Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la pamook » Sub svi 21, 2022 11:39 pm

Master of disaster napisao:
Gdje si nabavio epoksidne smole. I koliko skupo? Morao bih potoćati neke trafoiće u epoksid....

....u Nemačku, naravno.... nema kod nas ništa što ti treba a da nije nabavljeno u Alemanji.... što god da sam radio prije 20-30 godina, što god trebao za neke svoje ideje, uvijek kod "majstora" kad dodjes po repromaterijal, moraš slušat kako je on to ljepilo ili pleksi ili bakarnu šipku ili nozdrve dvopapkara teškom mukom nabavio u Nemačku, i ne može ti nikako dat komad ili deset deka... jok.... može ti još koji put prepričat kako je to specijalno ljepilo iz Nemačku, eventualno i pokazat praznu kantu (al iz svoje ruke, ne da bi ti tu svetinju dirao), ali dat ti pol deci ljepila za pleksi, to ne može nikako. I to ne dat, nego hoćeš kupit, platit, što god treba... jok, to je iz Nemačku, po cijenu bubrega donešeno..

al ajd, znamo se, pa ću ti reć :lol: :lol: :lol: :lol:

njemački :mrgreen: ebay, ima toga koliko hoćeš... zavisi od debljine planiranog lijeva, obicno je do 10mm oko 11€ po kili, do 5cm debljine planiranog lijeva oko 15€, a oni što idu do 10cm odjednom, su ti oko 18-20€ po kili... iako, svi će ti odradit što treba, samo će se malo više grijat (za zalit trafoe), eventualno će ostat nešto mjehurića u smjesi, ali baš te briga... dobra stvar kod Švabe je što je većinom voljan slat kanistere po EU, i to po popularnoj i stalnoj cijeni od cca 15-18€ za pošiljke do 10kg, pa ti se više isplati uzet koju kilu više, nego samo kilu, jer te poštarina jednako košta. Pošiljka stigne brzo, u par dana, epoksi je dobar, radi. Ja uzimao neki DiPon... zalio sam prigušnice u kutije s ovim najjeftiijim pa su se malo zagrijale na 50°C (mislim da je bilo i 52°, mjerio sam :lol: ), ali nikom ništa, sve 5.... osim što nisam prvo kutije premazao iznutra tankim slojem i pustio da se stisne, da zaptije poneku rupu, nego ja nasuo, pa ono malo curilo, pa je na kraju bilo šmriglanja i lakiranja a nije trebalo... uglavnom, ako ideš zalit u one Deanove kutije, prvo namažii iznutra tanki sloj i pusti da stisne, jer procure. Znam iz prve ruke :D

20220319_180220.jpg

20220319_181649.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub svi 21, 2022 11:51 pm

Da nije kojim slučajem Dupont epoxy?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Ned svi 22, 2022 9:26 am

...naravno da nije, ti misliš da ja ne znam da oni rade one skupe upaljače što skupljači skupljaju :hand: ....

...ne znam koji je... piše na arapskom ili tako nekom kodnom jeziku, nečitljivo... evo, vidi sliku....al radi dobro....

20220412_194241.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Ned svi 22, 2022 10:01 am

Ovo gore je carobnjak Merlin s carobnim napitcima? :lol:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Ned svi 22, 2022 11:43 am

pamook napisao:
Master of disaster napisao:
Gdje si nabavio epoksidne smole. I koliko skupo? Morao bih potoćati neke trafoiće u epoksid....

....u Nemačku, naravno.... nema kod nas ništa što ti treba a da nije nabavljeno u Alemanji.... što god da sam radio prije 20-30 godina, što god trebao za neke svoje ideje, uvijek kod "majstora" kad dodjes po repromaterijal, moraš slušat kako je on to ljepilo ili pleksi ili bakarnu šipku ili nozdrve dvopapkara teškom mukom nabavio u Nemačku, i ne može ti nikako dat komad ili deset deka... jok.... može ti još koji put prepričat kako je to specijalno ljepilo iz Nemačku, eventualno i pokazat praznu kantu (al iz svoje ruke, ne da bi ti tu svetinju dirao), ali dat ti pol deci ljepila za pleksi, to ne može nikako. I to ne dat, nego hoćeš kupit, platit, što god treba... jok, to je iz Nemačku, po cijenu bubrega donešeno..

al ajd, znamo se, pa ću ti reć :lol: :lol: :lol: :lol:

njemački :mrgreen: ebay, ima toga koliko hoćeš... zavisi od debljine planiranog lijeva, obicno je do 10mm oko 11€ po kili, do 5cm debljine planiranog lijeva oko 15€, a oni što idu do 10cm odjednom, su ti oko 18-20€ po kili... iako, svi će ti odradit što treba, samo će se malo više grijat (za zalit trafoe), eventualno će ostat nešto mjehurića u smjesi, ali baš te briga... dobra stvar kod Švabe je što je većinom voljan slat kanistere po EU, i to po popularnoj i stalnoj cijeni od cca 15-18€ za pošiljke do 10kg, pa ti se više isplati uzet koju kilu više, nego samo kilu, jer te poštarina jednako košta. Pošiljka stigne brzo, u par dana, epoksi je dobar, radi. Ja uzimao neki DiPon... zalio sam prigušnice u kutije s ovim najjeftiijim pa su se malo zagrijale na 50°C (mislim da je bilo i 52°, mjerio sam :lol: ), ali nikom ništa, sve 5.... osim što nisam prvo kutije premazao iznutra tankim slojem i pustio da se stisne, da zaptije poneku rupu, nego ja nasuo, pa ono malo curilo, pa je na kraju bilo šmriglanja i lakiranja a nije trebalo... uglavnom, ako ideš zalit u one Deanove kutije, prvo namažii iznutra tanki sloj i pusti da stisne, jer procure. Znam iz prve ruke :D

20220319_180220.jpg

20220319_181649.jpg

:lol: magija iz nemačka...

Nemam kutije, moram ih zavariti. Pa se ne bojim propuštanja. :D

U glavnom thnx, će bacim oko.

I javim rezulzate, plamen i to... :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la grunf » Ned svi 22, 2022 12:22 pm

samo vi udišite te pare :teasing-tease:

ja san jučer dan provea na čistom zraku , malo u podzemlju ,malo u nadzemlju :D
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Fantocci » Ned svi 22, 2022 1:50 pm

A ja se spremam spržit pastrmke, još pre pola sata su skakutale u zrak, uzeo kod lokalnog uzgajivača. Pred mnom ih je izvadio i elektrificirao a sad idu na toplo.
20220522_134634.jpg
Fantocci

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 22, 2022 2:37 pm

Čuj ti, ovo je forum elektroničara. Mogao si ih i ti elektrificirati kod kuće. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Fantocci » Ned svi 22, 2022 3:12 pm

:)
Bilo kako bilo, nema ih više.
Fantocci

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned svi 22, 2022 5:26 pm

kad smo o svjezem zraku da se i ja javim
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica