Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la zika » Ned vel 23, 2014 1:13 pm

stressman napisao:Slika
45 mu je godina tek... Becker Europa LMKU ;)
Hmmm... Dva Becker-a mi stoje (ćame) ćekajući da se nađe neko ko bi ih pokušao oživeti... Još ga nisam našao... Al' i dalje tražim...
zika

PostPostao/la pamook » Ned vel 23, 2014 1:14 pm

stressman napisao:.....

45 mu je godina tek... Becker Europa LMKU ;)

:D ti si bio mudriji od starta - volumno, ti pohranis min. 4 uredjaja umjesto 1 standardne velicine (kojie neki, jel, isto skupljaju na hrpu)...

a i lijepe starine nalazis, :handgestures-thumbsup:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la stressman » Sri vel 26, 2014 12:10 am

Slika

refresh Grundiga C3200 za kolegu iz firme. ciscenje kucista, poliranje plastike, ciscenje potenciometara i prekidaca i opet bljesti u punom sjaju, funkcionalno i opticki :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la davorin » Sri vel 26, 2014 2:53 pm

Završen servis 2 VOX-a AC30, sa gomilom promijenjenih dijelova. Ručke, kutnike i jedan natpis VOX još čekam od dobavljača, ali unutrašnjost je provjerena, izmjerena i obnovljena (okretani zvučnici!) te ću ih isporučiti vlasniku. Zvuk je očekivan, odličan i primjeren "Dallas" seriji, a iako su pojačala proizvedena s razmakom od samo 2 godine (jednaki zvučnici, transformatori, prigušnice, gotovo identična šema), čuje se zvučna razlika (ne velika, ali ipak!) u tonu gitare.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Sri vel 26, 2014 3:02 pm

A meni, već standardno, jedno četvrti PC danas na stolu, možda i peti. Nakon posla dalje, čeka me još 5 PC-a za složiti. Što stolna, što laptopi.

Puno više volim hardware kvarove, nego tipične software. Virusi i reinstalacije OS-a nakon toga. Ubitačno :D
tom_hifi

PostPostao/la davorin » Sri vel 26, 2014 3:18 pm

tom_hifi napisao:A meni, već standardno, jedno četvrti PC danas na stolu, možda i peti. Nakon posla dalje, čeka me još 5 PC-a za složiti. Što stolna, što laptopi.

Puno više volim hardware kvarove, nego tipične software. Virusi i reinstalacije OS-a nakon toga. Ubitačno :D

Meni su standardno dosadni popravci pojačala (radio sam par godina na popravcima/sastavljanjima/(re)istaliranjima računala i srodne tehnike-odmah nakon rata što je jednako dosadno! :lol: ), ali sam ovaj primjer naveo, jer se radi o tome da je vlasnik oba pojačala isti, a treba danas donijeti i treći VOX-AC30, još stariji!
Ne sreće se baš svaki dan vlasnik 3 jednaka "Old-Timer"-a među pojačalima, koja su u svijetu pojačala ono što je i "Rolls Royce Silver Ghost"-a među starim luksuznim automobilima.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri vel 26, 2014 5:28 pm

Kad smo kod starih cijenjenih pojačala, jelim Vam kada pao pod ruku Fender bassman '59?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri vel 26, 2014 6:27 pm

Iako mnogi misle drugačije, predpostavljam da misliš na model 5F6A, koji je bio šematski izvornik za prva "Marshall" pojačala.
Imenom "Fender bassman '59" se zapravo u širem smislu nazivaju sva "Fender"-ova bas pojačala prije ere BLACFACE-a.
Točan opisni naziv bi bio: Fender Narrow Panel Tweed Bassman.
Kroz duga servisna iskustva, sreo sam sve varijante od te ere pa do početka ovog stoljeća, pa i spominjane modele. U novije vrijeme je proizvodeno jako puno različitih modela, pa više nisam siguran jesam li sve uopće vidio, a kamoli popravljao (mislim samo na modele sa elektronkama).
Ranije proizvedena "Fender" pojačala su u ovim krajevima izuzetno rijetka i jako malo sam ih vidio u radioni.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Sri vel 26, 2014 6:31 pm

davorin napisao:
tom_hifi napisao:A meni, već standardno, jedno četvrti PC danas na stolu, možda i peti. Nakon posla dalje, čeka me još 5 PC-a za složiti. Što stolna, što laptopi.

Meni su standardno dosadni popravci pojačala (radio sam par godina na popravcima/sastavljanjima/(re)istaliranjima računala i srodne tehnike-odmah nakon rata što je jednako dosadno! :lol: ), ali sam ovaj primjer naveo, jer se radi o tome da je vlasnik oba pojačala isti, a treba danas donijeti i treći VOX-AC30, još stariji!
Ne sreće se baš svaki dan vlasnik 3 jednaka "Old-Timer"-a među pojačalima, koja su u svijetu pojačala ono što je i "Rolls Royce Silver Ghost"-a među starim luksuznim automobilima.

Eh, koliko ih ja samo složim kroz tjedan. Software dio je dosadan, hardware još nekako, pogotovo ako se radi o laptopu kojeg još nisam sreo, a to je već sve rijeđe i rijeđe. Generalno već znam točno gdi se koji šaraf nalazi itd :lol:
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Sri vel 26, 2014 6:43 pm

davorin napisao:Iako mnogi misle drugačije, predpostavljam da misliš na model 5F6A, koji je bio šematski izvornik za prva "Marshall" pojačala.
Imenom "Fender bassman '59" se zapravo u širem smislu nazivaju sva "Fender"-ova bas pojačala prije ere BLACFACE-a.
Točan opisni naziv bi bio: Fender Narrow Panel Tweed Bassman.
Kroz duga servisna iskustva, sreo sam sve varijante od te ere pa do početka ovog stoljeća, pa i spominjane modele. U novije vrijeme je proizvodeno jako puno različitih modela, pa više nisam siguran jesam li sve uopće vidio, a kamoli popravljao (mislim samo na modele sa elektronkama).
Ranije proizvedena "Fender" pojačala su u ovim krajevima izuzetno rijetka i jako malo sam ih vidio u radioni.

Na boldani model mislim, zapravo na combo verziju sa 4x10" Jensen alnico zvučnicima, na puno mjesta sam pročitao hvalospjeve o tom pojačalu, zapravo osim hvalospjeva nisam ništa ni našao o tom pojačalu. :)
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica