Davorine, onaj dio ča sam maknuo koji je predviđen za usisavanje prašine će ići nazad gore kada odem do lokalnog limara da mi savije isti takav dio ali veći tako da prašina neće ići u motor,već sam otprije napravio usisivač za prašinu tako da to ne bi trebao biti veći problem.
Što se tiče skidanja one gornje zaštite za pilu, mogu reći da imam samo pozitivna iskustva jer majstor kod kojeg idem za pleksi,drvo i ostale stvari niti na kombinirci(ona po defaultu nema zaštitu) i jednom "višenamjenskom" DIY cirkularu nema tu zaštitu, radi preko 30+ godina sve moguće što ljudima padne na pamet i nije mi niti jednom "tupio" o tome,a bome ima iskustva i znanja da bi ga recimo usporedio bez zadrške sa Ilimznom ali sa znanjem strojarstva i općenito sigurnosti na radu. Čovjek ima mali obrt i blago rečeno što god mušterija zamisli on to napravi i bolje od toga. Po preciznosti izrade nitko u Sisku i okolici mu nije ravan.Radi sa točnosti od 0,5mm i niže ako je potrebno.Kada on zatvori butigu kako bi se reklo u *shitu* sam do grla što se tiče preciznog rada na cirkularu i kombinirci.
Sigurno ćete ga upoznati na ovogodišnjem Triode festivalu.
Naravno kao u svakom poslu možeš se zaboraviti i onda se greške događaju stvar je samo u tome da ako radiš sa teškim strojevima budeš fokusiran 110% i da znaš koju štetu mogu da naprave ako se pažljivo njima ne rukuje.
@Kutak
Pleksi(zapravo zaštitne naočale) mi jedino trebaju kada sam pilim pleksiglas sa dijamantnom reznom pločom jer ti sitni komadići frcaju na sve strane. To radim možda jednom svake prijestupne godine kada mi se ne da gnjaviti mog majstora i kada trebam da mi rez bude ravan u ostalim slučajevima ručna pila i udri pa kako ispadne ispadne.