danas sam opet nešto lemia ,ali nisan zadovoljan rezultatima
shema je u prilogu ,klasični waltov shunt ali je moja malo unaprijeđena i trebala je služiti za napajanje interfacea od PMD100 što je dosad odrađiva ADM7151
po prvi put sam koristia OPA1641 ,jednostruki op.amp namjenjen za audio i to još jfet , inače u istoj shemi san do sad koristia AD817,AD825,LT6202 i možda još koji ali ovi su mi u nabližem sjećanju
referenca je 2,5V i bez problema bi treba dobiti 5V međutin dobijem samo 4V , na + ulazu op.ampa samo 2V pa zato i 4V na izlazu , usput da napomenem da je R12 povećan čak na 10K po waltovim uputama ,ali samo s jfet op.amp
kvaka je šta na R12 imam pad napona od 500mV
kako nije mi jasno jer je riječ o jfet op.ampu i tih 10k ne bi trebalo biti previše, pa iden probati 4,7K koliko san prije ima na AD817 i opet nema 5V , pa stavin 1K i eto 4,98V ,ali na tih 1K iman 37mV pada napona šta odgovara struji od 37uA , ista stvar je i na - ulazu , proba san novi op.amp i opet sve isto, pomislia možda san ga spalia ali ne
e sad kako je to moguće za jfet op amp koji ima ulazni otpor u gigaomima dok ad817 radi čak i sa 10K i ima ulazni otpor u kiloomima
jesu li u TI šta zabucali

op.ampovi su kupljeni u mousera tako da otpada opcija lažnjaka isto tako nema ni nikakvih samososcilacija i sličnih problema , deklariran na 4,5V min napajanje
zbog svega ovog vratia san opet stari reg sa ADM7151 , preveliki mi je rizik PMD100
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.