EL 34 PP

Re: EL 34 PP

PostPostao/la cappucino » Sub lis 30, 2021 9:26 am

...pa idemo polako napred.
pločice se montiraju s donje strane invertno, prigušnica bi bila pričvrščena s donje strane, o ostatak se montira s gornje strane
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Bepone » Sub lis 30, 2021 8:18 pm

:dance:
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Ned lis 31, 2021 7:33 am

Jaka artiljerija. :dance: :clap:

Polako ali sigurno.
tom_hifi

PostPostao/la Bepone » Pon pro 13, 2021 11:06 am

guran pomalo i ja svoju verziju trafa za PP EL34 iz teme.. limovi ce bit vrhunski , bobina je raspolovljena ca bi znacilo najidealniju situaciju za PP, jednaki namoti levo desno, lakiran svaki sloj, red zice red laka, ca znaci jako sporo motanje (4 reda samo u sat vremena), otpori polovica primara su ispali 70.3 oma, i 70.6 oma! pa da vidimo kamo je taj lundal :P preliminarni spojevi za prva testiranja
trafo1.jpg
trafo2.jpg
trafo3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Lio » Pon pro 13, 2021 12:54 pm

Uvik mi se vrzlo po glavi, da je ovo najbolji način motanja OT za PP!
Kad zgotoviš, izmjeri impendaciju bez i sa limovima, ne budi ti teško. Na koliko ide izvod za g2? Amerikanski ili ingliš?
Lio

PostPostao/la Bepone » Pon pro 13, 2021 2:07 pm

pitanje je ako je ovo najbolji! :lol: prvo isprobavanje ikad, koncepta, nominalne brojke su odlicne, impedanca je 5k-8oma , a otpori grana su isti 70.3 oma i 70.6 oma

parazitni kapacitet je jako mali 800pF

ali parazitni induktivitet nije mali 30-600mH, ovisi kako spojim sekundar ( ova zadnja brojka je katastrofa :lol: )

iden spojit trafo da to sve vidin u zivo na punoj snazi
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon pro 13, 2021 7:30 pm

uzeo jedno gitarsko pojacalo sa 2x 6L6GC (slicno kao EL34), ima obrtacicu ECC83, napajanje sve spremno i oziceno, a ovaj trafo novonamotani spojio zicama na podnozja 6L6ica. C jezgre su glumile limove zaljepljene pik trakom , samo da zatvore magnetsko polje.

cijeli dan pokusavao , ubijeno preko 10h u pokusajima bez nekog normalnog rezultata, osim u triodnom spoju gdje su grafovi bili jako lijepi. UL je oscilirao i mislio sam da sam totalno pogrijesio i da cu trafo morat prenamijenit za gitarski amp.

kad je vec sve na stolu isprobao sam beskonacno kombinacija primar sekundar. svi sekudnari paralela, dva S u seriju, dva u paralelu, primari spojeni u kriz, primari spojeni linijski, sve sa svime ali UL je uvijek oscilirao . pokusavao grid stoperima, g2 stoperima, svime, nista. metri zica po stolu, mogu i ne moraju biti uzrok.

ali trud nekako uvijek dolazi na naplatu i nakraju spojio samo jednostavno pred napustanje projekta, svi levi primari u seriju, svi desni primari u seriju za probat jos jednom, sekundari svi u seriju. opa, nis ne oscilira. tu smo.
nagaren amp do kraja, 30takW izlaza, provjeren pravokutni signal, spojen feedback (na zivo samo kablovima sa krokodilkama, lako se vidi ako je pozitivni ili negativni), izmjeren propusni opseg. sve dobro. malo ce trebat kompenzirat kod pravokutnog signala na full snazi dolazi do nekih titraja ali, sve skupa prolazi i motat cu jos jednu bobinu, kako je i napravit amp ipak do kraja sa ovime :P . grafovi na zvucniku.
puna snaga sinus:
osc1.jpg

sema spoja:
osc3.jpg

osc2.jpg
Bepone

PostPostao/la Lio » Pon pro 13, 2021 10:11 pm

Eto ga na. Najjednostavnije, najbolje. Zanimljiva je ta "zvonjava" na pravokutnom signalu, ali vjerujem da se to i ne čuje. Krepat ma ne molat! 8-)
Lio

PostPostao/la cappucino » Uto pro 14, 2021 8:14 am

Nadam se da cu i ja uskoro počet spajat moje blokove ( čekam godišnji), pa da izmjerimo i usporedimo što smo dobili.
cappucino

PostPostao/la Bepone » Uto pro 21, 2021 11:00 pm

kuciste od bacve ce posluzit sada za ovaj amp.
vo1.jpg

probni layout
vo.jpg

trafice sam sam motao i moran samo jos limove nabacit i izvode sredit.. gornju plocu nacrtat za cnc operatora i zadnju takodjer!
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika