CORONA

Re: CORONA

PostPostao/la tom_hifi » Uto ožu 17, 2020 8:09 am

cappucino napisao:A ja sma samo htio reći da je hi-fi u drugom planu zbog virusa...ipak familija je tu i intenzivno sam posvećen njoj.
Vidim da je tema ošla u drugom smjeru.
Samo kratak osvrt na sve rečeno do sada u istoj:
Svi, ali svi imate pravo. Sa svima se slažem.
Na kraju smo na istome. Samo više nismo jugoslaveni nego Hrvati, Bosanci...
Ajde, obečajem da phono bude gotov ovu sedmicu!
Tom-hi fi je poslao kondiće za RIAA...

Ja i dalje radim kao i dosada. Oprez je tu, ali nedam se smesti. Danas sam doma jer vrtić ne radi, pa imam cijeli dan posvećen sinu. :dance: :whistle:
tom_hifi

PostPostao/la DrFireBottle » Uto ožu 17, 2020 10:09 am

Sa svojih 16 i sitno godina mogu samo prokomentirat svoje i ono od raznih dioničara, što sam onako načuo,
šta god da se bliži, nije dobro, i teži sveopćem kaosu.

Taj virus se nije slučajno dogodio, on je tu da potrese cijelu realnu ekonomiju, i ono što sad tim izazivaju je da se prestane koristiti cash i da se prijeđe na njihove odobrene medije koje mogu kontrolirati, kao npr. kartice, i time se automatski događa kolaps slobodnog sustava daj keš za nešto i to dobiješ.

Naravno, postoje i kriptovalute, ali teži se i ka tome da i njih ukinu na osnovu toga da nikad nisu stabilne, evo pa nisu stabilne, priznajem, sumanuto raste i pada ali to nije razlog da se ukidaju.

Osim ekonomije,
tu se nazire i kompletna moć da se uvede "policijski sat" i tako kontrolira narod, u viši interes nekih.

OVIM postom, nemam nikakvu intenciju pametovati starijima od sebe ili govoriti nekome da je u krivu, ali ja svjesno istražujem ekonomiju i čitam knjige o otvorenom tržištu, nekretninama itd. tako da to malo mog blebetanja može imati i smisla.

Nemožemo se praviti da nam se život neće promijeniti (bar nekima...)
DrFireBottle

PostPostao/la Bepone » Uto ožu 17, 2020 10:54 am

grunf napisao:zna li neko di ima kupiti kvasca, moja gospođa već par dana uzalud traži, mater ima na Prviću ali ne smin kod njih

dogovoria san sa starim robnu razmjenu, ja njima voće i povrće a oni meni lignje i maslinovo ulje , mislim da sam dobro proša :D , sastanak na rivi na srimi , ja ostavim svoju kesu na koloni, stari svoju i biž u brod , nema blizu :lol: , možda mater stavi i kvasa :lol:

nacuo sam da su na prvic doklempetarili talijani u izolaciju? pa nestat ce celi otok, tamo su samo starci? :shock:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto ožu 17, 2020 10:58 am

cappucino napisao:Svi, ali svi imate pravo. Sa svima se slažem.
Na kraju smo na istome. Samo više nismo jugoslaveni nego Hrvati, Bosanci...
...

ti si kao i kinez neznam ovo neznam ono,nebi ovako, nebi onako... pa reci da li si si rus , srp ili cekic, ili domoci istrojon dva batica! :lol:
Bepone

PostPostao/la drazenK » Uto ožu 17, 2020 12:08 pm

DrFireBottle napisao:Sa svojih 16 i sitno godina mogu samo prokomentirat svoje i ono od raznih dioničara, što sam onako načuo,
šta god da se bliži, nije dobro, i teži sveopćem kaosu.

Taj virus se nije slučajno dogodio,

kako misliš da se nije slučajno dogodio? daj podjeli sa nama ako znaš nešto što neznamo...
drazenK

PostPostao/la pamook » Uto ožu 17, 2020 12:12 pm

:lol: :lol: imam ja 100g suhog kvasca, pa mozemo napravit neku razmjenu, recimo za 10l nerazrijeđenog domaćeg maslinovog ulja :think: ...jest da time radim sebi čisti gubitak, ali.... zašto ne izać u susret nekome potrebitom :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

-samo jedna "crtica" od jučer, iz trgovine - došao po mlijeko u lokalnu trgovinu "Boso" (NTL lanac) jer se u Lidl i Kaufland nije moglo niti ući na parkiralište, i stavljam nekoliko boca mlijeka u košaru, a kraj mene nešto stariji gospodin razgovara na mobitel buljeći u hladnjak do mene... razgovara sa suprugom ili već nekom priležnicom - "čuj, ima tu još 30ak paketića germe od pol kile, koliko da uzmem, ajd pitaj i Mxxxyz dal i njima treba....".... malo gledam u čudu, pol kg germe, toliko sam valjda potrošio u cijeloj svojoj pekačkoj karijeri... odem pozdravit frenda na mesnici u istoj trgovini, već na 8 metara od mene dere se on -"jesi došo po kvasac?" i smije kao lud... rekoh, koji će mi kk, kaže on ljudi poludili, nakon brašna, ulja i guzibrisa, sad je germa na tapeti.... djelatnica do njega odmahuje glavom praznog pogleda, kaže, ovo nije normalno :lol: :lol:

horde skakavaca nam nisu ravne... popodne sam išao do Lidla po tost, klinci mlate tople sendviče za večeru, ostale 4 šnite i to integralnog, a taj im "nije baš".... Lidlov tost se pokazao odličnim, te se ja hrabro zaputim u isti, nađem dovoljno mjesta za parking, još se čudim kako nije gužva... naravno da nije gužva, doslovno pola Lidla zjapi prazno... od ulaza, - kruh, pecivo, tost, - sve prazno, dalje - pahuljice i musli, sve prazno, do toga rupa di je bilo ulje, i odmah do toga rupa gdje je bilo trajno mlijeko... preko puta dotičnih rupa full prazno (tri trule naranče i jedne mandarine u mrežici) od cijele ponude voće-povrće.... frižideri s mesom - opustošeni, ostalo nešto ribe :lol: :lol: ... ljudi trpaju po 7-8 paketa jaja (30 komada svaki paket), 10-15 komada tijesta za pizzu, lisnatog tijesta... rupa na mjestu gdje je bilo brašno (glatko) i šećer, a malo dalje i guzibris... ostalo nešto oštrog brašna, to je valjda ako baš dođe do kataklizme...

horror za vidit

nisam ništa slikao je nosam staru xperiu (razbio mob prije mjesec-dva) a na njoj je kamera za slikat gorile u magli, šteta ne ovjekovječit ovo... pitam na telefon ženu da li da kupim i ja jedno 250 komada jaja, nek se ima, prvo je zatiltala, onda je skuzila da zaeebavam...

od danas birtije u VK rade do 18.00.... doduše, to me ne pogađa nimalo, pa eto, više kao kuriozitet :lol:

evo jedna (jedina) fotka iz Kauflanda u petak navečer, poslalo me po omekšivač (jer taj djeca vole, inače drugi ih "guši" :roll: )

200313-DSC_0150.JPG

/edit - Dražen, jao jao jao :lol: :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Bepone » Uto ožu 17, 2020 12:57 pm

kaze prijateljica iz bergama da se se gadno prevarili, i nitko nije stajao doma na upozorenja, puni soping centri ljudi su bili. sad stoje doma kad im je vec prekasno!
inace talijani imaju veliki problem.. ne mogu sutit..:lol: :lol: i prevec su druzeljubivi.. pitanje je kako ce prestat prenosit virus?
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto ožu 17, 2020 12:59 pm

isti takav je brazil.. dobri ljudi uvijek u drustvu.. kako ce tek kod njih buknut!?
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ožu 17, 2020 1:07 pm

Ja inače kupujem u Konzumu i mogu reći da nije nešto prazan a i danas ujutro nije bilo gužve. Police pune ko čep, osim rupe di se nalazi brašno i violeta wc papir ono najveće pakiranje, to su razgrabili a ostavili ostali wc papir kojeg također ima na tone. Ja kupio špeceraja umjesto za tjedan dana za jedno 2-3 tjedna iz razloga da ne moram ići u gužvu da kojim slučajem ne pokupim nešto i to je to.
Obavezno pranje ruku kada dođem izvana,ali opet i to inače radim pogotovo kada je sezona gripe pa nema neke razlike u odnosu na prethodne godine...

Viš vraga ljudi pokupovali glatko brašno,a ja to ne kupujem osim ako nije smak svijeta jer prije bi u kući farbao sa kompresorom nego mijesio sa glatkim brašnom. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Uto ožu 17, 2020 1:48 pm

pamook napisao:evo jedna (jedina) fotka iz Kauflanda u petak navečer, poslalo me po omekšivač (jer taj djeca vole, inače drugi ih "guši" :roll: )

Pamooce, kad se peru tvoje gace, ne daj zeni da stavlja omeksivac. Za svaki slucaj... :lol:
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica