micro napisao:Moj prijatelj bi za gore navedenu kupovinu rekao da se radi o igracki i da si za 5k kuna u danasnje vrijeme mogao kupiti manji tokarski stroj, rekao si da nemas mjesta za nesto vece.
Ha, već sam napisao da znam da će biti komentara, ali to me ne zanima previše, jer sam htio nabaviti baš to što sam i nabavio.
Mene tolerancija ovog stroja ( 0.01 mm ) kao i svi ostali parametri posve zadovoljavaju.
A i kuda da stavim hrgu koja je dimenzijama sljedeća po redu (100 i više kila) ??
Jako dobro znam što se nudi na tržištu, i da za "svega" tisuću dvije više, mogu nabaviti "pravi stroj" star tek 50 godina (doduše razjeban) od dvije tone koji samo malo treba srediti , ili .......
Trebam upravo takvu igračku s kojom ću moći napraviti ono što što s ovim bez imalo muke i mogu, a to su neki elementi od mesinga, aluminija ili plastike i to tu i tamo, te da ga nakon toga mogu spremiti nekuda na policu do sljedeće prilike. Koliko sam probao, i željezo "jede" kao maslac.
Doduše, i nije baš tako mali i lagan (40 kg netto)

Sve ostalo mogu opet odnijeti "pravom" majstoru ako bude trebalo, a do sada nije trebalo previše.
Tokarski biznis sigurno ne mislim otvarati, a niti ne precjenjujem previše svoju trenutnu vještinu na tom polju

A to što se to nekome čini preskupim... Paaa da vidim ponudu koja će biti značajno bolja i jeftinija, da ima garanciju, dobavljive rezervne dijelove i sl.
Osim toga, to je jeftinije od prosječnog kompjutera ili malo boljeg notebooka, jeftinije od para ispodprosječnih zvučnika, ili solidnijeg kompleta transformatora za cijevno pojačalo.....
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......