Khadgar, nemas se sto opravdavati. Ja sam ti zahvalan sto si donio gramofon na TF. Probali smo, pustili dvije stvari, nije sviralo bas najbolje pa smo iskljucili... i slusali drugi izvor zvuka.
Ja sam na ovogodisnji TF donio jedno izlazno pojacalo, jedno integrirano pojacalo, dva pretpojacala i ovj phono, sve cjevne konstrukcije, i sve napravljeno izmedju zadnja dva TF. Plus sam ponio mali tranzistorski sistem: pretpojacalo i dva monobloka u A-klasi. To je ukupno 8 metalnih kutija i pripadajuci kabeli. Stigao sam s Lestom koji je nosio i svoju opremu, a auto mu nije velik. Tesko bi bilo ubaciti jos i moj gramofon. Sva moja oprema se mogla poslusati u bilo cijem sistemu, nije me cak trebalo ni pitati moze li se nesto posuditi ili premjestiti...
Iz Elvisovog posta se ocito vidi da ima nekih problema, medjutim taj problem nisam ja pa ce biti da je sam sebi problem.
Opisao sam kako i sto je bilo na TF, opisao sam i kako je bilo na testiranju kod prijatelja jucer. Kako ce tko primiti te opise, njegova je stvar. Taj phono radim iskljucivo sebi, za svoj sistem, za svoj gramofon. O kakvom se uredjaju u originalu radi, moze se procitati u ovoj recenziji:
http://www.stereophile.com/phonopreamps/797ear/. Koliko ce tko vjerovati onome sto tamo pise, nije moja briga. O tom pretpojacalu sam proucio prakticno sve sto se moze naci na netu. Sam sklop je modificiran i svaki stupanj ima svoje lokalno decuopling napajanje, koristena je drugacija izlazna cijev da bi se dobila jos niza izlazna impedancija. Napravio sam tri varijante napajanja, svako puno slozenije nego li je napajanje u originalnom uredjaju. Odvojeni su i predimenzionirani transformatori za grijanje i visoki napon, koristene su stablizatorke... i to je dalo rezultate.
Oni koji zele sloziti slicno phono pretpojacalo imaju u ovom threadu prakticno sve podatke da to uspjesno i urade. Projekt nije za pocetnike, treba nesto malo i znati, potrebno je i nesto novca, i puno truda. Naravno, necu nikaga nagovarati da gradi nesto slicno. Svatko neka sebi izabere projekt i shemu. Mozda ova moja samogradnja moze pomoci u izboru projekta, ili moze biti povod za sitna potkajlavanja na forumu...