Repariranje kromirane plastike.
U očekivanju vikenda (Fala Bogu, petek je), i bacanja na stare i nove zadatke, napravio sam jednu jednostavnu "reparaciju" kromiranog plastičnog dijela tranzistorskog aparata koji je doplivao prije neki dan

Francuski Optalix TO99, proizvedenog prije nešto više od 40 godina, došao je u doista jadnom stanju, sav zahrđao.
Pokazalo se da je kromirani plastični dio koji spaja sve ostalo je nakon raskuživanja posve izgrižen, i malo je nedostajalo da sve to bacim u smeće.
Budući da sam "slab" na male tranziće i kofer radioaparate (pogotovo nakon što sam ustanovio da su svi prostorni resursi za pohranu iscrpljeni), odlučio sam to ipak pokušati nekako popraviti.

Najbolji rezultat bi dao krom lak, ali ovaj puta sam odlučio riješiti to sa srebrnim restauratorskim listićima.
Ispalo je prilično dobro. Nakon zaštitnog laka je sve ispalo svilenkasto mat, ali opći utisak je sasvim OK.

Na ovaj način se koješta može pokrpati.
Jedino treba voditi računa o tome da su listići iznimno tanki i potrebno je nešto posebnog "alata" za pravilnu primjenu.
U suprotnom se "lijepe" na sve živo i prstima ih praktički ne možeš hvatati jer se odmah zalijepe (statika) i raspadnu

Površina mora biti savršeno ravna i obrađena (vidi se u gornjem primjeru da to nije poštovano

), jer se apsolutno sve vidi

Za lijepljenje se koristi specijalno "mlijeko" koje je vrlo vrlo rijetko, i praktički nema nikakvu debljinu nakon nanošenja.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......