Prilozeno je THD mjerenje, pravo ne simulirano. Naravno CFA postize nize izoblicenje a i ovo je dobro.
O skoro sam zaboravio.
SRENTNA NOVA 2020. GODINA
Khadgar2007 napisao:Evo i mene dopalo da složim jedan primjerak Gainwirea pa me malo zanima par stvari oko uparivanja tranzistora. Uparivanje prema hfe nije problem,dok prema Vbe stvari postaju zanimljive.Znam da ima raznih šema i nekoliko ih je objavljeno u temi. Sada ide onaj ALI, koliko sam skužio Vbe je ništa drugo nego uparivanje prema struji curenja Ices jer se baza spoji na masu i onda se ili mjeri struja Ices(što nije baš jednostavno jer je to jako mala struja) ili ako se stavi neki CCS u emiter onda se mjeri Vbe jer je struja konstantna.
E sada zašto izmišljam toplu vodu kada me je Tom-hifi prije dosta godina tražio da mu napravim pcb za mjeriti Vbe i taj sklopić radi kao švicarski sat, zato jer imam jednu slatku spravicu od Tesle BM529 koja može da mjeri manje više sve živo i neživo vezano za poluvodiče pa mi je bilo čudno da ne može mjeriti Vbe. Tako da sam krenuo malo u istraživanje da vidim točno što je to mjerenje i došao sam do gore navedenog zaključka, pa da li sam u krivu ili ne odluku prepuštam forumašima koji znaju nešto više od mene.

Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Google [Bot] pregledava forum i 2 gostiju