Hmmm... Dva Becker-a mi stoje (ćame) ćekajući da se nađe neko ko bi ih pokušao oživeti... Još ga nisam našao... Al' i dalje tražim...stressman napisao:
45 mu je godina tek... Becker Europa LMKU
Hmmm... Dva Becker-a mi stoje (ćame) ćekajući da se nađe neko ko bi ih pokušao oživeti... Još ga nisam našao... Al' i dalje tražim...stressman napisao:
stressman napisao:.....

tom_hifi napisao:A meni, već standardno, jedno četvrti PC danas na stolu, možda i peti. Nakon posla dalje, čeka me još 5 PC-a za složiti. Što stolna, što laptopi.
Puno više volim hardware kvarove, nego tipične software. Virusi i reinstalacije OS-a nakon toga. Ubitačno
davorin napisao:tom_hifi napisao:A meni, već standardno, jedno četvrti PC danas na stolu, možda i peti. Nakon posla dalje, čeka me još 5 PC-a za složiti. Što stolna, što laptopi.
Puno više volim hardware kvarove, nego tipične software. Virusi i reinstalacije OS-a nakon toga. Ubitačno
Meni su standardno dosadni popravci pojačala (radio sam par godina na popravcima/sastavljanjima/(re)istaliranjima računala i srodne tehnike-odmah nakon rata što je jednako dosadno!), ali sam ovaj primjer naveo, jer se radi o tome da je vlasnik oba pojačala isti, a treba danas donijeti i treći VOX-AC30, još stariji!
Ne sreće se baš svaki dan vlasnik 3 jednaka "Old-Timer"-a među pojačalima, koja su u svijetu pojačala ono što je i "Rolls Royce Silver Ghost"-a među starim luksuznim automobilima.
davorin napisao:Iako mnogi misle drugačije, predpostavljam da misliš na model 5F6A, koji je bio šematski izvornik za prva "Marshall" pojačala.
Imenom "Fender bassman '59" se zapravo u širem smislu nazivaju sva "Fender"-ova bas pojačala prije ere BLACFACE-a.
Točan opisni naziv bi bio: Fender Narrow Panel Tweed Bassman.
Kroz duga servisna iskustva, sreo sam sve varijante od te ere pa do početka ovog stoljeća, pa i spominjane modele. U novije vrijeme je proizvodeno jako puno različitih modela, pa više nisam siguran jesam li sve uopće vidio, a kamoli popravljao (mislim samo na modele sa elektronkama).
Ranije proizvedena "Fender" pojačala su u ovim krajevima izuzetno rijetka i jako malo sam ih vidio u radioni.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju