Atenuacija signala optocouplerom

Re: Atenuacija signala optocouplerom

PostPostao/la Johnny » Uto pro 15, 2020 8:34 pm

Ja izgleda godinama turpijam isto i nitko me sluša. Osjećam se neshvaćeno i usamljeno

http://www.audiofil.net/forum/forum_pos ... shunt-nain
Johnny

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 15, 2020 9:58 pm

Edison napisao:Khadgar - 8 kom.
Edison - 8 kom.
Tom - 8
drazenK - 4 kom.
Schultz - 8 kom.

Znači, mogli bi, a? Sada smo na 36kom što je OK količina za naručiti. Gill je 32kom sa carinom nešto iznad 1000kn platio, tako da bi ovo bilo nešto sitno više, u prosjeku oko ~31kn komad. Ako to svima odgovara, možemo naručiti, mogu i ja, uz prethodnu uplatu na račun.

P.S. Khadgar, ne mislim uparivati, svakome po koliko je naručio i to je to. Ako se ide na uparivanje, tko će platiti "ostatak" komada? :) A tamo u temi jasno piše da se kanali lako izbalansiraju trimerom. :whistle:

S tim da ne vidim zašto se to nebi moglo, za probu, ugraditi u neki uređaj. Isto je ako je "vani", u vanjskom kučištu, odnosno gore, duži su kablovi itd itd. :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Uto pro 15, 2020 10:12 pm

tom_hifi napisao:P.S. Khadgar, ne mislim uparivati, svakome po koliko je naručio i to je to. Ako se ide na uparivanje, tko će platiti "ostatak" komada? :) A tamo u temi jasno piše da se kanali lako izbalansiraju trimerom. :whistle:

Tome, bez uparivanja nema smisla. Nece dobro raditi, bit ce disbalans kanala. Trimer moze pomoci, ali ne moze izbalansirati. Ako se naruci veci broj, lakse ih je izabrati da gotovo svi nadju par. Nesto malo vise bi trebalo naruciti od potrebnog broja komada.

Gill bi mogao vise reci koliko su slicni ti koji su njemu stigli?

tom_hifi napisao:S tim da ne vidim zašto se to nebi moglo, za probu, ugraditi u neki uređaj. Isto je ako je "vani", u vanjskom kučištu, odnosno gore, duži su kablovi itd itd. :mrgreen:

Naravno da se moze ugraditi u uredjaj, moze kako tko zeli...
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 15, 2020 10:15 pm

Edison napisao:
tom_hifi napisao:P.S. Khadgar, ne mislim uparivati, svakome po koliko je naručio i to je to. Ako se ide na uparivanje, tko će platiti "ostatak" komada? :) A tamo u temi jasno piše da se kanali lako izbalansiraju trimerom. :whistle:

Tome, bez uparivanja nema smisla. Nece dobro raditi, bit ce disbalans kanala. Trimer moze pomoci, ali ne moze izbalansirati. Ako se naruci veci broj, lakse ih je izabrati da gotovo svi nadju par. Nesto malo vise bi trebalo naruciti od potrebnog broja komada.

Gill bi mogao vise reci koliko su slicni ti koji su njemu stigli?

tom_hifi napisao:S tim da ne vidim zašto se to nebi moglo, za probu, ugraditi u neki uređaj. Isto je ako je "vani", u vanjskom kučištu, odnosno gore, duži su kablovi itd itd. :mrgreen:

Naravno da se moze ugraditi u uredjaj, moze kako tko zeli...

Sve ok, ali to znači da moramo podijeliti i trošak naručivanja više komada, ovisno koliko više bi to bilo.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Uto pro 15, 2020 10:29 pm

tom_hifi napisao:
P.S. Khadgar, ne mislim uparivati, svakome po koliko je naručio i to je to. Ako se ide na uparivanje, tko će platiti "ostatak" komada? :) A tamo u temi jasno piše da se kanali lako izbalansiraju trimerom. :whistle:

U tome i je smisao.... Uzeti bar 50% više komada i upariti, ostatak svako plaća svoj dio....

Tebi treba 8 komada, recimo 4 po projektu, to je 2 projekta... Uzeti ćeš onda 12 komada....

Ili uzmite 100 komada običnih, bez oznake S na kraju i upariti koliko vam ih treba.... Cijena ispadne na 100 komada oko 16 kn komad..

ps.uostalom, mogu vam ja naručiti, dopeljam krajem veljače u hr i pošaljem edisonu da uparuje....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Uto pro 15, 2020 10:32 pm

pps.i ne znam zašto vam hr carina zaracunava troškove kad smo u Europi? Ja sam već naručivao od DigiKeya i nisam platio nikakve troškove ničega... jedini uvjet je bio da se naruči robe za minimalno 50€ netto... isto kao i u Mouseru
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 15, 2020 10:35 pm

Ovo su rezultati mjerenja 32 komada NSL-32SR2S.

Konstruktor preporuča odstupanja do max 10% za kvartete pa vjerujem da ovi moji mogu svi skoro zadovoljiti...

Gill

IMG_20201215_213249_copy_800x600.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la gilhooley » Uto pro 15, 2020 10:38 pm

Jesi li kutak naručivao iz Digikeya iz Njemačke ili ovog smetlišta kojeg zovemo domovinom?

Meni su tražili sve i cijenu i iskaz shippinga i na kraju me teta pitala, a koji vam je to k**ac u pošiljci pa sam i to morao objasnit.

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la tom_hifi » Uto pro 15, 2020 10:40 pm

audio kutak napisao:
tom_hifi napisao:

U tome i je smisao.... Uzeti bar 50% više komada i upariti, ostatak svako plaća svoj dio....

Tebi treba 8 komada, recimo 4 po projektu, to je 2 projekta... Uzeti ćeš onda 12 komada....

Ili uzmite 100 komada običnih, bez oznake S na kraju i upariti koliko vam ih treba.... Cijena ispadne na 100 komada oko 16 kn komad..

ps.uostalom, mogu vam ja naručiti, dopeljam krajem veljače u hr i pošaljem edisonu da uparuje....

Prema ovome što Gill piše, nisu loše upareni. 50% više je OK, da.

Ovo je Digikey amerika, pa zato carina.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Uto pro 15, 2020 11:51 pm

gilhooley napisao:Jesi li kutak naručivao iz Digikeya iz Njemačke ili ovog smetlišta kojeg zovemo domovinom?

Meni su tražili sve i cijenu i iskaz shippinga i na kraju me teta pitala, a koji vam je to k**ac u pošiljci pa sam i to morao objasnit.

Gill

Ne bih se složio sa time.... Ide iz Amerike, svejedno jel u Njemačku ili Hrvatsku.... obje su u EU...

Kvaka je u tome (isto kao i u Mouseru) da je poštarina i troškovi besplatni ako se naruči iznad 50€ netto.... I to znači da DigiKeya (ili Mouser) plaćaju sve troškove dostave, špediciju, carine...

Ako se izabere drugačija dostava, ona se plaća najmanje 20€ i onda krajnji kupac plaće sve ostale dadžbine o otadžbine.... jednom riječju sr...nje!

Ja mogu uzeti kaj vam treba, stojim vam na raspolaganju...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala