Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Uto kol 13, 2013 1:09 pm

stressman napisao:Koliko istih narančastih žica... Slika

To je zato da ih i daltonisti mogu pospajati bez problema... ;) :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Uto kol 13, 2013 1:18 pm

Davorin, buš to znal spojiti? :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Uto kol 13, 2013 2:00 pm

Dean napisao:Davorin, buš to znal spojiti? :lol:

Ima samo 52 izvoda na svakom trafu, pa ako isključimo kratkospajanje pojedinih namotaja, a znajući da na primarnim namotajima imam 12 spojnih točaka, a na sekundarnim 15, metodom pokušaj-proba bih bio gotov negdje do Božića (da samo to radim)! Srećom imam samo 2 trafa, a ne seriju od 100-tinjak komada! :lol:
davorin

PostPostao/la davorin » Uto kol 13, 2013 5:24 pm

Još jedna "odlemljivalica", ovaj puta iz pristupačnijeg cjenovnog razreda! :mrgreen:
Kupio sam ju u lokalnom dućanu (RIZ-ITEA, inače vrlo skup dućan elektroničkih komponenti i alata!) prije par godina i platio nešto manje od 100 kuna. Vrlo dobro radi i danas, a izmjenjivi profilirani vrhovi su kompatibilni sa onima firme WELLER, tako da je moguće naći gotovo svaki potrebni usisni profil.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la micro » Uto kol 13, 2013 8:58 pm

s@ki napisao:Previše za bilo kakvo amatersko korištenje, bez uvrede ikome, da me se nebi krivo shvatilo i sebe tu ubrajam.
Naime, radi se o Weller WMD3 stanici koja je ako se dobro sjećam nova bila kakvih 3000Eura dok su se cijene po netu za rabljene kretale od kakvih 1000-2000 $ ili Eura kako gdje. Tražio sam iz čiste znatiželje. Cijena ide gore ovisno o izboru ručke. Trenutno nalazim vrijednost od parsto eura za cijelu stanicu s nekim ručkama što je super ako si tko moze priuštiti.
Ručke se u farnellu, RS i sl dučanima kreću od kakvih 1800kn za običnu lemilicu do 2800 za ovu odlemljivalicu.
Oznaka joj je DS80., RS components vidim drži cijenu cca 280 funti trenutno.
Na mojoj je lemilica, odlemjivalica i pinceta za SMD,,naravno, nisam ju platio toliko...zapravo..hmm.. nisam ju platio, točka :D

Ako nekoga zanima da pravi stanicu za odlemljivanje imam "venturi" ventil sa kojeg se mogu skinuti dimenzije pa onda tokar vam to moze napraviti treba vam jos samo elektro ventil i original rucica i elektronika, tako da moze biti dosta jeftinija. Taj ventil pretvara tlak od nekoliko bara iz kompresora ili neke posude u vakum koji je spjen sa rucom, izradjen od komada seskanta , mesing 20mm i duzine max 30mm iz 2 dijela je ostalo vise manje je sve standardno ,pneumatski ventil 24V ,pneumatske spojnice.

Inace prije sam welerovu industrijsku stanicu za odlemljivanje i to novu nikad koristenu ali bez rucke dobio za 30 funti pa sam skinuo samo taj ventil je mi je bila preteska za slanje ili nosenje.
micro

PostPostao/la deleted user » Sri kol 14, 2013 5:19 pm

Prijatelj iz radio kluba je imao samo rucku a sve ostalo je napravio. Prepravio je rashodovanu neispravnu Weller regulaciju. Vakuum spremnik je prazna boca od R22 freona iz koje zrak izvlaci kompresor od rashodovanog malog frizidera sa pripadajucom diferencijalnom presostat sklopkom koja iskljucuje kompresor kad se ispumpa gotovo sav zrak iz boce a ukljucuje kad vakuum padne ispod pola. Jedan elektromagnetski ventil sa svojim napajanjem spojen na taster na rucki i vozi misko! Trosak skoro pa nista a stroj radi vec vise od 20 godina bez greske.

PostPostao/la micro » Sri kol 14, 2013 8:37 pm

Ovo je dio koji pretvara komprimovani zrak iz kompresora ili iz boce u "vakum". Postoji u industrijskim weler stanicama koje nemaju vakum pumpu vec se prikljucuju na industrijski komprivona zrak.

[img][IMG]http://imageshack.us/a/img827/4710/dtpb.jpg[/img]
[/img]

[img][IMG]http://imageshack.us/a/img189/3581/e8o3.jpg[/img]
[/img]
micro

PostPostao/la Klokan » Sri kol 14, 2013 8:54 pm

Ne znam koliko se isplati improvizirati kada se na ebay nadju takve odlemilice za bagatelu(free shipping i top rated seller)

http://www.ebay.com/itm/AC-220V-30W-Sol ... 20d51174b0" target="_blank

+ jos koja kuna za adapter na nase uticnice.
Klokan

PostPostao/la Edison » Sri kol 14, 2013 9:44 pm

Klokan napisao:Ne znam koliko se isplati improvizirati kada se na ebay nadju takve odlemilice za bagatelu(free shipping i top rated seller)

http://www.ebay.com/itm/AC-220V-30W-Sol ... 20d51174b0" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

+ jos koja kuna za adapter na nase uticnice.

Ta ti vrijedi taman koliko i kosta, 10 zelembaca...

Dobar alat je skup. To je stoga sto je dobar, i sto se s njim moze raditi.

Nedavno sam kupio "blikokakav" cekic. Imao sam jedan mali iz skolskog alata za tehnicki za osnovnu skolu, s crvenom drvenom drskom. Uglavnom mi je sluzio da lupim po tockalu. I nakon 45+ godina taj je dao svoje, i trebalo ga je zamijeniti. Ovaj novi, koji je na izgled normalan cekic, poceo se klimati na drsci vec nakon tri dana. Pomalo otpadaju komadici s njega kad radi teski posao kao sto je udaranje po tockalu. Tamo gdje otpadne komadic, vidi se struktura materijala. Cekic je napravljen lijevanjem :!:, a ne kovanjem... :tools-hammer: nabijem ga... :(
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Sri kol 14, 2013 9:47 pm

Ja sam kupio jedan specijalan čakić marke Gedore.
Mislim da sam ga platio nešto ispod 300 kuna.... Dva dana nisam spavao kako treba..... :shifty:
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica