom sistemu.
Dorian

PostPostao/la vilim » Uto ožu 17, 2020 12:25 am

Nakon dugo vremena ova Korona očito je inspirirala forumaše da otvore novu temu razmišljanja o prošlim, sadašnjim, budućim vremenima. I prošlo i sadašnje vrijeme imalo je lijepih i ružnih životnih priča, uspona i padova. Edison spominje radio Luxemboug koji je započeo emitiranje programa one naše rock i pop muzike ako se ne varam u 18 ili 20.00 sati i to je bio događaj za pamćenje. Edisonu postavljam pitanje jeli se tako sjeća nekog festivala zabavne glazbe od 90 -ih pa do danas kao što još uvijek osjeća onaj zvuk Radio Luxembourg koji iako je bio AM solidno je zvučao. Mnogi će kazati kako smo tada bili mlađi, zdravi i zato se sada s nostalgijom sjećamo tih dana. Dolaze one nesretne 90-e godine i pun "revolucionarnog zanosa" na Trgu B.J. ostavljam glasnice derući se hoćemo demokraciju, Hrvatska će biti Švicarska , što više u to sam istinski vjerovao. Slijedi raspad Juge po šavovima u čemu i sam sudjelujem , što više ostajem u HV 18 godina. Trebalo mi je 18 godina da se otrijeznim nekih zabluda o tome kako ću sada konačno biti "svoj na svome" I upravo sada kada je Korona okovala gotovu cijelu Europu shvatio sam da je najviši stupanj demokracije koji treba dati ljudima a oni to savršeno razumiju pendrek, konjsko kopito i kundak !!!!
vilim

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 12:57 am

vilim napisao:Edisonu postavljam pitanje jeli se tako sjeća nekog festivala zabavne glazbe od 90 -ih pa do danas kao što još uvijek osjeća onaj zvuk Radio Luxembourg koji iako je bio AM solidno je zvučao. Mnogi će kazati kako smo tada bili mlađi, zdravi i zato se sada s nostalgijom sjećamo tih dana.

Kojeg festivala zabavne glazbe od 90-tih? Bili su valjda Split, Dora, Porin, sto li, ali se niceg ne sjecam. A bar nekih 15 godina, mozda i 20, uopce ne gledam TV. U tom razdoblju najvise sam gledao TV 20 minuta dok sam bio kod zubara u cekaonici. Nije bilo nista pametnije za raditi dok sam cekao.

U zadnjih 15 godina isao sam na puno festivala klapske pjesme "Bašćinski glasi" koja se odrzava kod nas u Rijeci, a bio sam i par puta na Kastav Blues festivalu... Dosta dobro sam pratio i Jazz Time i Halov festival gitare, sve u Rijeci. Toliko o mojim festivalima.
Edison

PostPostao/la grunf » Uto ožu 17, 2020 4:03 am

zna li neko di ima kupiti kvasca, moja gospođa već par dana uzalud traži, mater ima na Prviću ali ne smin kod njih

dogovoria san sa starim robnu razmjenu, ja njima voće i povrće a oni meni lignje i maslinovo ulje , mislim da sam dobro proša :D , sastanak na rivi na srimi , ja ostavim svoju kesu na koloni, stari svoju i biž u brod , nema blizu :lol: , možda mater stavi i kvasa :lol:

malo za moral

Watch on youtube.com
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la cappucino » Uto ožu 17, 2020 8:06 am

A ja sma samo htio reći da je hi-fi u drugom planu zbog virusa...ipak familija je tu i intenzivno sam posvećen njoj.
Vidim da je tema ošla u drugom smjeru.
Samo kratak osvrt na sve rečeno do sada u istoj:
Svi, ali svi imate pravo. Sa svima se slažem.
Na kraju smo na istome. Samo više nismo jugoslaveni nego Hrvati, Bosanci...
Ajde, obečajem da phono bude gotov ovu sedmicu!
Tom-hi fi je poslao kondiće za RIAA...
cappucino

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica