Schultz napisao:Ajmeeee kako pila.....
Danas lijep dan, ako mislim na TF donijeti nesto cjevasto i novo, trebalo bi poceti raditi kucista... Trafoi se jos motaju pa ako se poklope prolazna vremena mozda i uspijem sastaviti nesto novo. Lima malo, profila nesto ima pa velim idem na terasu piliti profile. Ali s rucnom pilom... a Schultz ima novu motorku...

I tamo vamo, dogovor, prijevoz i evo nas pred cudom. Fino i veliko postolje, fina pila... Pa je Schultz iznio vani da radimo u prirodi...

U pocetku samo malo hvatali mjeru i podesavali granicnik dok nismo uhvatili dobar ritam i mogli rezati skoro od oka... a tocno...
Vrlo brzo smo sasjekli moje profile iz haubausa. Bili su od metra, a kad smo zavrsili sve je stalo u ruksak. Od jednog prijatelja sam dobio komad eloksiranog aluminijskog lima debljine 3mm sirine 250mm i duzine oko 800mm. No bilo je po njemu i nekih rupa i otvora, ali smo iz njega isjekli jednu gornju plocu i dvije bocnice. Sve sto sam donio smo srezali, i nije bilo druge nego otic u lokalni birc na pice... svi prsti na broju...
Pila je makina i pol. List je odlican. Rez je vrlo cist i ravan, srha nema, tek treba malo preci s brusnim papirom jer odrezani dio zna biti ostar. Kad gledas kako to cudo radi, imas osjecaj kao kad prvi put gledas kako Harrier uzlijece vertikalno...

Eto, Schultz i njegova pila ustedjeli mi dosta vremena i truda. Premda i s rucnom pilom pilim te profile vrlo precizno i kasnije uz pomoc turpije

i kutnika dobijem dobro odrezan profil, ovo je ipak ravnije, okomitije... lakse...

A da ne velim da rucnom pilom ne mogu prerezati lim sirine 250mm.
Ajmeeee sto pila...