Zmajz napisao:A kad onda slušate cajke???
...pa kad odemo na tehnički, naravno
Zmajz napisao:A kad onda slušate cajke???
pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju.....
pamook napisao: ...i onda prođe godina dana a ti što![]()
... opet kod mehe da uključi sve nazad i nabaci drugi DPF samo za tehnički, pa onda opet kod njega da skine DPF i isključi? Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme
![]()
)....

pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju....
pamook napisao:Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme![]()
)....
Edison napisao:pamook napisao:...nije stvar troška goriva nego vremena i živaca, a u konačnici i začađenog EGR ventila spremnog za zamjenu (cca 500€).... a često se dogodi da se lampica upali, pa ne stigneš otići na tu krematorij vožnju pa komp u autu nakon 5 ili 6 "neuspješnih" pokušaja regeneracije upali i "check engine" i uštroji motor, prebaci ga u onaj "limp mode", da se možeš dovući do mehaničara.... zaeebancija u svakom slučaju....
Gospoda Otto i Diesel se negdje gore krizaju i cude sto su im ucinili od motora...![]()
pamook napisao:Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme![]()
)....
Schultz napisao:Jedno je more a drugo je kopno...
grunf napisao:a i na moru je danas isto sranje, kupia moj stari novi motor, opet japanac,tri cilindra,indirektno hlađenje, 21KS, super zadovoljan, ja i žena jedno popodne na kupanje kad se meni u vožnji upali neki alarm, ne vidin od sunca baš koji je ,dođen bliže, vidin alarm z-noge, zoven starog da se upalia alarm z-noge ali mi je nemamo na brodu
Edison napisao:A kod nas lokalci jos voze barke s Aran motorima. Isplati se otvoriti link
http://museums.hr/en/collection/object/263894/diesel-motor-aran-7
da se vidi sto je to. Rade tak-tak-tak-tak (cetverotaktni jednocilindricni diesel), dime i smrde ko kuga, vjerojatno zagadjuju ko 30 automobila, ali rade... vec 70 godina. Nemaju nikakvih senzora i indikatora...

audio kutak napisao:
Meni je "limp mode" dozvoljavao da idem do 100 kmh bez problema... Palila mi se lampica svako malo
audio kutak napisao:pamook napisao: ...i onda prođe godina dana a ti što![]()
... opet kod mehe da uključi sve nazad i nabaci drugi DPF samo za tehnički, pa onda opet kod njega da skine DPF i isključi? Meni je tlaka gume ić mjenjat dva puta godišnje (pa se vozim na zimskima cijelo vrijeme
![]()
)....
Ne, samo vratiš istu saću nazad i na tehnički.... zašto kupovati novi filter?
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 11 gostiju