tom_hifi napisao:Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta.
the_bebe napisao:Joe to će morati kolega sonny otvoriti temu i opisati sve...ja ti mogu samo nešto osnovno reći...uglavnom kutija je klasični bassreflex,monacor je trenutno bez ikakve skretnice i focal je ako se ne varam odrezan na nekih 5 kHz i utišan 9 dB...ostalo će morati sonny...
tom_hifi napisao:Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta.
sonny napisao:tom_hifi napisao:Taj Monacor bez ikakve skretnice? Imam raniju verziju SPH-165KE, a imao i SPH-165KEP i ti driveri ne mogu raditi bez skretnice .. kvari to zvuk, podosta.
Ne znam na sto ti mislis pod skretnicom
Ja sam probao na midbassu otpocetka sa 6 dB...
Pa sam napravio 12dB... To mi se nije svidjelo i vrati sam se na 6dB/oct...
Danas smo probali i bez, posto driver ima prilicno strm prirodan pad iznad 5kHz...
I tako zvuci najbolje...
"Po mikrofonu" je vrlo ravan do 5kHz...
I ide jaako duboko...
Odlican je to driver, prodavao se za nikakve novce...
U skretnicu je ukomponiran i Zobel...
Baffle step nisam radio...
Uskoro ću početi finalizaciju tog projekta, pa će biti i to na forumu da možemo raspravljati Nema registriranih korisnika pregledava forum i 7 gostiju