Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la s@ki » Pon lip 10, 2013 10:49 pm

jeziga... imam hrpu lasera na poslu i sve je to za klinac.. mislim..sve super za veliko printanje, tekst i tako to...
al doma se ipak drzim inkjeta pogotovo kad pločice radim i slične precizne stvari.
Probao sam barem 10 laserskih i na ni jednom nisam dobio takvu crnu kao na inkjetu :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon lip 10, 2013 10:55 pm

Stvarno? Ja sam bacio inkjet baš zbog pločica. Crna mi je sasvim dobra na mom samsungu ml-1675 a kako printam na paos kod inkjeta mi se znalo dogoditi u zadnje vrijeme kada je printer(neki canon iz srednjeg razreda) bio već 4-5 godina star da mrlja i nije opala je kvaliteta ispisa i na kraju mi vrisnula glava.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Pon lip 10, 2013 11:14 pm

s@ki napisao:jeziga... imam hrpu lasera na poslu i sve je to za klinac.. mislim..sve super za veliko printanje, tekst i tako to...
al doma se ipak drzim inkjeta pogotovo kad pločice radim i slične precizne stvari.
Probao sam barem 10 laserskih i na ni jednom nisam dobio takvu crnu kao na inkjetu :)

večinu koje znam da profesionalno koriste laser za pločice koriste što starije HP lasere po mogućnosti laserjet 4P (ili L)
i to na ful zatamnjenju i po mogučnosti sa original tonerom ili nekom dobrom zamjenom....

kvaka je u tome da taj laser ostavlja "debel" sloj praha za razliku od novijih
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Klokan » Uto lip 11, 2013 1:36 am

@Kutak, nije djecja igrica ako prodavacu uredno platis postarinu i jos nekakvu naknadu da ti posalje zamjenu ako ti tako ispada jeftinije i ako njemu tako pase. A posto lampe nisu upotrebljive ti s njima ne mozes nista osim staviti ih u nekakvu kolekciju/arhivu/neznamnijasta.

Kod mene je bio slucaj da je na slusalicama napukla plastika sa zvucnikom i otpale zice. Slusalice su bile vrijedne 20ak USD, ja sam mu platio 5-6$ da mi posalje zamjenu. A sada to je meni plus ako ja znam popraviti slusalice i dalje ih koristiti.
Klokan

PostPostao/la micro » Uto lip 11, 2013 4:55 am

s@ki napisao:jeziga... imam hrpu lasera na poslu i sve je to za klinac.. mislim..sve super za veliko printanje, tekst i tako to...

Pitaj nekog tko se profesenionalno bavi izradom pecata ili tiskom imaju sprej koji zatamnjuje print iz laserskih pisaca ili probaj zaparivanje nitro razredjivacem.
micro

PostPostao/la pamook » Uto lip 11, 2013 8:15 am

... S@ki, morat ces ga raskupusat... ovi pad-ovi za skupljanje viska tinte su ti puni, ostatak ispod je vjerojatno isto vremenom zapunjen.. trebalo bi ih zamijenit, ali kako nikada nisam nasao gdje uzeti gotove ili barem "bianco" materijal, uglavnom je sve zavrsavalo umirovljenjem printera... isto tako ako mu je interni brojcanik dosao do limita za "servisni interval", trebat ces iskopat i sw za ponistiti to... znas ono, OBD II i te gluparije :lol: ... sastavljanje tih plasticurija je isto tema za sebe, otprilike kao i kad kinez spakira nesto u kutiju - jednom kad otvoris i izvadis van, za ponovno spremanje u kutiju zapadnjaku treba barem duplo veca kutija :lol: :lol:

stari HP laseri su OK, ali tek od 5L modela, imao sam 4L i nije imao dovoljnu rezoluciju (300x300dpi), 5L je bio 600x600 i to je vec nesto...

/edit - pade mi na pamet jos jedna stvar - ako je predlozak za vecu seriju i trebas trajan i pouzdan predlozak - vidi neki graficki studio ili manju tiskaru da ti to puste "na film"... Scytex-Dolev osvjetljivac, tako nekako je bilo (prije 10ak god)... crna je crna, ma koliko tanka linija bila, nema "toner" da ga ogrebes sa povrsine i ne degradira vremenom (bio sam radio nekakve brojcanike za satove i ovo mi se pokazalo kao najbolje rjesenje - prozirno s "otiskom" koji je otporan na sve osim rezanja)... metar filma je bio oko 80kn (sirina zavisi od stroja, nekih 60cm), a da ti ne bi naplatili pripremu, vidi s njima u kojem formatu trebas donijeti file sa slozenim predloscima, mislim da je bio neki post script (.ps) ili tako nesto...

doduse, ovo ti je OK rjesenje za gotove provjerene projekte gdje imas finalni proizvod... prototyping bi bio malo skup u ovom slucaju :)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la s@ki » Uto lip 11, 2013 9:37 am

ma riješeno je već to što se pločica tiče,.. dostupan mi je i sitotisak i 100 čuda no za to nema potrebe u ovom trenu... kemijam nešto 10to a bit ćete na vrijeme obaviješteni :D

2 khadgar. inkjet radi super baš za pločice ali treba original toner i dobar papir ;)
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 11, 2013 9:45 am

Rastavljaš printere, a već ti po stoti put govorim da u inkjet ide tinta, a ne toner :mrgreen: U laserski ide toner :whistle:

A kaj se tiče rastavljanja i sastavljanja, ako zapneš, dopeljaj k meni. Sastavim ga kao original i još ti tri šarafa viška ostanu :)
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Uto lip 11, 2013 9:59 am

ne picajzli :shhh:
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lip 11, 2013 8:19 pm

Budući da uskoro moram uzeti novi toner jer mi je ovaj pri kraju pitam pametnije glave ča da uzmem. Znači trebam toner MLT-D1042S za printer od samsunga ml-1675. Puniti,zamijenski ili original pitanje je sada. Ako se ne varam toner ima čip na sebi(ima PCB na kojemu su 4 "pina")
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica