25W OTL

25W OTL

PostPostao/la kaligula » Pet ožu 22, 2013 7:01 pm

Nije mi da vrag mira. Samo sam poslaga elemente da vidim kako će izgledati...

BRAČ 022_01.JPG

Dakle, iskorištena je Deanova kutija od DAH-a. I dapaće, isporućija mi je još dvi kutije u pola manje. Na jednoj je ispravljač, a na drugoj će biti phono+line preamp.
Napravija sam novu gornju ploču od nehrđajućeg čelika. Edison je reka da će biti premekana i da će se uvijati, No nema transformatora na njoj, nema nikakvog opterećenja osim lampi i ne uvija se. Također se ne uvija ni gornja ploča kod ispravljača jer je u pola uža, pa k tomu i čvršća.
Babuške sam udaljija 12 cm od balona do balona. Rupa za hlađenje, koliko ima ima. No, podnožja babuški će biti uzdignuta za cca 6mm od lima na klingeritnim šajbicama. To će pospješiti cirkulaciju zraka oko podnožja, a također osigurati fleksibilniji spoj porculana i metala.
Nemojte mi ni slučajno davati prijedloge u stilu bilo bi bolje... :D
Usvoija sam sve šta ste sugerirali i ovo je krajnji oblik mog OTL-a!

A kako vidite ima i malo kakacada (kiča). Znam da ovi prstenovi oko lampi ničemu ne služe, nego samo estetski. Još ću viditi hoću li ih uopće ugraditi.
A prvo pitanje je ima li smisla na ulaznim lampama ostaviti one šasije. Ako ima i malo smisla ostavljam ih, a ako ne, i šasije idu ća!

Imam još nekoliko pitanja u samom startu. A da nam se lakše bude snalaziti evo ponovo shema ampa:

OTL sa 6C33C-B_1.jpg

Edison mi je na onom forumu postavio pitanje čemu točno služe lampice N1 i N2. Ja sam mu odgovorio, istina, bez nekog posebnog razumijevanja, samo preveo sa engleskog tekst objašnjenja autora ovog ampa. Ako netko podrobno zna ulogu ovih lampica, volija bi da o tome prodiskutiramo.
Evo i njihove slikice:

BRAČ 027_01.JPG

BRAČ 028_01.JPG

A za zaštitu zvučnika od istosmjernog napona bi bar za prvu ruku ugradija ovu jeftinu stvarčicu kupljenu na e-bayu:

BRAČ 026_01.JPG

Možda netko ima pametnije i sigurnije i kvalitetnije rješenje zaštite, ali o tom po tom.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

Re: 25W OTL

PostPostao/la Dean » Pet ožu 22, 2013 7:09 pm

Bilo bi možda bolje.... :lol:

Ne, šalim se...
Ako hočeš mogu ti napraviti podloške od 6 mm teflona umjesto klingerita . čisto ono...bjeli su... :D
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Pet ožu 22, 2013 7:41 pm

[quote="kaligula"]...Edison mi je na onom forumu postavio pitanje čemu točno služe lampice N1 i N2. Ja sam mu odgovorio, istina, bez nekog posebnog razumijevanja, samo preveo sa engleskog tekst objašnjenja autora ovog ampa. Ako netko podrobno zna ulogu ovih lampica, volija bi da o tome prodiskutiramo...quote]
Iskrište za zaštitu od pre-naponskih pojava.
davorin

PostPostao/la kaligula » Pet ožu 22, 2013 9:17 pm

N2 je iskrište. Ali mi nije jasno, radni napon je oko 90V. Jeli to znači da ona iskri kad joj se pojavi napon veći od 90V?
Međutim u toj točki mora biti 0VDC prema masi. A onaj zaštitnik za zvučnike reagira na 0,3VDC!
kaligula

PostPostao/la kaligula » Pet ožu 22, 2013 9:19 pm

N2 je iskrište. Ali mi nije jasno, radni napon je oko 90V. Jeli to znači da ona iskri kad joj se pojavi napon veći od 90V?
Međutim u toj točki mora biti 0VDC prema masi. A onaj zaštitnik za zvučnike reagira na 0,3VDC!
kaligula

PostPostao/la davorin » Pet ožu 22, 2013 9:32 pm

kaligula napisao:N2 je iskrište. Ali mi nije jasno, radni napon je oko 90V. Jeli to znači da ona iskri kad joj se pojavi napon veći od 90V?

Ne štiti on zvučnik već mogućnost da bez zvučnika skoči iskra između katode i prve rešetke izlazne elektronke.
davorin

PostPostao/la Edison » Pet ožu 22, 2013 11:35 pm

Lijepo to izgleda... :D

Mislim da ti oklopi na ulaznim lampama ne trebaju. Pa nije ovo phono pretpojacalo...

A ja bih skinuo i one ukrasne resetke oko lampi. Nekako mi onda djeluje cisce, jednostavnije...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la kaligula » Sub ožu 23, 2013 12:06 am

Edison napisao:Lijepo to izgleda... :D

Mislim da ti oklopi na ulaznim lampama ne trebaju. Pa nije ovo phono pretpojacalo...

A ja bih skinuo i one ukrasne resetke oko lampi. Nekako mi onda djeluje cisce, jednostavnije...

Imaš pravo. Takve sam komentare i očekiva.
kaligula

PostPostao/la kaligula » Ned ožu 24, 2013 9:55 am

Dean napisao:Bilo bi možda bolje.... :lol:

Ne, šalim se...
Ako hočeš mogu ti napraviti podloške od 6 mm teflona umjesto klingerita . čisto ono...bjeli su... :D

Vrlo rado! :D
A ja se naštanca žgubjom. Svaku šajbu klepniti dva puta, a ima ih uuu....
kaligula

PostPostao/la Dean » Ned ožu 24, 2013 10:08 am

Reci koji hočeš vanjski Fi i koji unutarnji. Naravno i koliko komada :D
...pipl mast trast as....
Dean

Sljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika