vilim napisao:Bepone, gledam ispod sheme ti je napisana prijenosna funkcija četveropola kojeg simuliraš. Kako je sve to s nekim čudnim interpunkcijskim zagradama u brojniku imaš dvije zagrade koje s množe i sve se dijeli s trećom zagradom. Ta prijenosna mreža je za proizvođače vinila koji preko ove funkcije dovode struju za napajanje trobridnog noža za upisivanje u ploču od koje će se daljnjim postupkom u galvanizaciji napraviti master za prešanje. Funkcija je napisane već u Bode obliku za crtane sa vremenskim konstantama i to je RIAA ekvalizacija ali za onoga koji pravi snimku točnije RIAA record a ti trebaš suprotnu RIAA ekvakizacija ili RIAA player.. Hebena je ta riječ ekvalizacija koja dolazi uz RIAA i često ni sam ne znaš o kojoj se mreži radi. Ovo je mreža koja kod snimanja prigušuje signale niskih frekvencija, signale visokih diže 20dB/dekadi a srednje ne dira. To je standard za snimanje stereo plpča iz 1958 godine a ako sam igdje vidio toliko grešaka, krivih navoda, potpuno krivih izmjena elemenata od strane Diy majstora koji ne poznaju ovu materiju to je upravo ova tema RIAA ekvalizacije, sretno !!!
a ca ja znam.to je anti ria filter sadrzan u elementu E1. tako da mora bit ravna crta na kraju , na izlazu sklopa desno. iman sad vec 7,8 FET riaah doma i ovo kad stavis u simulator prati dobro pravo stanje u zivo!
no, ovdje nije problem u simulatoru (makar ne daje dobro ovo bass podrucje, koje ja merin, vidi graf sa osc. prije), ovdje je neki problem zapravo (haas sema 1. str) kojeg sam htio razumjet sa simulatorom