Refreš 'starog' DAC-a

Re: Refreš 'starog' DAC-a

PostPostao/la pinco » Čet lip 02, 2022 12:37 pm

Lipo ga je ugrijalo, za smd se mora ostavit bakra na pločici priko kojega će se ladit.
pinco

PostPostao/la grunf » Čet lip 02, 2022 9:34 pm

pinco napisao:Lipo ga je ugrijalo, za smd se mora ostavit bakra na pločici priko kojega će se ladit.

nije da nema hladnjak ,ali sad kad je ugrijalo i ako ne upalin klimu eto ga ne 95C ,nije baš dosta za 4,4W disipacije ali doša mi je viši u zadnjoj narudžbi mousera koji bi triba spustiti tem. za bar 15C šta će biti ok u ljetnim danima, samo da ga još zalemim :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la pinco » Čet lip 02, 2022 10:17 pm

Sad vidin, to je TO220, ali 4.4W nije malo i za ozbiljnije hladilo.
pinco

PostPostao/la grunf » Ned srp 03, 2022 6:52 pm

zadovoljan san , po ovoj vrućini san uspia zalemiti čak jednu ledicu :lol: :lol:
ne da mi se stalno miriti napon na bateriji a ledicu vidin pa kad se ugasi triba prominiti bat. ,ova bat. traje negdi oko misec dana ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la grunf » Uto srp 05, 2022 9:39 pm

evo opet san nešto zalemia, testiran ZTX tranzistore , je da je slika od neki dan ali eto da ubijen vrućinu :lol:
grunf

PostPostao/la grunf » Ned kol 21, 2022 9:32 pm

ne damo se :D

WJ SHUNT.jpg

danas san pogodia pravu kombinaciju tranzistora u referenci , svi su ROHM i dobavljivi u mousera (bar za sad :lol: ) , zvuk je za digitalni izvor nevjerovatno dobar bez ikakvog prizvuka jedinica i nula, ove neke zadnje promjene i testovi šta sam radio oko referenci i regulatora ostavile su ogroman trag u karakteru zvuka DAC-a i da budem iskren uopće se nisam nadao tome ,jednostavno predobro , očaran sam prirodnošću i neutralnošću zvuka, dinamikom, detaljima ,a sve iz 16bita 44kHz ;)
grunf

PostPostao/la Edison » Pon kol 22, 2022 12:26 am

:clap: :clap:

I je li refresh pri kraju? ;)
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pon kol 22, 2022 7:33 am

grunf napisao:ne damo se :D

WJ SHUNT.jpg

danas san pogodia pravu kombinaciju tranzistora u referenci , svi su ROHM i dobavljivi u mousera (bar za sad :lol: ) , zvuk je za digitalni izvor nevjerovatno dobar bez ikakvog prizvuka jedinica i nula, ove neke zadnje promjene i testovi šta sam radio oko referenci i regulatora ostavile su ogroman trag u karakteru zvuka DAC-a i da budem iskren uopće se nisam nadao tome ,jednostavno predobro , očaran sam prirodnošću i neutralnošću zvuka, dinamikom, detaljima ,a sve iz 16bita 44kHz ;)

A sad u potragu za gramofonom. I kad potrošiš par kila eura na njega, onda skužiš da je vinyl ipak bolji :mrgreen: :) :o
tom_hifi

PostPostao/la pinco » Pon kol 22, 2022 11:28 am

I onda kreče saga, rifreš staroga RIAA preampa :lol: :lol: :lol:
pinco

PostPostao/la tom_hifi » Pon kol 22, 2022 11:30 am

pinco napisao:I onda kreče saga, rifreš staroga RIAA preampa :lol: :lol: :lol:

Nebitno, vidi se da u tome uživa i meni je drago i lijepo vidjeti njegove radove. Pun je elana oko toga, isprobava i to je pravi DIY duh. Ja podržavam u potpunosti. ;)
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka