Cjevni phono 834P

Re: Cjevni phono 834P

PostPostao/la deleted user » Ned svi 25, 2014 9:35 am

Edison napisao:
LesFaul napisao:U to ime poklanjam potreban broj podnozja s oklopima, original ruski NOS, keramika i srebro.

:D

Potreban broj je tri.

Samo 3 komada?! :o A valjda ce biti dovoljno za namiriti tvoje sitne interese... :twisted: Pretpostavljam da ti nece predstavljati problem sto su namijenjeni za montazu na shasiju a ne na PCB? :think: Snaci ces se ti vec nekako.

PostPostao/la Edison » Ned svi 25, 2014 9:44 am

LesFaul napisao:Samo 3 komada?! :o A valjda ce biti dovoljno za namiriti tvoje sitne interese... :twisted: Pretpostavljam da ti nece predstavljati problem sto su namijenjeni za montazu na shasiju a ne na PCB? :think: Snaci ces se ti vec nekako.

Sredit cu ja to u Photoshopu... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la deleted user » Ned svi 25, 2014 9:46 am

Da bi rec rekel...

PostPostao/la deleted user » Ned svi 25, 2014 1:02 pm

Evo ih, dobra berba, godinu stariji od mene. :mrgreen: Malo oksida tu i tamo, ali vec poslovicni Adobe proizvod ce to vec rijesiti...

image.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 25, 2014 3:27 pm

hihi. nema mene biti ništa sram, ja imam veoma niski standard koji nije niti lo-fi samo da svira je bitno. ;)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Ned svi 25, 2014 6:36 pm

Khadgar, nemas se sto opravdavati. Ja sam ti zahvalan sto si donio gramofon na TF. Probali smo, pustili dvije stvari, nije sviralo bas najbolje pa smo iskljucili... i slusali drugi izvor zvuka.

Ja sam na ovogodisnji TF donio jedno izlazno pojacalo, jedno integrirano pojacalo, dva pretpojacala i ovj phono, sve cjevne konstrukcije, i sve napravljeno izmedju zadnja dva TF. Plus sam ponio mali tranzistorski sistem: pretpojacalo i dva monobloka u A-klasi. To je ukupno 8 metalnih kutija i pripadajuci kabeli. Stigao sam s Lestom koji je nosio i svoju opremu, a auto mu nije velik. Tesko bi bilo ubaciti jos i moj gramofon. Sva moja oprema se mogla poslusati u bilo cijem sistemu, nije me cak trebalo ni pitati moze li se nesto posuditi ili premjestiti...

Iz Elvisovog posta se ocito vidi da ima nekih problema, medjutim taj problem nisam ja pa ce biti da je sam sebi problem.

Opisao sam kako i sto je bilo na TF, opisao sam i kako je bilo na testiranju kod prijatelja jucer. Kako ce tko primiti te opise, njegova je stvar. Taj phono radim iskljucivo sebi, za svoj sistem, za svoj gramofon. O kakvom se uredjaju u originalu radi, moze se procitati u ovoj recenziji: http://www.stereophile.com/phonopreamps/797ear/. Koliko ce tko vjerovati onome sto tamo pise, nije moja briga. O tom pretpojacalu sam proucio prakticno sve sto se moze naci na netu. Sam sklop je modificiran i svaki stupanj ima svoje lokalno decuopling napajanje, koristena je drugacija izlazna cijev da bi se dobila jos niza izlazna impedancija. Napravio sam tri varijante napajanja, svako puno slozenije nego li je napajanje u originalnom uredjaju. Odvojeni su i predimenzionirani transformatori za grijanje i visoki napon, koristene su stablizatorke... i to je dalo rezultate.

Oni koji zele sloziti slicno phono pretpojacalo imaju u ovom threadu prakticno sve podatke da to uspjesno i urade. Projekt nije za pocetnike, treba nesto malo i znati, potrebno je i nesto novca, i puno truda. Naravno, necu nikaga nagovarati da gradi nesto slicno. Svatko neka sebi izabere projekt i shemu. Mozda ova moja samogradnja moze pomoci u izboru projekta, ili moze biti povod za sitna potkajlavanja na forumu... ;)
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned svi 25, 2014 6:47 pm

ma ne pravdam se već se malo zezam a u drugu ruku i govorim istinu. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la gbrezak » Ned svi 25, 2014 8:11 pm

Može par pitanja ? Gdje nabavljaš eksperimentalne pločice ?
Od kud su naručeni trafoi i zašto, cijena ?
Zašto baš 6,2V grijanje ?
Inače svaka čast na uratku.
gbrezak

PostPostao/la Edison » Ned svi 25, 2014 8:33 pm

gbrezak napisao:Može par pitanja ? Gdje nabavljaš eksperimentalne pločice ?

Plocice nabavljam u Chipoteci. Prije su imali Velleman plocice koje su bile jos bolje od ovih no-name, ali ih vise ne drze...

gbrezak napisao:Od kud su naručeni trafoi i zašto, cijena ?

Trafoi su naruceni kod "Odeona", Rijeka. Zasto? Zbog toga sto sam i ja iz Rijeke, poznajem vlasnika, gospodina Branka, i zato sto mogu naruciti bilo kakav trafo, a on to namota kvalitetno i brzo, i s njegovim trafoima nisam nikad imao problema. A i gust mi je popricati s Brankom kad mi dostavi transformatore. Ovi su trafoi od 30VA i imaju odvojni namotaj izmedju primara i sekundara. Mislim da su me dosli oko 120 kn komad.

gbrezak napisao:Zašto baš 6,2V grijanje ?

Pa nije grijanje na 6,2V. Radio sam tri verzije napajanja, a jedno je bilo s ispravljacicom EZ90 (fotografije na prvoj stranici). Ta ispravljacica se grije sa 6,3V, a ja sam narucio trafo s naponom od 6,2V kako grijanje ne bi i u kojem slucaju prelazilo 6,3V. Trenutno se taj namotaj ne koristi. Grijanje cijevi u phono stupnju je 12,6V stabilizirrano. Rasprave su da li cijevi tipa ECCxx grijati sa 6,3V ili 12,6V. Neki kazu da su podaci za shum dati s grijanjem od 6,3V, i da je tada shum najmanji. Medjutim na 12,6V tece dvostrukao manja struja kroz vodove grijanja, i tada ti vodovi manje utjecu na okolne sklopove. Ja sam se odlucio na grijanje s 12,6V. Sve je stvar kompromisa...

gbrezak napisao:Inače svaka čast na uratku.

Hvala.
Edison

PostPostao/la Edison » Ned lip 29, 2014 8:50 am

Stigli SUT-ovi (SUT = Step-Up Transformer). Cinemag 3440A, americki proizvod. Kazu da jako dobro idu uz Denon DL-103 zvucnicu kakvu imam. Transformatori su zaista mali i da ih se smjestiti skoro pa svugdje. Imaju dva primara, oba sa srednjim izvodom. Proizvodjac preporuca spajanje u kombinacijama od 150R i 37,5R. Pri tome su odnosi transformacije oko 17x i 35x. Znaci, par cincheva i preklopnik pa na uho odabrati sto bolje svira.

CMG-0121.jpg

Transformatori, nazalost, nisu moji. Nabavio ih prijatelj, ali ih je predao u "dobre ruke" da vidimo sto se od njih da napraviti. Posto nisu moji, necu ih ni probno montirati u "otvorenu" shasiju mog phonoa, vec cu napraviti malu zasebnu "jedinicu" kako bi trafoe mogli ispitati sa sto vise MM phono pretpojacala. Vec mi se neke ideje vrzmaju po glavi... ;)

CMG-0122.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika