Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la cappucino » Pon pro 06, 2021 11:32 am

Bepone napisao:pa rijesi si problem kako vidin, i se ok :P

Tako je.
cappucino

PostPostao/la Bepone » Pon pro 06, 2021 3:50 pm

jedan kraci elaborat, sekunde su ogranicene kao i uvijek!

OTLi poznati sa starog foruma http://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.ph ... 7b0f8feb6d" target="_blank"
30x 6C19C su mi nesto brujali, nisam ih ni imao ustvari 5 let zadnjih , a sad kad su opet kod mene bacio sam oko.. i stvarno cuje se mehanicki brum trafa i elektricni brum iz ispravljaca , zajedno su se culi i kvarili zvucnu nirvanu..

prvo sam bacio dole visokonaponski regulator 100V 1.5A i malo po njemu mjerio.. i stvarno lose sam napravio filtraciju gejta regulatorskog mosfeta , gdje sam ostavio 20mVpp nefiltriranih..
reg 1.jpg

dodatak jos jednog 68k + 10uF clana na gate dalo je ovakav izlaz iz mosfet regulatora ( 1.5A je izlazna struja!! )
reg 2.jpg

tih 1 mV RMS bruma je ok.. nebi se trebalo cut, a ako da onda dodajem jos jedan RC element na izlazu iz reg. 1.5oma + 10.000 uF!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Bepone; Pon pro 06, 2021 4:00 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon pro 06, 2021 3:58 pm

klepetenje je ostalo pa sam odlucio ispitat malo mrezni trafo, podlagat gumom itd.. ali problem je u trafu ostao, unutra tako da sam krenuo popravljati trafo brusilicom! poznati proizvodjac "black velvet " serije je zavario limove od nekog njemu poznatog razloga, odluka je pala
tra.jpg

tra1.jpg

tra2.jpg

lokalno unutar par sati od razmontiravanja limova, sistemom danas za danas, uspio sam nabaviti limove EI108 :dance: i pokusat cu iskoristit ovu bobinu, sam postiskat i lakirat limove i vidjet ako ce se problem rjesiti..
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon pro 06, 2021 4:05 pm

odmah sam i narezao izolacije za neke buduce projekte u hifi i gitarskoj magnetskoj tehnici , redom:
natron 0.05
nomex 0.05
nomex 0.1
prespan 0.1
izol2.jpg
izol1.jpg
Bepone

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon pro 06, 2021 6:01 pm

fali ti samo pcelinji vosak za slađi sanud
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Pon pro 06, 2021 6:18 pm

pcelinji vosak takodjer dolazi na red, i tocno je da daje sladji saund :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto pro 28, 2021 3:21 pm

Između dosta posla u zadnje vrijeme na stol mi došao ponovo jedan Hafler,ali ovaj put pretpojačalo DH-101. Prije dosta godina je napravljen "nekakav" recap i koliko sam vidio neki keramički kondovi su zamijenjeni sa silver micama ali elektroliti su bili chipoteka tip,a bipolarci uopće nisu bili promijenjeni. Tako da sam ovoga puta unio malo boje u to pretpojačalo. :lol:
Dobro je da nisam morao mijenjati blok kondove jer da jesam silver mice su u zadnjih par mjeseci poskupile u 3PM... Kupio sam ih po otprilike 20kn/kom za jedan refresh, a sada su oko 30kn/kom.

IMG_1734.JPG

IMG_1736.JPG

IMG_1735.JPG

IMG_1737.JPG
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la DrFireBottle » Uto pro 28, 2021 7:14 pm

Hafler je žešći mrak, šteta da ne postoji više, stari ima drivere stare 30 godina (studijske 8") koji rade svaki dan ali doslovno ama baš svaki j*bni dan i to pumpa i pumpa, sve je radio na njima. I sve je mrak ispalo od mixa do mastera. Ja imam razglasni hafler amp koj sam jedva popravio (bio je prdno jedan kanal) i pasivne razglasne drivere, lupam s bendom svaki tjedan na njima. Sve najbolje iz mog skromnog iskustva.
DrFireBottle

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet pro 30, 2021 11:37 am

Evo nečega novoga. Jedan projektić "integriranog" pojačala sa ton kontrolama i gotovim PCBima sa TPA3118 koji je u bridge spoju. Ima svačega na tom PCBu, on/off delay je stavljen da se ne čuje "thump" u zvučnicima, stavljena je indikacija za DC/fault jer sam čipac ima hrpu zaštita samo napravno na kineskom PCBu nema nikakve indikacije. Kompletno pojačalo se napaja sa jednostrukim naponom od nekih 15-17VAC pa je u tu svrhu napravljena virtualna masa za OPampove u ton kontroli i treba se paziti na pojačanje tih opampova da zbog malog napona napajanja(imamo u najboljem slučaju +/-10VDC napajanje opampa jer pločice pojačala trpe napajanje do 24VDC) ne bi signal otišao u kliping ako pojačamo volume pot malo više. Uskoro ću i napraviti prototip pa će biti zasebna tema sa šemama i malo detaljnijim opisom.

Layout.jpg
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Čet pro 30, 2021 12:53 pm

ne znam koje op. ampove si predvidia , ali s rail to rail op.ampovima možeš imati swing takoreći koliki je i napon napajanja plus šta većina tih op.ampova može raditi i s jednostrukim napajanjem , s time bi puno pojednostavnija situaciju a i ti op. ampovi su rađeni baš za ovakve situacije kad imamo samo jednostruko napajanje , izbor je danas zaista golem ali ih je više od 90% SMD

i mislim da ti vezni kondezatori C31 i C19 ne trebaju , oni bi već trebali biti na samim pločicama s TPA3118 koliko vidim sa slika na ebay-u
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica