Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la micro » Sub pro 28, 2013 11:04 pm

Khadgar2007 napisao:aha, znači zupčanici su u igri, to "malo" komplicira DIY verziju. :lol:

Tubemane, ako kojim slučajem znaš kakav prijenos ima taj Einhell koji si kupio?

Ne radi se o zupcanicima vec o "nosacu noza" koji kod tokarskih za metal vecinom ima klizace u izvedbi "lastin rep" odnosno sve je napravljeno vrlo robusno jer se javljaju velike vibracije i sile. Razmisli i sam da li mozes sa rukom da recimo nozem da "sjeckas" metal kao drvo :D .
micro

PostPostao/la Dean » Ned pro 29, 2013 12:15 am

Drago Lastane! Nabavio sam par šarafa kojima bi pričvrstio sjedalicu na kojoj sjedim dok radim raketu. Na koju visinu da stavim sjedalicu?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la tubeman » Ned pro 29, 2013 12:19 am

micro napisao:Moj prijatelj bi za gore navedenu kupovinu rekao da se radi o igracki i da si za 5k kuna u danasnje vrijeme mogao kupiti manji tokarski stroj, rekao si da nemas mjesta za nesto vece.

Ha, već sam napisao da znam da će biti komentara, ali to me ne zanima previše, jer sam htio nabaviti baš to što sam i nabavio.
Mene tolerancija ovog stroja ( 0.01 mm ) kao i svi ostali parametri posve zadovoljavaju.
A i kuda da stavim hrgu koja je dimenzijama sljedeća po redu (100 i više kila) ??
Jako dobro znam što se nudi na tržištu, i da za "svega" tisuću dvije više, mogu nabaviti "pravi stroj" star tek 50 godina (doduše razjeban) od dvije tone koji samo malo treba srediti , ili .......
Trebam upravo takvu igračku s kojom ću moći napraviti ono što što s ovim bez imalo muke i mogu, a to su neki elementi od mesinga, aluminija ili plastike i to tu i tamo, te da ga nakon toga mogu spremiti nekuda na policu do sljedeće prilike. Koliko sam probao, i željezo "jede" kao maslac.
Doduše, i nije baš tako mali i lagan (40 kg netto) :) :)
Sve ostalo mogu opet odnijeti "pravom" majstoru ako bude trebalo, a do sada nije trebalo previše.
Tokarski biznis sigurno ne mislim otvarati, a niti ne precjenjujem previše svoju trenutnu vještinu na tom polju :) :)
A to što se to nekome čini preskupim... Paaa da vidim ponudu koja će biti značajno bolja i jeftinija, da ima garanciju, dobavljive rezervne dijelove i sl.
Osim toga, to je jeftinije od prosječnog kompjutera ili malo boljeg notebooka, jeftinije od para ispodprosječnih zvučnika, ili solidnijeg kompleta transformatora za cijevno pojačalo.....
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la harkonen » Ned pro 29, 2013 12:26 am

Dean napisao:Drago Lastane! Nabavio sam par šarafa kojima bi pričvrstio sjedalicu na kojoj sjedim dok radim raketu. Na koju visinu da stavim sjedalicu?

Dragi Deane, da ne zaboravim prvo odgovoriti na tvoje pitanje od prošlog tjedna,
a odgovor je - ne, ako si je samo poljubio, kako si rekao, tada neće ostati trudna!
Ili kako spada ili bezgrešno. Poljubac jedva i sidu prenosi, tako da ne brineš.

A odmah da odgovorim na ovotjedno pitanje o visini sjedalice, stavi je na polovicu trećine visine
od gornje plohe do sredine donje polovice gornje četvrtine visine.
Ali gledano s boka, stavi je samo malo udesno.
Od sredine, naravno.
Lastan
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Dean » Ned pro 29, 2013 12:27 am

Tubeman, dobar je to strojčić za tvoje potrebe. Ti nečeš tokariti radilice ni tromble. Na stroju te veličine(ali bolje kvalitete) godina sam tokario rezervne dijelove za finomehaniku. Samo ga redovno održavaj. :D
Dean

PostPostao/la pamook » Ned pro 29, 2013 12:41 am

Edison napisao:
pamook napisao:i....sjetio se naslovnice SAM-a (stari je redovno kupovao tu tiskovinu)

I ja sam redovno kupovao SAM. Hoces reci da sam ja star? :lol:

nipošto, :o

svi mi ovdje, redom smo mladitji u najboljim godinama sa lepršavim entuzijazmom za zayebanciju, a niposto blago matori prdonje koji se igraju hobija i povremeno im nestane entuzijazma pa grintaju :D

evo, upravo se i Harkonen otkrio, da je upravo ON pisao odgovore u Studiju pod "dragi Piko"

srecom, SMIB nije imao takvu rubriku :lol: :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Ned pro 29, 2013 1:01 am

harkonen napisao:Dragi Deane, da ne zaboravim prvo odgovoriti na tvoje pitanje od prošlog tjedna,
a odgovor je - ne, ako si je samo poljubio, kako si rekao, tada neće ostati trudna!
Lastan

Dragi Lastane, moja prijateljica se ljubila s deckom preko traperica. Mogu li ja sad ostati trudna?

:lol:
Edison

PostPostao/la harkonen » Ned pro 29, 2013 8:51 am

S ovim modernim farmerkama koje imaju puno rupa i više ih nema nego ih ima, odgovor je - možeš!
Lastan

p.s.
majku mu, obrišite više ove offtopic postove, zar ne vidite da se nalaze u temi čovjeka i druga
koji je najviše alergičan na to !!!!! Naću više, časna.
Riječ, ne sestra.
Opus Diy
harkonen

PostPostao/la Dean » Ned pro 29, 2013 8:57 am

Ajmo iznervirat admina ...sa nećim.... :whistle:
Dean

PostPostao/la s@ki » Ned pro 29, 2013 9:00 am

Prozivanjem da nista ne placa? :)
i šut u dupe je korak prema naprijed