NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la tom_hifi » Sub tra 05, 2014 1:44 pm

Ma ne, to ti je vintage multiturn potenciometar :) :P
tom_hifi

PostPostao/la stressman » Čet tra 10, 2014 5:18 pm

par stvarcica danas... pioneer tuner i car amp, eq/amp vivanco, grundig i sharp kazic, te mrezice od mislim riz/elac zvucnika...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 13, 2014 11:59 am

Nije buvljak već razmijena ali to je ionako već isto. Daklem jučer bio kod jednog forumaša u Dubravi na razmijeni, ja njemu Alto line zvučnike on meni ove dvije kvrge koje će mi itekako dobro doći i još nešto dijelića.Promjer trafića je 110mm i visina 55mm,sada slijedi njihovo premotavanje na napone koji meni trebaju. Jedan trafo je predviđen za visokonaponski univerzalni ispravljač a drugi za grijač za savijanje pleksiglasa. Sada je na redu naći neku žicu za to premotati,debele žice za niski napon imam nešto jedino ča mi sada treba je tanka žica za visoki napon(možda 0,5mm promjera) te naravno izolacija za toroide.

trafoi.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Ned tra 13, 2014 12:09 pm

Khadgar, mozda je bolje da objavis podatke transformatora, mozda nekom trebaju bas takvi?
Pa onda mijenjas/prodas/kupis/premotas itd... Mozda netko ima bas takve kakve bi ti motao.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 13, 2014 12:11 pm

Ajde mogu i to, ali naponi su malo "glupi" i nema baš identičnih parova na trafoima.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la stressman » Ned tra 13, 2014 1:27 pm

blaupunkt digita 503 studio. izgleda vrlo pristojno osim malo izgrebanog poklopca...
as vintage as it gets

Slika
stressman

PostPostao/la pamook » Sri tra 16, 2014 11:30 am

...mene je red :D

naletio na dvije simpa stvarcice - prva je adapter za Rollei(flex) fotku da se mogu raditi fotke kroz okular mikroskopa (nemam ni fotku ni mikroskop, ali iz nekog razloga jednostavno ne mogu ostaviti ovakve stvarcice na milost i nemilost daljnjeg bacanja po kombiju :doh: ), a druga je mali prijenosni kazic japanske proizvodnje 50-ih godina :D ... stanje mint :happy-cheerleadersmileygirl:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Edison » Sri tra 16, 2014 12:23 pm

pamook napisao:naletio na dvije simpa stvarcice - prva je adapter za Rollei(flex) fotku da se mogu raditi fotke kroz okular mikroskopa (nemam ni fotku ni mikroskop, ali iz nekog razloga jednostavno ne mogu ostaviti ovakve stvarcice na milost i nemilost daljnjeg bacanja po kombiju :doh: )

A imas li Rolleiflex? Ja ih imam 2-3, nekad sam volio snimati s tim aparatima. Nemam mikroskop, nemam ni takav adapter, no nije ni neka potreba za njim. Danas se drugacije snima. Tko bi opet razvijao filmove...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Sri tra 16, 2014 1:17 pm

Edison napisao:.... Tko bi opet razvijao filmove...

ja bi :lol: :D

C/B fotke sam dugo radio (u osnovnoj skoli i na faksu) i imam ih hrpu, a po kemiju i papir se islo (uz sir, hrenovke i gomile drugog speceraja) u - Madjarsku. Ilford je bio jeftin, pristupacan i za studentski budget dusu dao :P

spremio sam svu opremu (uglavnom poljsko-rusko) pa da mogu ovoj svojoj dvojici kad odrastu barem na suho demonstrirat kako se radilo... kemije nemam, a i sto bi s njom...

jedno ljeto su mi provalili u studentsku sobu u ZG (preko praznika) i odnijeli oko 400 kazeta (zlatno doba iznajmljivanja audio CD-a u Mesnickoj, a i Fotokemika je gore bila za povremeno "obic"), plinsku bocu, "teach yourself japanese" knjigu i kazetu, jedan nenaceti Tipso za pranje sudja :shock: i nazalost, iz ormara jedan Flexaret i Kiev 4A :( ... tako da su dva mehanicka ljepotana otisla u nepoznato :evil: ... kasnije nisam vise ni kupovao papir ni kemiju, a na zadnje sam uzeo rolu cb filma od 30ak m u Fotokemici pa sam punio kazete... e, to je bio mracno-pipav posao :lol: :lol:

sad mi ponekad padne na pamet da bi se opet malo igrao, ali uz sve ostale obaveze i hobije, mislim da nece tako skoro :doh: :P

Ako ti ovaj adapter iole ima neku funkciju, makar i daleko imaginarnu - tvoj je. Meni bude zao da se dijelovi fine mehanike, kvalitetnih materijala i nekoc skupog kostanja bacaju od pijace do pijace, pa onda zavrse kod nizepotpisanog za par kn, i malo volumena za skladistenje.... na opcu radost bolje polovice :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tubeman » Sri tra 16, 2014 6:05 pm

Eee, Pamuče.

NIKADA ne vjeruj trgovcima.

Ovaj tvoj APOLEX ne samo da nije iz pedesetih. Nije on niti iz šezdesetih nego iz druge polovice sedamdesetih.
Tek mali hint: Kompakt kaseta je "izmišljena" 1963, a prvi puta se komercijalno pojavila 1965.
Apolex, kao firma nastala je 1965. i prčkala s tranzićima s 2,3, 5 i 7 tranzistora. Kazići su došli dosta kasnije.
Inače, simpatičan uređaj, pogotovo ako radi.
Nadam se da ga nisi platio više od 10 kuna :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica