Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 21, 2014 2:44 pm

http://www.americanmicrosemi.com/inform ... ss_pn=10C4

Pogledaj ovdje. Moguće je da ovo tražiš!
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 21, 2014 2:53 pm

Veoma moguće,po ovome tutnem znači 4007 i mirna bosna.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 21, 2014 3:01 pm

Pa da. U tunerima takvog kalibra teško da se radi o strujama višim od 300, 400mA :D
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Pet vel 21, 2014 3:16 pm

Diode BY448 koje koristim već duži period su brze diode za trajni napon od 1500V i trajnu struju od 4A, a veličine su male kuglice promjera 4-5mm.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tubeman » Pet vel 21, 2014 5:40 pm

Khadgar, Khadgar.....
Nije mi jasno zašto uopće takva pitanja postavljaš, obzirom da se baviš popravkama tuđih uređaja ?????
Mislim da ti je Tom_hifi jako dobro odgovorio.
Ove priče s UFRovima, Šotkijima i šta-ti-ja-znam kakvim diodama za ovaj tvoj "problem" su zbilja nepotrebne.
Nekako više priliče AFN-u nego ovamo :)
Imaš toliko dioda od 1-3A s 50 i više volti cijenom do kune i pol da boli, i sigurno ih bar hrpu imaš doma :)
A to što je riknula (ili je nagorena) je samo znak da je tu trafo imao svoje prste (iz bilo kojeg razloga ), a možda i nije bio posve sam u toj prljavoj igri :) :)
Stavljanje deset puta jače i (ili) 20% brže neće riješiti problem niti učiniti da taj tuner bolje radi, koliko god napeljavali mak karakteristika na konac.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 21, 2014 6:51 pm

Nisam niti mislio stavljati jače/brže već me "brinula" ta činjenica da je dioda malkice veća neko standardna 1n4007 pa da nije neka za 2A kojim slučajem.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Pet vel 21, 2014 7:37 pm

Repariranje kromirane plastike.

U očekivanju vikenda (Fala Bogu, petek je), i bacanja na stare i nove zadatke, napravio sam jednu jednostavnu "reparaciju" kromiranog plastičnog dijela tranzistorskog aparata koji je doplivao prije neki dan :)
Francuski Optalix TO99, proizvedenog prije nešto više od 40 godina, došao je u doista jadnom stanju, sav zahrđao.
Pokazalo se da je kromirani plastični dio koji spaja sve ostalo je nakon raskuživanja posve izgrižen, i malo je nedostajalo da sve to bacim u smeće.
Budući da sam "slab" na male tranziće i kofer radioaparate (pogotovo nakon što sam ustanovio da su svi prostorni resursi za pohranu iscrpljeni), odlučio sam to ipak pokušati nekako popraviti.
Slika

Najbolji rezultat bi dao krom lak, ali ovaj puta sam odlučio riješiti to sa srebrnim restauratorskim listićima.
Ispalo je prilično dobro. Nakon zaštitnog laka je sve ispalo svilenkasto mat, ali opći utisak je sasvim OK.

Slika

Na ovaj način se koješta može pokrpati.
Jedino treba voditi računa o tome da su listići iznimno tanki i potrebno je nešto posebnog "alata" za pravilnu primjenu.
U suprotnom se "lijepe" na sve živo i prstima ih praktički ne možeš hvatati jer se odmah zalijepe (statika) i raspadnu :(
Površina mora biti savršeno ravna i obrađena (vidi se u gornjem primjeru da to nije poštovano :) ), jer se apsolutno sve vidi :)
Za lijepljenje se koristi specijalno "mlijeko" koje je vrlo vrlo rijetko, i praktički nema nikakvu debljinu nakon nanošenja.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la micro » Ned vel 23, 2014 10:32 am

Kupio sam 30 komada ON semi 7805, 1A u TO220 kucistu u farnell-u , hladnjak je debljine 0,55mm.
Treba biti nesto vise od 1mm(1,2) ,toliko je bio prije ,kod konkurencije vidim da jeste. Ne radi se o fejku jer to im i pise u prospektima. Hladnjak je toliko tanak a kako je od bakra vec nekoliko dodju savijeni u plasticnim stanglama u kojima ih pakuju. Toliko o stednji.
micro

PostPostao/la stressman » Ned vel 23, 2014 11:24 am

Slika

45 mu je godina tek... Becker Europa LMKU ;)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 23, 2014 11:43 am

micro napisao:Kupio sam 30 komada ON semi 7805, 1A u TO220 kucistu u farnell-u , hladnjak je debljine 0,55mm.
Treba biti nesto vise od 1mm(1,2) ,toliko je bio prije ,kod konkurencije vidim da jeste. Ne radi se o fejku jer to im i pise u prospektima. Hladnjak je toliko tanak a kako je od bakra vec nekoliko dodju savijeni u plasticnim stanglama u kojima ih pakuju. Toliko o stednji.

da bi riječ rekao!
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica