Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la davidbraco » Ned tra 30, 2023 12:03 pm

Khadgar2007 napisao:Nezgodno je pričvrstiti takve letvu da bude dobro fiksirana na stolu ili nekoj sličnoj površini. Znam da se neke mogu rastaviti i imaju predviđene rupe da se zašarafe za površinu ali jednostavno nikada mi to nije bilo dovoljno dobro. Zato sam ja radio svoje "letve" od običnih polovnih podžbuknih utičnica(koje su se nakupile tijekom godina) koje sam ugradio u drvenu kutiju ali to je petljancija. Sa ovima iz Elmarka je milina raditi i njihova montaža je čas posla i bome mi se čine kvalitetnima.

Na 4 mjesta izbušiš rupe da prođe glava šarafa-nemoraš ih rastavljati-rupe bušiš s gornje strane-dalje je lako
davidbraco

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet lip 16, 2023 8:54 am

nabavio sam je jedan novi komad opreme , stara ali dobra tracna pila za metal
stroj je lijepo tezak i cvrst , relativno tih i lijepo reze
naravno nije za rezat brodske limove , ali za one male stvari poput obojenih metala , plastike i sl. koje nije zgodno rezat brusilicom ili rucno kao rođeno :violin:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 16, 2023 9:20 am

I kako je to na kraju dospjelo do tebe? Jel se prodavač udostojio zapakirati i poslati?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet lip 16, 2023 10:18 am

ufff
gospodin koji je to slao bio je u godinama , ali svejedno odlicno je zapakirao. problemi su bili iskljucivo sa HP
Pakete teze od 20kg nemoze se slat iz postanskih ureda ( mozda onih manjih ...bo ) vec treba se koristiti njihovu uslugu HPexpresa di oni dolaze na adresu po paket.
Tu uslugo koristio sam i ja prije dosta godina nekoliko puta. Tada je to islo glatko , brzo i relativno jeftino.
Za koristiti tu uslugu treba se nazvat na broj , jer u postanskim uredima se nemoze :doh:
Tokom proslog tjedna nazvao sam ih tocno 20x ( sad sam pobrojao ) niti jednom da mi se netko javi !!!!
U postanskom uredu mi kazu da moram biti uporan :doh: :doh:
U ponedjeljak sam nazvao DHL , javili mi se iz prve ( di sam skoro zaplakao )
u utorak su pokupili paket
u srijedu je bio kod mene
koliko sam platio ? platio bi im i duplo !!!!
mislim da su nase poste pred kolapsom....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 16, 2023 5:15 pm

U biti veoma rijetko sam sa poštom imao problema jer sam uvijek išao u poštu predati njima pošiljku,nikada nisam slao tako da oni dođu do mene. Ali da su spori poput puža to jesu, točno 8 dana mi je neka pošiljka putovala iz Zagreba do mene.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Topolino » Pet lip 16, 2023 10:03 pm

Cestitke i nek te dobro sluzi.
Pila izgleda dizajnom kasne 50'
Topolino

PostPostao/la pamook » Pet lip 16, 2023 10:03 pm

...pošta ne prima u svojim uredima ništa teže od 20kg, to im je maksimum. Sve što je teže od toga, mora se naručiti da dođu po to, a to naučiš tako da paket težak cca 25-6kg (koji nije tvoj, nego si pristao biti posrednik pa poslati finalnom vlasniku u DU) držiš po rukama dok čekaš u redu u pošti, pa onda to natovariš na onu njihovu vagu, onda ti teta kaže da sorry but jebiga, natovari to nazad na rame, pa u gepek, pa uz plaćeni parking nazad kući ne bi li telefonom ih naručio da dodju po to... još u medjuvremenu pitaš vlasnika da li je ok da prepakiraš u dva paketa, ali on ne bi da ti njemu rondaš po njegovom paketu, pa kaže jeb`see, ne diraj, nazovi nek dodju... tad i nikad više :lol: :lol: :lol: .... a pošta je ko i željeznice, šumari, Konzum i slični - država u državi, i upravo kako je teta rekla - jeb`see, ne može. Prihvati ili odustani.

Ove manje pakete uglavnom uredno dostave ako je unutar HR, ali ove što dolaze iz vana, to ni Bog ne uprati po vremenu dolaska, hendlanju po automatiziranim sortirnicama (-"znate, ne smije na kutiji biti nikakav bar kod, ova nova automatska sortirnica ima problema pri čitanju s paketa ako je neki zaostali bar code na kutiji") ...

Doduše, i onaj City express koji je jedno vrijeme postojao na ovim prostorima je isto bio, blago rečeno, pitoreskan, plus što im je dostava unutar 48 sati bila rastezljiv pojam na recimo tjedan i pol.... jer "nisu nikoga našli na adresi", a na adresi konstatno netko jest jer ima 70+ godina :lol: ... srećom, i ti su izumrli, City express to jest.

Overseas, GSL i ini, do sada, sve OK... nije da je cesto, ali je ok. Jos je bolje sto sve prepakirano sa aliexpressa dolazi nekom od tih dostavnih sluzbi, pa HP nema svoje prste u brljanju po tome....

Eto, prodje jos jedan tjedan, i od dva remena za gramofone naručena isti dan, jedan je stigao u ponedjeljak (jer je četvrtak prije toga bio praznik, pa se odmaralo u HR skladistima), drugi jos nije uopce, a posiljka poslana iz FR je vec 2 tjedna "negdje" a tracking HP posiljki radi uredno, dobijes posiljku i poslije gledas na trackeru jel dosla... i ono, magicno - jest, kaze, isporuceno... a do tada, muk :D

E da, zgodna prinova Pao :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Pet lip 16, 2023 10:10 pm

Pao Pepeo napisao:mislim da su nase poste pred kolapsom....

Posta, ili skraceno HP, posta nase drzave. Svaka drzava mora imati postu, inace nije drzava. Stari narodi su imali vrlo razvijene postanske sluzbe, to im je bilo jako bitno. Bez komunikacije medju ljudima nema nicega. Koliko je stvaranje poste bitno za bilo koju zajednicu, mozda se najbolje vidi u filmu "Postar" Kevina Costnera.

Nazalost, posta u nasoj drzavi nije dorasla situaciji, i pomalo umire. Posta u bivsoj drzavi bila je poput svemirskog broda, u odnosu prema biciklu u sadasnjoj. U svakom gradu posta i zeljeznica su imale najvece i najreprezentativnije zgrade. U velikoj zgradi bivse poste u Rijeci (na Korzu preko puta Gradske ure) je sada "Zara", a posta je u par manjih ureda... Slicno je i s Croatia osiguranjem. Jedino je gradski zatvor jos uvijek u reprezentativnoj zgradi... :roll:
Edison

PostPostao/la dredder » Ned lip 18, 2023 2:00 pm

Meni je naša pošta super i ljudi koji rade nažalost dosta ih odlazi zbog loših uvjeta i onda usluga pati. Menađerićima bez dana staža to nije bitno jer doći će drugi radnici a bitno da su oni zatvorili sve urede i sortirnice koje su mogli da prikažu uštedu pa pismo iz DU na Mljet recimo ide u Split pa se vraća nazad. Ali uštedjeli su na radnim.mjestima.

Alternative gls, dhl, DP imaju strašnih problema sa ljudstvom i njih treba hvatati po putu jer on kreće iz Splita sa paketom i vraća se nazad u 3 a ja do 3 radim kako uzeti paket onda se hvatao po cesti. A tek DP on je najgori.
dredder

PostPostao/la micro » Ned lip 18, 2023 3:48 pm

pamook napisao:...pošta ne prima u svojim uredima ništa teže od 20kg, to im je maksimum. Sve što je teže od toga, mora se naručiti da dođu po to, a to naučiš tako da paket težak cca 25-6kg (koji nije tvoj, nego si pristao biti posrednik pa poslati finalnom vlasniku u DU) držiš po rukama dok čekaš u redu u pošti, pa onda to natovariš na onu njihovu vagu, onda ti teta kaže da sorry but jebiga, natovari to nazad na rame, pa u gepek, pa uz plaćeni parking nazad kući ne bi li telefonom ih naručio da dodju po to... još u medjuvremenu pitaš vlasnika da li je ok da prepakiraš u dva paketa, ali on ne bi da ti njemu rondaš po njegovom paketu, pa kaže jeb`see, ne diraj, nazovi nek dodju... tad i nikad više :lol: :lol: :lol: .... a pošta je ko i željeznice, šumari, Konzum i slični - država u državi, i upravo kako je teta rekla - jeb`see, ne može. Prihvati ili odustani.

Ove manje pakete uglavnom uredno dostave ako je unutar HR, ali ove što dolaze iz vana, to ni Bog ne uprati po vremenu dolaska, hendlanju po automatiziranim sortirnicama (-"znate, ne smije na kutiji biti nikakav bar kod, ova nova automatska sortirnica ima problema pri čitanju s paketa ako je neki zaostali bar code na kutiji") ...

Doduše, i onaj City express koji je jedno vrijeme postojao na ovim prostorima je isto bio, blago rečeno, pitoreskan, plus što im je dostava unutar 48 sati bila rastezljiv pojam na recimo tjedan i pol.... jer "nisu nikoga našli na adresi", a na adresi konstatno netko jest jer ima 70+ godina :lol: ... srećom, i ti su izumrli, City express to jest.

Overseas, GSL i ini, do sada, sve OK... nije da je cesto, ali je ok. Jos je bolje sto sve prepakirano sa aliexpressa dolazi nekom od tih dostavnih sluzbi, pa HP nema svoje prste u brljanju po tome....

Eto, prodje jos jedan tjedan, i od dva remena za gramofone naručena isti dan, jedan je stigao u ponedjeljak (jer je četvrtak prije toga bio praznik, pa se odmaralo u HR skladistima), drugi jos nije uopce, a posiljka poslana iz FR je vec 2 tjedna "negdje" a tracking HP posiljki radi uredno, dobijes posiljku i poslije gledas na trackeru jel dosla... i ono, magicno - jest, kaze, isporuceno... a do tada, muk :D

E da, zgodna prinova Pao :D

Nije to neki problem, nama su promjenili postanski broj sela , vec nekoliko godina i mislim da to nitko ni ne zna, sad imamo broj od sela koje je 5x manje i 20km dalje a grad mi je 7km od mene. A u selu imamo postu, neki da ubrzaju jer ih nisu nasli kod dostave paketa morali da idu u to selo za koje vecina i ne zna gdje je da podignu paket. Takodje problem sa placanjem preko interneta unutar HR , ne zeli da prihvati stari postanski broj a ne zeli da prihvati ni nov, recimo usluga na njuskalu :mrgreen:

To nema ni u monti pajtonu, posiljke dolaze sa iskrizanim postanskim brojem i imenom mjesta i dopisanim novim mjestom i postanskim brojem.
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala