Nema ovdje kompliciranih SANSUI waffera
Tehnologija je iz 1956. godine, relativno primitivna ali učinkovita.
Izgleda da je svojedobno netko bio prilično nasilan pa je iščupao osovinu čime se preklopnik raspao
Dobro je što su svi važni dijelovi ostali pa ga nije bilo teško popraviti.
Njegova funkcija je priklopiti jedan od dva kondenzatora prema masi ( + neutralni položaj) čime se mijenjala boja tona što je bilo posebno zgodno kod slušanja srednjeg, kratkog i dugog vala.
Na taj način su se utišavali šumovi i slušanje je bilo ugodnije.
Dijelovi su prije ove "operacije" bili dobro očišćeni i odmašćeni kako bi se dobili čisti kontakti.

Klizač koji je bio zakovan na osovinu je nestao pa ga je trebalo nekako nadomjestiti.
Prvo sam odrezao dio osovine koja ulazi u prekidač tako da iz mesingane pikse viri tek 1 mm.
Potom sam ubušio rupu promjera 2.5mm dubine cca 13 mm

Ta rupa je poslužila za urezivanje 3 mm navoja.

Od komadića čeličnog elastičnog lima sam napravio novi klizač koji sam s M3 vijkom čvrsto pritegnuo u osovinu.
Da se ne ponovi čupanje, između limića i osovine umetnuo sam podložnu pločicu čiji je obod nešto širi od osovine.
Na taj način je ostalo cca 1 mm elastičnog "hoda" limića, a mogućnost čupanja je nula.
Kako bi preklapanje bilo lagano i s "klikom", na vrh limića sam namotao tri zavoja bakrene žice i s gornje strane kapnuo kaplicu tinola da onemogući bilo kakvo pomicnje ili labavost.

Spremno za ugradnju: