davorin napisao:Nije! Pravi znak da je zrak u elektronki je bijeli ostatak na metaliziranom dijelu stakla (posljedica "geterizacije").
audio kutak napisao:danas me poštar obradovao.... 4 kom 13DR7 su stigle...
davorin napisao:audio kutak napisao:danas me poštar obradovao.... 4 kom 13DR7 su stigle...
Nisi se trebao radovati!
Danas sam ih izmjerio, a rezultate mjerenja objavi kad dobiješ paket.
Imali smo raspravu o kupnji 13DR7, pa su neki ustvrdili da je cijena koju NIK ima za njih prevelika. Ne znam koliko si platio ove elektronke preko eBay-a, ali će ukupna cijena na kraju biti sigurno viša! Sve elektronke rade, nema tragova korištenja, proizvođač je vjerojatno TUNG-SOL, ali izmjereni podaci su katastrofalni! Samo jedna elektronka je potpuno upotrebljiva, jedna na granici, a 2 elektronke nisu za korištenje! Zanimljivo je i to da niti jedna nema slabu emisiju i loš vakum!
tom_hifi napisao:Davorine, da ja pošaljem 3A5 RCA koje imam na tester? Ovako i onak mi još jedno vrijeme neće trebati, a isto su NOS NIB iz, navodno, 1950-ih.Hvala!
Edit:
što se tiče Cosmos Tocos potenciometra, kad bude gotov GM-70 amp, isprobat ću njega i par atenuatora, pa javiti iz prve ruke njegovu kvalitetu. Imam namjeru potegnuti i malo dublje u džep, pa kupiti i nešto tipa TKD potenciometar, a možda i Khozmo 'shunt type' atenuator, no, o tom potom
davorin napisao:audio kutak napisao:danas me poštar obradovao.... 4 kom 13DR7 su stigle...
Nisi se trebao radovati!
Danas sam ih izmjerio, a rezultate mjerenja objavi kad dobiješ paket.
Imali smo raspravu o kupnji 13DR7, pa su neki ustvrdili da je cijena koju NIK ima za njih prevelika. Ne znam koliko si platio ove elektronke preko eBay-a, ali će ukupna cijena na kraju biti sigurno viša! Sve elektronke rade, nema tragova korištenja, proizvođač je vjerojatno TUNG-SOL, ali izmjereni podaci su katastrofalni! Samo jedna elektronka je potpuno upotrebljiva, jedna na granici, a 2 elektronke nisu za korištenje! Zanimljivo je i to da niti jedna nema slabu emisiju i loš vakum!
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju