Ajmo se držati malo još ovog drugog prijedloga (dvokatnice

) neke ideje mi se vrte još po glavi oko toga pa zato.Ovaj dizain bi također bio lakše izvediv,manje dijelova za tokarit,pojačalo se dijeli u dvije cijeline kao što rekoh i u tome čak vidim smisla,dio pojačanja signala bit če sve na jednom mijestu udaljene od mreznog dijela i tako...
Još uvijek ni je određeno di če točno koja komponenta biti postavljena (sad govorim za ovaj gornji kat koji je malo i kritičniji...) jer još nismo ni jedan priedlog napacili,ali uglavnom bi se kretao u smijeru jedan driver jedna izlazna za ovaj dizain.Trenutno baš gledam dvije šeme koje mi se čine ok,obe su u knjizi Nikole Vukušića pa sad neznam dali bi bilo zgodno da ih ovdije zalijepim?? autorska prava i to...Jedna je ona sa EL34 o kojoj sam pričao a druga je jedna sa 6v6 u izlazu.
Obe koriste kao driver jednu ecc,cijevna ispravljačica a ova druga sa 6v6 mi se i više sviđa,jako minimalistički pristup nema povratne sprege ali neznam kolko vata daje izlazne snage??? U slučaju da bi koristio ovu šemu izlazna lampa (koja nije tolko ogromna) mogla bi se postavit gore a ecc da visi ispod nje kao što je Edison predložio.Vijreujem da mnogi od vas imaju ovu knjigu pa šeme možete naći na 465 i 469 stranici,6v6 nisam još imao prilike poslušat ni vidit,slične jesam primijerice ona na kuhinjskoj dasci koju smo slušali u Fužinama,ono je lijepo sviralo.
Sad ako netko ima koji prijedlog za neki SET koji bi se ovdije mogo udomiti sa ovim ili sličnim lampama slobodno nek nabaci koju ili link di bi se moglo nači,evo možda ako bi se htijelo iči na EL34 možda koristit dio DAH-1???
Također ako tko ima koji link kakve provijerene stranice s koje se mogu naručit lampe ili komponente bilo bi od pomoći,nože i naše ili strane ja trenutno gledam samo sa ebay-a.
Također me zanima (vjerujem da se može ali ipak pitam) dali se može ako se nađe neki normalni dio za pojačanje signala (gornji kat) napraviti mrežni dio onako malo po svome???Sad znam da struje i naponi moraju biti isti,struje grijanja također več mislim na to da se primijerice napravi napajanje sa onim večim ispravljačicama ili da se napravi jedan trafo za HV a drugi za grijanje cijevi pa svaki sa svojom ispravljačicom i tako...ili grecom za grijanje jer sam primijetio da se tu često koristi,pa tu bi se mogao dodat i koji voltmetar itd.Znam da to možda i nema nekog pretjeranog tehničkog smisla ali to bi napravio isključivo da mi prvi kad nebi dijelovao prazno

potrošila bi se koja kn više znam ali dobilo bi se ono što bi se htijelo.
Vrh bi mi bio ispravljanje sa živinim parama ma kolko god ono imalo mana i bilo komlicirano,mislim da bi se dalo napravit za neku ne pretjerano veliku sumu novaca?? i ako tko ima koji prijedlog što se toga tiče slobodno nek kaže,ja sam več neke šeme našao ali uzalud kad još neznemo što će one trebati napajat