Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la dredder » Pet kol 04, 2023 12:31 pm

Servis miša, zakon :lol:
dredder

PostPostao/la micro » Pet kol 04, 2023 2:44 pm

Ja se poslije 15-tak godina vratio opet na trackball i to https://www.rtings.com/mouse/reviews/logitech/mx-ergo" target="_blank
za sada jako zadovoljan , zadnji sto sam imao dok se nije raspao bio je microsoft , nesto jako dobro ali raspali se lezajevi pod takozvanim reptilskim okom i kako su ih prestali proizvodi silom presao na mis obicni i sada opet nasao logitechov trackall.
Imao davno ovakav
Watch on youtube.com
" target="_blank
micro

PostPostao/la grunf » Sub kol 05, 2023 9:44 pm

jedna slika sa prove a druga sa krme :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Topolino » Sub kol 05, 2023 9:49 pm

Zavidim ti. Ovo budi sjecanja
Topolino

PostPostao/la Topolino » Ned kol 13, 2023 3:15 pm

Može li se koristiti zajednicka TV instalacija za prijem FM signala? Iskreno nemam pojma ima li sustav pojacalo, swicher jer vidim na krovu i satelitsku. Nemam posebnu uticnicu za satelit tako da je vjerojatno privatna antena ili onako da digne cjenu stanovima :D
Podstanar sam i imam los prijem stanice, cuje se dobro i signal level je 4 od 5. Ali kada dodem na drugi kraj prostorije krci ko ludo iako signal level je isti i uredno svjetli lampica stereo. Probao sam seliti antenu bez uspjeha i za sada je najbolje ako je izbacim kroz prozor.
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 13, 2023 4:59 pm

Obično te TV utičnice imaju priključak i za radio, e sada da li je na krov montirana i FM antena to je druga stvar. Ako misliš prikopčati radio na TV antenu to baš i ne bi funkcioniralo...

Kakvu antenu i radio/receiver imaš? Čudi me da ti ne valja jer se dobar prijam u većini slučajeva dobije i na duži komad žice.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Topolino » Ned kol 13, 2023 5:38 pm

Pioneer SX300, antena 2.5m 75 Ohm bez oklopa od bivse sobne antene rastegnuo je preko karnisle. Probao sam dipol, ali onda lovim samo talijane. Lokacija je rupa bez nikakvog signala, Pula/Nova veruda. Ljeti ratujemo sa žabarima oko signala, a ni ne pomaze sto imam 3 stanice unutar 1mhz. 95.0 Medulin, 95.4 Maestral, 95.9 Bravo. Maestral jedva uhvatim bez da slusam paralelno u zvuku bravo ili medulin.
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 13, 2023 6:40 pm

Da li si probao slušati na neki drugi radio? Nije baš da su stanice tako blizu jedna drugoj da toliko smetaju jedna drugoj, ali pitanje kolika je jačina odašiljača,da li je on poštelan kako treba da ne "šprica" i po okolnim frekvencijama.

Ja sam si napravio jednu j-pol antenu, nije da mi treba ali diy je diy i koštala me nekih 20€ materijala. Možda bi ti takva antena više odgovarala ali teško mi je ovako napamet reći jer i sam kažeš da si u rupi. Di je onaj Pepelni da se javi jer bi on mogao imati više informacija što se tiče radio prijema u Puli.

FM antena.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Topolino » Ned kol 13, 2023 7:13 pm

Mi smo na padini prema moru. Cjeli taj kvart je pušiona, u autu se vozis po kvartu i mjenjaju se svakih 30m talijani/hr. Jedini dio grada gdje nemamo ni 4G signal za A1 i T mobile ima 4G ali je puno sporiji nego ostatak grada, TV samo nacionali programi. Ako imam digitalni tuner onda nemam problema sa biranjem stanica, prijem je bolji i nemam priljeva medulin FM. Istu situaciju imam sa clusterom 69.8 R. Istra (odasiljac ućka) , 97.3 Otvoreni, 98.0 Radio Istra (odasiljac pula). Pioneer treba refresh to nema sumnje, tuner sekcija nije nikada dirana. Popravljan je jedan kanal jer je bio prije kod maminog strica koji je spojio nekoliko zvucnika, a nije imao pojma o otporima. U ostatku grada sam imao puno manje problema.
Da pojasnim malo bolje. Medulin i Bravo cujem jasno i glasno, Maestral uhvatim da se cuje, ali ili pucketa ili krci kako setam po stanu. Malo okrenem tuner selektor i hvatam Medulin (prema ljevo) ili bravo (desno). Maestral je gradski radio, Medulin ima jaci odasiljac i bravo je nacionalna stanica vjerojatno odasiljac pula.

Koje su dimenzije J antene?
Topolino

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 13, 2023 8:21 pm

Evo dimenzije. Ja mislim da sam onaj dio od 1m na nacrtu skratio i na 50cm ako ne i manje. Ne sjećam se više.

Inače da ne bi bilo da mi se kasnije štuca, znači antena je kao što vidiš od bakra, spojevi cijevi su oni vodoinstalaterski i sve je zalotano tako da ima nešto posla, treba potrošiti nešto para(osim ako može negdje da mazneš bakrene cijevi) pa da ne bi bilo složiš antenu, montiraš ju i onda mi kasnije spominješ sve po spisku ako rezultat nije dobar. :lol:

Pao pepeo ima isto dipol ako se ne varam pa nema svrhe da posuđuješ od njega.

j pole antena.jpg
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica