Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la the_bebe » Uto svi 28, 2013 10:59 pm

Joe to će morati kolega sonny otvoriti temu i opisati sve...ja ti mogu samo nešto osnovno reći...uglavnom kutija je klasični bassreflex,monacor je trenutno bez ikakve skretnice i focal je ako se ne varam odrezan na nekih 5 kHz i utišan 9 dB...ostalo će morati sonny... ;)
the_bebe

PostPostao/la tom_hifi » Uto svi 28, 2013 11:09 pm

Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta. ;)
tom_hifi

PostPostao/la the_bebe » Uto svi 28, 2013 11:12 pm

tom_hifi napisao:Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta. ;)

Šta kvari zvuk?????Driver dobro odradi sve do 5 kHz i onda krene naglo padati...tu smo ubacili tweeter i sad je krivulja skoro ravna i to radi super???Ali moram priznati da prvi put čujem da je lošiji zvuk kad nema skretnice...
the_bebe

PostPostao/la joe dalton » Uto svi 28, 2013 11:14 pm

the_bebe napisao:Joe to će morati kolega sonny otvoriti temu i opisati sve...ja ti mogu samo nešto osnovno reći...uglavnom kutija je klasični bassreflex,monacor je trenutno bez ikakve skretnice i focal je ako se ne varam odrezan na nekih 5 kHz i utišan 9 dB...ostalo će morati sonny... ;)

Ma sve ok. I ovo je dovoljno da makar znamo o čemu se radi. Projekt djeluje zgodno i jednostavno. :handgestures-thumbupleft:
joe dalton

PostPostao/la sonny » Uto svi 28, 2013 11:27 pm

Nije problem...
Otvoriti cu novu temu i napisati stogod...
Vec je nesto i napisano o njima, ali ce da napisemo opet...
Projekt nije ni skup ni jeftin, kako se uzme...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la sonny » Uto svi 28, 2013 11:34 pm

tom_hifi napisao:Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta. ;)

Ne znam na sto ti mislis pod skretnicom :lol:
Ja sam probao na midbassu otpocetka sa 6 dB...
Pa sam napravio 12dB... To mi se nije svidjelo i vrati sam se na 6dB/oct...
Danas smo probali i bez, posto driver ima prilicno strm prirodan pad iznad 5kHz...
I tako zvuci najbolje...
"Po mikrofonu" je vrlo ravan do 5kHz...
I ide jaako duboko...
Odlican je to driver, prodavao se za nikakve novce...
U skretnicu je ukomponiran i Zobel...
Baffle step nisam radio...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 29, 2013 7:43 am

sonny napisao:

Ne znam na sto ti mislis pod skretnicom :lol:
Ja sam probao na midbassu otpocetka sa 6 dB...
Pa sam napravio 12dB... To mi se nije svidjelo i vrati sam se na 6dB/oct...
Danas smo probali i bez, posto driver ima prilicno strm prirodan pad iznad 5kHz...
I tako zvuci najbolje...
"Po mikrofonu" je vrlo ravan do 5kHz...
I ide jaako duboko...
Odlican je to driver, prodavao se za nikakve novce...
U skretnicu je ukomponiran i Zobel...
Baffle step nisam radio...

Ja samo kažem da sam imao SPH-165KEP, a sad imam SPH-165KE. Najbolje rade sa skretnicom prvog reda, rez na cca 2kHz. Zobel je, naravno, obavezan. Onda u tu cijelu priču ubaciš, recimo, Monacor DT-254 s rezom na 2kHz, isto prvog reda i to je to :) Što se tiče dubokog bassa, bome da, ide to bolesno nisko.

Uglavnom, hoću pomoći i govorim vam svoje iskustvo koje imam s tim driverima već više od par godina. S baffle step kompenzacijom se tek igram, pa ne mogu još neke velike zaključke iznijeti. Inače, SPH-165KE radi nešto bolje od novijeg "brata". ;)
tom_hifi

PostPostao/la the_bebe » Sri svi 29, 2013 10:20 am

Stvarno nevidim razlog za stavljanjem skretnice ako nema potrebe...zobel je tu da bi malo ispeglao grbu koju driver ima na 750 Hz do 1.5 kHz ,a tako lijepo ide do 5 kHz da ga je naprosto šteta rezati prije a tu već sam krene lijepo padati bez nekih repova...uglavnom mjerili smo ga i probali više varijanti i mogu ti reći da se nama pokazalo ovako kao najbolja varijanta...mogao bi i bez zobela ali bez njega su malčice previše naglašeni vokali i srednji spektar,naravno da ima onih koji i tako vole ali kao šta sam već napisao nama je u ovoj kombinaciji najbolje radio... :)
the_bebe

PostPostao/la tom_hifi » Sri svi 29, 2013 11:37 am

Eto, dva različita pristupa. Uglavnom, sve 5, ako vama tako najbolje radi, tko sam ja da vam sudim :) Meni se najbolje pokazala ona gore opcija koju sam naveo. S tim da su i kutije drukčije :whistle: Uskoro ću početi finalizaciju tog projekta, pa će biti i to na forumu da možemo raspravljati ;)
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Sri svi 29, 2013 11:39 am

gle... svima je poznato da je sonny nagluh... isto kao da je i tvoj PS najbolji.. pa sad.. kako da prosudimo ?
Najbolje jedan meeting organizirati u ORO GORO ? :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica