Master of disaster napisao:
Gdje si nabavio epoksidne smole. I koliko skupo? Morao bih potoćati neke trafoiće u epoksid....
....u Nemačku, naravno.... nema kod nas ništa što ti treba a da nije nabavljeno u Alemanji.... što god da sam radio prije 20-30 godina, što god trebao za neke svoje ideje, uvijek kod "majstora" kad dodjes po repromaterijal, moraš slušat kako je on to ljepilo ili pleksi ili bakarnu šipku ili nozdrve dvopapkara teškom mukom nabavio u Nemačku, i ne može ti nikako dat komad ili deset deka... jok.... može ti još koji put prepričat kako je to specijalno ljepilo iz Nemačku, eventualno i pokazat praznu kantu (al iz svoje ruke, ne da bi ti tu svetinju dirao), ali dat ti pol deci ljepila za pleksi, to ne može nikako. I to ne dat, nego hoćeš kupit, platit, što god treba... jok, to je iz Nemačku, po cijenu bubrega donešeno..
al ajd, znamo se, pa ću ti reć
njemački

ebay, ima toga koliko hoćeš... zavisi od debljine planiranog lijeva, obicno je do 10mm oko 11€ po kili, do 5cm debljine planiranog lijeva oko 15€, a oni što idu do 10cm odjednom, su ti oko 18-20€ po kili... iako, svi će ti odradit što treba, samo će se malo više grijat (za zalit trafoe), eventualno će ostat nešto mjehurića u smjesi, ali baš te briga... dobra stvar kod Švabe je što je većinom voljan slat kanistere po EU, i to po popularnoj i stalnoj cijeni od cca 15-18€ za pošiljke do 10kg, pa ti se više isplati uzet koju kilu više, nego samo kilu, jer te poštarina jednako košta. Pošiljka stigne brzo, u par dana, epoksi je dobar, radi. Ja uzimao neki DiPon... zalio sam prigušnice u kutije s ovim najjeftiijim pa su se malo zagrijale na 50°C (mislim da je bilo i 52°, mjerio sam

), ali nikom ništa, sve 5.... osim što nisam prvo kutije premazao iznutra tankim slojem i pustio da se stisne, da zaptije poneku rupu, nego ja nasuo, pa ono malo curilo, pa je na kraju bilo šmriglanja i lakiranja a nije trebalo... uglavnom, ako ideš zalit u one Deanove kutije, prvo namažii iznutra tanki sloj i pusti da stisne, jer procure. Znam iz prve ruke

20220319_180220.jpg
20220319_181649.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.