Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi

PostPostao/la tubeman » Sri srp 02, 2014 4:59 pm

Na Pirate bayu :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la audio kutak » Sri srp 02, 2014 5:19 pm

Edison napisao:
audio kutak napisao:
Edison napisao: :think: Nekako mi se cini da je jednostavnije koristiti CD-player za slusanje glazbe. Obicno dodje s daljinskim... ;)

jel ima koji komercijalni hifi cd plejer koji može puštati flac datoteke?

Reci mi gdje kupujes flac datoteke? ;)

kupovao sam prije par godina mp3 muziku preko računa od poznanice dok sam živio u Rijeci, mogao sam uzeti cijeli album
za 3-4 $ u prosjeku... tako da imam neku kolekciju mp3-ica...

ovo za flac me čisto interesira jer znam da puno dvd plejera i cd plejeri mogu puštati mp3-ice... ali ne znam ni
jedan cd koji pušta flac datoteke...

eto, to me interesira

ps.to da ima svakakvih sajtova za skidanje, ima , no tamo ti nitko ne garantira da je to zripano kako treba
i bez greške! ;)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la denis_vz » Sri srp 02, 2014 5:22 pm

audio kutak napisao:ps.to da ima svakakvih sajtova za skidanje, ima , no tamo ti nitko ne garantira da je to zripano kako treba
i bez greške! ;)

Osim toga, puno ljudi koje znam ripaju svoju kolekciju CD-a u flac, tako da ipak ne stoji ovo da baš svi koji slušaju komp. audio skidaju piratluk....
(ali, da ih ima, ima ih... :) )
denis_vz

PostPostao/la audio kutak » Sri srp 02, 2014 5:35 pm

ima to svoju svrhu... kopiraš si originalni cd i spremiš ga a koristiš snimljeni... kad se taj ošteti
lako napraviš kopiju.... to i ja radim kod vrijednijih albuma... par puta sam si uništio cd nepovratno!

isto je i sa flacom, mp3-icama

uostalom, u Hrvatskoj se na sve medije plača "porez" za piratluk.... tak da je to kod nas kakti legalno....

@edisone, nešto muzike sam kupovao ovdje:
https://bandcamp.com/

a nešto ovdje:
http://www.highresaudio.com/

najpoznatiji je ovaj:
http://www.hdtracks.com/

pa tko želi....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la denis_vz » Sri srp 02, 2014 6:09 pm

audio kutak napisao:
uostalom, u Hrvatskoj se na sve medije plača "porez" za piratluk.... tak da je to kod nas kakti legalno....

Hm, da... prije par godina, kad je uveden taj tzv. "ZAMP porez" baš sam se bio zainatio, pa sam malo razgovarao s nekim odvjetnicima...

No, to bi se dalo svakako tumačiti (kao i sve ostalo u ovom našem kupusu od države...)

Dakle, mi u HR de facto plaćamo unaprijed kaznu za piratluk u vidu tzv. "ZAMP poreza". Njihovo obrazloženje kod predlaganja tog zakona bilo je da se "mediji mogu koristiti za piratiziranje sadržaja zaštićenih autorskim pravima", pa su oni onda sebi preventivno uveli odštetu u vidu naknade koja im se plaća od svakog prodanog medija... De facto nas unaprijed kažnjavaju za (ne)djelo koje bismo teoretski mogli počiniti - npr. kao da netko prilikom dobivanja vozačke dozvole najprije mora odležati 2 godine zatvora za ubojstvo iz nehata u saobraćajki npr. zbog vožnje pod utjecajem alkohola...
A kako te teoretski ne mogu dva puta kazniti za isto djelo (makar je kod nas i to moguće...), ispada da smo svoju "kaznu za piratluk" već platili, pa kakti možemo slobodno piratizirati, jer kaznu za to već plaćamo u cijeni medija (diskova, cdova, memorijskih stickova, itd.).

Velim, kupus kao i sve drugo kod nas.... ali bi se "ZAMP porez" na medije i tako mogao shvatiti - barem je pod tim obrazloženjem usvojen i vrijedi već skoro desetak godina, ako se ne varam...
denis_vz

PostPostao/la Edison » Sri srp 02, 2014 8:10 pm

Budimo iskreni, zasto je danas pomama za glazbom s kompjutera i sto svatko hoce DAC... jeftin a odlican, kao u playeru od 10.000 necega?
Hajdemo, iskreno...

Uglavnom zbog lake dostupnosti glazbe, koju ne treba platiti. Jer lakse je prekopirati prijateljev disk s tisucama albuma nego kupiti, recimo, 3 origanalna CD-a. I tko to danas kupuje originale i onda ih RIP-a, i konvertira u FLAC-ove, da bi ustedio diskovni prostor, koji je danas ogroman i jeftin. FLAC je zbog toga da bi se moglo brze downloadati. Bilo je problem downloadati cijeli album pred 8 godina kad se internet placao po minuti ili MB, a i trajalo je, veze su pucale, pa su se razvili i download manageri koji su mogli nastaviti puknuti download. Sve to je nastalo u cilju lakse dobave audio i video sadrzaja. Tko kaze da nije, taj... (dopunite sami). ;)

I tko je to ostetio CD od upotrebe? Imam neke od prije 20 i vise godina i uopce nisu osteceni, djeluju i sviraju kao malocas kupljeni. Neki su mi ogrebani jer sam ih posudio prijateljima koji su zeljeli to poslusati, a ne znaju postupati s CD-ima, vec s njima doruckuju, a inace su veliki audiofili. Toliko o ostecenjima i unistavanju CD-a upotrebom. Pa nije to vinil, a i neki vinili su mi od prije 35 godina i jos su jako dobro sacuvani, a svirani su prilicno. To da netko radi svoje "zastitne kopije" i svoje originale FLAC-a su bajke.

Politika ZAMP-a o naplacivanju (pre)piratluka je sramotna. Ja CD-e i DVD-e koristim za arhiviranje fotografija koje snimim digitalnim fotoaparatom, a isto moram platiti piratski porez... :cry:

Poroizvodjaci DAC-ova svake godine izbacuju nove "bolje" proizvode sa sve vecim brojkama. Kupci (uglavnom audiofili) "puse" te brojke sve u 16 i nekriticki kupuju ponovo istu glazbu koju vec imaju, ali sad u HR, iako vecina ne moze ni promjetiti razliku, a cesto je i nema. Doduse, bas i ne kupuju, nego se snadju pa kopiraju i onda je kao "pravda zadovoljena". Sistem sam sebi izmice stolicu na kojoj sjedi, svi zadovoljni, pa i ZAMP, bitno je naci nacin kako naplatiti svoje mrvice kolaca, koliko god sitne bile. Svi smo lopovi, ali neka vrsta Robina Hooda pa je "opravdano", nekima i romanticno.

Danasnji teenager ima u svom mobitelu vise MP3-ca nego sto ozbilljan audiofil moze poslusati za zivota. I sve im to vrijedi tocno onoliko koliko su to i platili. Nista. Niti znaju sto sve imaju, niti im je bitno, ako nestane, presnimit ce ponovo...

Kad sam poceo raditi, mogao sam odvojiti sredstva za dva LP-a mjesecno. I jako sam dobro pazio koja ce to dva LP-a biti. Gledao danima, razmisljao, premisljao se, i kupio prvo jedan i onda uzivao u njemu, a nakon desetak dan drugi, i cekao sljedecu placu. I bio sam jako zadovoljan s tim sto sam kupio, a neke od tih ploca imam i rado poslusam i danas. A mozete mi danas donijeti disk s TB muzike i necu prema tome imati neki osjecaj, a ni priblizno onaj kao kad sam birao koji cu LP kupiti.

Znam da se vecina nece sloziti s ovim sto sam napisao. A ni ne mora. Ali bilo bi lijepo da medju sobom stvari nazovemo pravim imenom, a ne da si nalazimo razne "ispricnice" i opravamo sadasnju situaciju izradom "zastitnih kopija"... :roll:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Sri srp 02, 2014 9:12 pm

Edison napisao: FLAC je zbog toga da bi se moglo brze downloadati.

kako? to ne drži vodu, flac je puno veći od mp3!

Edison napisao: I tko je to ostetio CD od upotrebe? Imam neke od prije 20 i vise godina i uopce nisu osteceni, djeluju i sviraju kao malocas kupljeni. Neki su mi ogrebani jer sam ih posudio prijateljima koji su zeljeli to poslusati, a ne znaju postupati s CD-ima, vec s njima doruckuju, a inace su veliki audiofili. Toliko o ostecenjima i unistavanju CD-a upotrebom. Pa nije to vinil, a i neki vinili su mi od prije 35 godina i jos su jako dobro sacuvani, a svirani su prilicno. To da netko radi svoje "zastitne kopije" i svoje originale FLAC-a su bajke.

znam par ljudi koji u rukavicama vade cd i ploče van tako da nebi dalje....

ja sam toliko nesmotren da sam si oštetio novi CD od Bensona kaj sam ga kupil u Sheratonu tako da
su 2 pjesme oštečene nepovratno! :oops: :oops:

nemoj mješati kruške i jabuke, u ovom slučaju vinil i cd-e.... imam ja vinila koji če nadživjeti i mene i cd-e...
a imam i starih original cd-a koji su se oljuštili sami od sebe...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Sri srp 02, 2014 10:19 pm

audio kutak napisao:
Edison napisao: FLAC je zbog toga da bi se moglo brze downloadati.

kako? to ne drži vodu, flac je puno veći od mp3!

Ne da mi se sad objasnjavati odnose velicina raznih formata, kompresija, gubitka i ne gubitka kvalitete...

Uostalom, sto si trazio CD-player koji bi svirao FLAC-ove? Pretvori te FLAC-ove u MP3 i bit ce ti sve jos manje, a svirat ce ti to svaki DVD player, i noviji CD-playeri.

audio kutak napisao:nemoj mješati kruške i jabuke, u ovom slučaju vinil i cd-e.... imam ja vinila koji če nadživjeti i mene i cd-e...
a imam i starih original cd-a koji su se oljuštili sami od sebe...

Srecom, imas zastitne kopije koje su izdrzale sve to vrijeme bez ljustenja... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri srp 02, 2014 11:10 pm

Pa naravno, cijela ideja malina hife je uživanje u piratski skupljenoj muzici. Ne baš skroz ajde, one originale koje imam ću izripati u flac, neka budu iznimke koje potvrđuju pravilo. Živio pirate bay iljadu godina :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la audio kutak » Čet srp 03, 2014 12:04 am

ma tema otisla kvragu.... da tako kazem.... a samo sam pitao i zanimalo me dali ima ......

to sa odnosima velicina, kompresija, gubitaka nije bitno.... to potpuno razumijem o cemu je rijec.... brze ce se skinuti manja datoteka...

nazalost, nemam jer davno prije mi nitko nije rekao niti sam igdje procitao da je ondasnji kvalitet cd-ova los...

necu se vise javljati jer dobijam sve, samo ne odgovor na pitanje...

cd je mrtav!! zivio vinil!!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova