A što imaš dirat stator? Očisti rotor sa benzinom, uzmi neki 600 + šmirgli pobrusi kolektor, opet operi, isčetkaj utore na kolektorima, operi, osuši, ispuči sastavi ...
Oš obrnuto?

davorin napisao:Master of disaster napisao:...![]()
Uskoro ću bravara u firmi gnjaviti da radimo šasiju za moje pojačalo, tako da su mi u zadnje vrijeme intersantne slike "iznutrica" radi smještaja komponenti.
Ne misliš valjda ONO pojačalo raditi s tiskanom pločicom!!!!????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Master of disaster napisao:Pa pasala bi zapravo (kada bi radio "klasičan" dizajn), ali sam malo drugačije zamislio sve skupa, stoga se zahvaljujem na ponudi, ali probati ću prvo realizirati tu ideju. a odmah i da priupitam; ima li veze dali je šasija, od aluminija ili fe lima (osim razlike u težini) ?
davorin napisao:Odgovara li ova šasija od aluminija debelog 2mm: 428mm x 160mm x 64mm (466mm zajedno sa "ušima")?
Khadgar2007 napisao:Deane,ja mislim baš obrnuto. Rotor sam odmah prepoznao ča je(čist ko suza) dok sam stator tražio negdje ispod 1cm debelog sloja piljevine,prašine, sve to pomiješano sa lož uljem(jer je bušilica služila za pokretanje pumpe za ložu) trebalo mi je pola gladne godine da se probijem ispod svega toga.
Sada imam žicu "viška" kada sam počeo sastavljati. Nekako sam odgonetnuo kako spojiti motor ALI iz dvostrukog konda ide žica za uzemljenje pa moja pretpostavka(jer se ne sjećam od kuda sam je odšarafio) je da je bila spojena na limove od statora ili griješim?
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 13 gostiju