Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la davorin » Pet ožu 20, 2015 12:12 pm

Mislim da je u nekim gradovima sjevero-istočnih država SAD još uvijek na snazi zakon po kojem se žena(supruga) ne smije javno bičevati i tući nedjeljom i crkvenim blagdanima od izlaska do zalaska sunca! :mrgreen:
To bi značilo da je to dozvoljeno cijele radne dane, ali i nedjeljom i blagdanom po noći i to na ulici!
Zadnja izmjena: davorin; Pet ožu 20, 2015 1:41 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Pet ožu 20, 2015 1:35 pm

E, mora se znati red, sile nečiste...
:mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Schultz » Pet ožu 20, 2015 8:47 pm

Ajmeeee kako pila.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la audio kutak » Pet ožu 20, 2015 9:00 pm

pazi na prste, da nebi bilo... ajme, odoše prsti !! :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Sub ožu 21, 2015 10:11 pm

Schultz napisao:Ajmeeee kako pila.....

Danas lijep dan, ako mislim na TF donijeti nesto cjevasto i novo, trebalo bi poceti raditi kucista... Trafoi se jos motaju pa ako se poklope prolazna vremena mozda i uspijem sastaviti nesto novo. Lima malo, profila nesto ima pa velim idem na terasu piliti profile. Ali s rucnom pilom... a Schultz ima novu motorku... :idea: I tamo vamo, dogovor, prijevoz i evo nas pred cudom. Fino i veliko postolje, fina pila... Pa je Schultz iznio vani da radimo u prirodi... 8-) U pocetku samo malo hvatali mjeru i podesavali granicnik dok nismo uhvatili dobar ritam i mogli rezati skoro od oka... a tocno...

Vrlo brzo smo sasjekli moje profile iz haubausa. Bili su od metra, a kad smo zavrsili sve je stalo u ruksak. Od jednog prijatelja sam dobio komad eloksiranog aluminijskog lima debljine 3mm sirine 250mm i duzine oko 800mm. No bilo je po njemu i nekih rupa i otvora, ali smo iz njega isjekli jednu gornju plocu i dvije bocnice. Sve sto sam donio smo srezali, i nije bilo druge nego otic u lokalni birc na pice... svi prsti na broju... ;)

Pila je makina i pol. List je odlican. Rez je vrlo cist i ravan, srha nema, tek treba malo preci s brusnim papirom jer odrezani dio zna biti ostar. Kad gledas kako to cudo radi, imas osjecaj kao kad prvi put gledas kako Harrier uzlijece vertikalno... :o

Eto, Schultz i njegova pila ustedjeli mi dosta vremena i truda. Premda i s rucnom pilom pilim te profile vrlo precizno i kasnije uz pomoc turpije :doh: i kutnika dobijem dobro odrezan profil, ovo je ipak ravnije, okomitije... lakse... :) A da ne velim da rucnom pilom ne mogu prerezati lim sirine 250mm.

Ajmeeee sto pila... :D
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Sub ožu 21, 2015 11:06 pm

Eto.... Da se nebi reklo da se ništa ne radi....

Sasjekli bismo u onom žaru sve što postoji... Sva sreća da nije bilo više profila.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Dean » Ned ožu 22, 2015 3:55 am

Trebalo je nešto zalemit, pa sam se malo ponovio.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la deleted user » Ned ožu 22, 2015 8:45 am

Sto ti je balkanac, nije ni sletio a vec se bogati u fushu! Nc nc nc... Neka, neka, ce bude dvojka napokon. :clap:

PostPostao/la Master of disaster » Ned ožu 22, 2015 9:33 am

Schultz napisao:Eto.... Da se nebi reklo da se ništa ne radi....

Sasjekli bismo u onom žaru sve što postoji... Sva sreća da nije bilo više profila.....

Da sam znao da vas je krenulo, zvao bih vas kod sebe, trebalo je istefterit cca 150 m2 đungle na pružnom nasipu do mojeg dvorišta. :mrgreen:
Samo se promjeni ploča i udri...

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet tra 10, 2015 9:39 pm

Neki dan sam montirao i isprobao cirkular. Jednu od dvije predviđene vodilice za sada klumi stolarski kutnik koji je pretanak za bilo što osim piljuganje PCBa,a i za to je na knap jer pločica može skliznuti preko kutnika. Na njegovo mjesto bi trebao doći po principu isti takav ali deblji kojeg bi Dean trebao napraviti.Sljedeće je napraviti onu zaštitu sa donje strane da piljevina ne ide po motoru i postaviti priključak za usisivač te proširiti prorez kroz koji ide pila.

Prva tura prepiljenih pločica je ispala izvrsno puno bolje i kraće vrijeme piljenja nego piljuganje sa dremelom+dijamantna pločica.Čak su i pločice ispale jednakih dimenzija čime sam impresioniran jer je ovo prvi puta da pilim sa cirkularom na ovakav način i sa šlampavom vodilicom. Trebati ću jedan dan uzeti neki mali Al profil da vidim kako će njega prožvakati.

cirkular (7).jpg

cirkular (8).jpg

cirkular (10).jpg

cirkular (11).jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala