Opet će ispasti da samo nešto gunđam, ali moram upozoriti na par stvari.
Prema procijenjenim dimenzijama radi se o vrlo malom transformatoru.
Dakle nekakve snage od 5 ili 10 iole kvalitetnih vata ( u ovakvom "reverznom modu") su poprilično iluzorne.
Ne znam koja je debljina trafo limova, ali taman da su vrlo tanki, ozbiljno sumnjam da se s njim može postići neka značajna kvaliteta.
Takvi transformatori se uglavnom koriste za razglase i (posebno danas) nemaju ambicija prenositi neki veliki frekventni opseg.
Po broju izvoda s primarne strane, gotovo sam siguran da tu nema učešljavanja koje je ipak vrlo važno za iole ozbiljan prijenos.
Mislim da u prilog ovoga što pišem govori i njegova cijena od par eura.
Pretpostavljam da bi vrlo prosječan trafo iz starog radija dao otprilike isti rezultat. Čak i oni smiješni trafi iz RIZova su učešljani (2:1).
Čak i neki mali mrežni trafo s 220/110 V primarom i odgovarajućim odnosom isto tako ne bi trebao biti lošiji.
Tko nije probao, neka to slobodno napravi.
Biti će puno jeftinije

Koliko sam shvatio, ovdje se radi o tome da bi taj trafo trebao glumiti PP trafo.
Opet problem: Pronalaženje "približno točne" sredine opet nikako ne prolazi iole ozbiljno očekivanje HI-FI zvuka i kvaltete.
U suprotnom, kada bi takav trafo uspio ismijati "pravi" trafo, ozbiljno bi trebalo preispitati fizikalne i elektrotehičke "zakone"

Za eksperimentiranje je sve to OK, pogotovo ako trafe imamo doma

Tada nema dodatnog troška a znatiželju ćemo zadovoljiti,
U prvi trenutak, i "na uho" će sve to zvučati "dobro", pogotovo ako primijenimo onu precedničku "dobar uradak, loš uradak, MOJ uradak", sve će štimati.
Ali šteta je trošiti novac na to.
Koliko sam skužio, pamook je na ta dva trafića bez puno razmišljanja ulupao 40$.
Ovime bih ga proglasio Billy the Kidd-om eBay kupnje dijelova

Nadam se da se neće naljutiti

Gotovo sam siguran da bi se kod Kolareka za taj novac mogao dobiti par "pravih" učešljanih transformatora s dobrim limovima.
Ovako ispada da se uz sav trud i koliko god pojačala napravili, dobije više manje isti osrednji rezultat.
Jasno, iz toga su isključena razno razna isprobavanja i testiranja iz znatiželje.
Najiskrenije mislim da se isplati uložiti u doista "pravi" trafo (vidim da takvo razmišljanje već postoji na forumu).
On sigurno nije jeftin ali samo tako se može nešto postići.
Na žalost, potrebna su dva komada

Bez DOISTA kvalitetnog transformatora, i uz najlinearnije cijevi, najpreciznije izračunate radne točke, najbolje kondenzatore, 3 cm debelui prednju ploču, najpažljiviju izradu i sl. uvijek će se dobiti otprilike isti prosjek ( */- 3 dB )

Dobro je poznato da cijena DOBROG transformatora u DOBROM pojačalu značajno nadilazi ( često i više puta) sve ostale komponente (s kutijom) zajedno.
Ovaj puta ne bih o maržama i zaradi koja ionako ide na kompletirani uređaj

Ne bih htio da se ovo shvati kao bilo kakva kritika bilo koga ili čega, već samo kao moj skromni prilog temi (upotrebljivost 70V linijskog transformatora u HI-FI pojačalima),
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......