Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Dean » Sri sij 15, 2014 6:22 pm

Ja ću se ranit ! :lol:
A što imaš dirat stator? Očisti rotor sa benzinom, uzmi neki 600 + šmirgli pobrusi kolektor, opet operi, isčetkaj utore na kolektorima, operi, osuši, ispuči sastavi ...
Oš obrnuto?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 15, 2014 7:10 pm

Deane,ja mislim baš obrnuto. Rotor sam odmah prepoznao ča je(čist ko suza) dok sam stator tražio negdje ispod 1cm debelog sloja piljevine,prašine, sve to pomiješano sa lož uljem(jer je bušilica služila za pokretanje pumpe za ložu) trebalo mi je pola gladne godine da se probijem ispod svega toga.
Sada imam žicu "viška" kada sam počeo sastavljati. Nekako sam odgonetnuo kako spojiti motor ALI iz dvostrukog konda ide žica za uzemljenje pa moja pretpostavka(jer se ne sjećam od kuda sam je odšarafio) je da je bila spojena na limove od statora ili griješim?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Sri sij 15, 2014 7:16 pm

to mi je najbolje kada se desi da ostane šaraf ili žica viška (meni također poneki put...).... :doh:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 15, 2014 8:08 pm

davorin napisao:
Master of disaster napisao:... :bow-yellow:

Uskoro ću bravara u firmi gnjaviti da radimo šasiju za moje pojačalo, tako da su mi u zadnje vrijeme intersantne slike "iznutrica" radi smještaja komponenti.

Ne misliš valjda ONO pojačalo raditi s tiskanom pločicom!!!!???? :o :o :o :o :angry-banghead: :violence-shootself: :sad-roulette: :sad-suicidepills:

:lol: :lol: :lol: Neeee, nikako. Nisam lud na taj način. :lol: Gledam malo kako ko radi, gdje je šta na šasiji, kako je orijentirano, koliko je razmaknuto...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri sij 15, 2014 8:37 pm

Odgovara li ova šasija od aluminija debelog 2mm: 428mm x 160mm x 64mm (466mm zajedno sa "ušima")?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 15, 2014 9:46 pm

Pa pasala bi zapravo (kada bi radio "klasičan" dizajn), ali sam malo drugačije zamislio sve skupa, stoga se zahvaljujem na ponudi, ali probati ću prvo realizirati tu ideju. a odmah i da priupitam; ima li veze dali je šasija, od aluminija ili fe lima (osim razlike u težini) ?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri sij 15, 2014 9:49 pm

Master of disaster napisao:Pa pasala bi zapravo (kada bi radio "klasičan" dizajn), ali sam malo drugačije zamislio sve skupa, stoga se zahvaljujem na ponudi, ali probati ću prvo realizirati tu ideju. a odmah i da priupitam; ima li veze dali je šasija, od aluminija ili fe lima (osim razlike u težini) ?

Šasije od želejznog lima se koriste zbog puno niže cjene, ali aluminij je prihvatljiv kompromis između kvalitete i cijene. (najbolji bi bio bakar :mrgreen: )
davorin

PostPostao/la Edison » Sri sij 15, 2014 9:51 pm

davorin napisao:Odgovara li ova šasija od aluminija debelog 2mm: 428mm x 160mm x 64mm (466mm zajedno sa "ušima")?

Davorine, salji to pamooku. On bi u tome ispekao buhtle... :D
Tesko da se ta tepsija moze bolje iskoristiti... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri sij 15, 2014 9:55 pm

Ma, što se tiče izrade šasije, nije stvar u cijeni (osim ako se nejde raditi bakrena :lol: ) koliko u tome što sa fe limom mogu napraviti malterne što hoću, dok mi obrada (najviše varenje) aluminija nisu toliko jednostavni.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Sri sij 15, 2014 10:20 pm

Khadgar2007 napisao:Deane,ja mislim baš obrnuto. Rotor sam odmah prepoznao ča je(čist ko suza) dok sam stator tražio negdje ispod 1cm debelog sloja piljevine,prašine, sve to pomiješano sa lož uljem(jer je bušilica služila za pokretanje pumpe za ložu) trebalo mi je pola gladne godine da se probijem ispod svega toga.
Sada imam žicu "viška" kada sam počeo sastavljati. Nekako sam odgonetnuo kako spojiti motor ALI iz dvostrukog konda ide žica za uzemljenje pa moja pretpostavka(jer se ne sjećam od kuda sam je odšarafio) je da je bila spojena na limove od statora ili griješim?

Kond je provodni i služi za uklanjanje smetnji. Srednja žica je uzemljenje... No vratimo se na početak. Stator ima samo statične dijelove, pa osim dobrog ispuhivanja, ne treba niš drugo..

Gotovo uvijek je problem u rooru / kolektoru. Lamele kolektora su odvojene najčešće pertinaksom i mrvicu su udubljene. Tu se zna zavuči ugljena prašina od četkica. Zato je važno ta mjesta dobro očistiti. Ako iskri u radu, može biti problem u kondu koji ne valja i šlusu na kolektoru. E sad šlus je ili zbog gore navedene prljavštine ili zboj šlusu između namotaja.
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica