Mark Audio MAOP 10.2

Re: Mark Audio MAOP 10.2

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 11:27 am

nesto u zvuku.. prvo o kutijama.. kutije su medijapan BR tunirane na oko 40 Hz za Sonido.. na kutijama iman neki stojni val primjetan na impedancijkoj krivulji, koji nikad nisam rjesio jer me ni nije ni bilo doma. Sonido bio bass-midbass sa vanjsko dodanim visokim. ukupan dojam zvuka je bio tamniji, recimo to tako kao barsunastiji, nije mi to toliko smetalo da bi poduzimao neke akcije jer trebam par dana izgubit na to a nemam mineralnu vunu pa se sve komplicira. vrijeme za sve interese i obaveze je limitirano u sekundama pa par dana izgubit za rjesit neki stojni val nema nikakav prioritet. ce pricekat koju godinu.

znaci u takvu kutiju sam zavidao sad MA Maop 10 samo preko adaptera, vidi se da nisam ni udubljivao nista nego samo zavidao iznad. razlozi su u principu. gubitak godine zivota na kutiju koja ce izgledat savrseno a imat los zvuk? takvih savrsenih projekata koliko ces napravit u zivotu? 1=? ca ni bolje 50 neidealnih?

ako se driver pokaze da je superioran svemu a i ovako bezveze montiran, MOZDA ce doc u obzir neko proljepsavanje i korak napred u tehnickom smislu, da cu driver upustit u plohu prednje stranice ca bi bilo ispravno. dok se to ne desi , driver ce bit montiravan random stilom u bilo kakvu kutiju, bez ikakvih prilagodjenja.
proslo svrseno vrijeme je da sam ja cekao kutije mjesecima i godinama (!!) da mi dodju od stolara , pa mjeseci na materijal, farbanja, pa muke sizifove i na kraju docekao los i iritantan zvuk. cisto gubljenje zivota na nis. totalno kontra ideje ovog hobija, uzivanje u zvuku. znaci imamo gubljenje zivota i za nagradu los zvuk? ne hvala. morao sam ovaj monolog ubacit :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 11:34 am

najbolje o startnom zvuku opisuje zena koja u 8 ujutro prolazi pospana po kuci i zuri na delo , dok sam ja vec pol ure busio i montiravao, spojio na LM3875 chip amp.. zena prolazi i pita jel su to ti novi zvucnici? ja kazen ..su.. ona, ca to tako zvuci mutno.. kao loš barski zvuk? :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 11:41 am

nije bas ni da sam se trudio stavit nesto ca se dobro cuje, ali prvi put da fullrangeu fali more vosokih.. ok, promijenio plejer na foobar, stavio par audiofilskih, i evo par dojmova
- bassa je na lopate (!!), morat cu skinut bass ili pomaknut zvucnike od zida ili tunirat port
- imaging je super, 3D efekt je prisutan
- ukupni balans je u basu, tj falilo mi na prvu visokih puno (evo sad sviraju vec 2 ure, bolja je situacija)
- nis ne kresti, nema zivcanoce, nema CZS sibilanata

vec vidin da ce ovo bit totalno drugacije putovanje od ostalih FR, neka svira, a s vremenom ce dobit i jednog lampasa ispred ukupni dojam na prvu jako pozitivan ;)
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Sri stu 10, 2021 11:51 am

Kako ti žena zna šta je barski zvuk????
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 11:53 am

ima iskustva sa prigusenim svjetlima, zadimljenim prostorima i ispijanju do kasno u noc :lol: sad da me cuje bi dobio metlom :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la SasaKC83 » Sri stu 10, 2021 12:12 pm

Bepone napisao:montirano,
malo smijesno izgleda zvucnik, kao brodski prozor :mrgreen:

Mogao bi ga nazvati Nautilus, ali to bi bila kopija pa predlažem da se zove Periskop ! :lol:

Bepone napisao:jutarnje busenje rupa na adapteru u pidjami, mora bit okomito pa zato je tu mala stolna busilica

A ovo nije mogao CNC izdubiti odmah?... A i bilo bi lakše da ja imam gdje ušarafit obradak da se ne rita kad je pri kraju reza... :D

I ti onda ne bi morao bušiti... :mrgreen:
SasaKC83

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 1:04 pm

istina,

dolaze visoki :P
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 1:28 pm

evo jedna z bližega

zv3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri stu 10, 2021 11:45 pm

odradjenih 14 sati na normalno i jako glasno, dojmovi jako pozitivni, treban samo malo basa skinut i bit ce to odlican driver! gornji kraj lepo dela, donji je prenaglasen, sva muzika se lepo cuje, jazz, blues, rock, hard rock, elektronika, ne treba birat muziku koja pase driveru, ali negdje je bass pretjeran, zasmeta kad naleti takva stvar! slusao na jako glasno, odlicna je konzistencija, odlicno drzi detalje i na velikim glasnocama ne raspada se, pa ga cini disco zvucnikom! moze se napravit klupska atmosfera u sobi ca je ludnica! tjerao sam ga par sati skoro na klipingu cijedio sam ga do kraja!
odmah sam pomislio kako mi trebaju jos dva , pa da imam 2+2 na kutijama da to moren jos kvalitetnije ložit :lol: :lol: !
moran zmaja samo natjerat da nabaci proracun za modificirat ovu kutiju u MLTL koja bi vise pasala ovom driveru
Bepone

PostPostao/la Bepone » Čet stu 11, 2021 9:58 pm

danas je zmaj nabacio par simualcija i vidi se da driver ne more delat u toj visokoj skatuli jer se javlja ogroman peak na basu - 35-40Hz.. puno bolje i linernije bi delao u maloj skatuli od 16 lit BR.. tako da cu ga morat premestit ovih dana
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici