Edison napisao:Borko_KA napisao:Između bakra i aluminijuma može liskun i pasta, isprobano davno, nema nikakvih problema..
Ali ja bih tu bakrenu plocu najradje izbacio. Ako mozes, stavi komad aluminija. Ima u Bauhausu eloksiranih L-profila 50x30x3 mm. To bi trebalo biti dovoljno.
Imam takve trake, ali ne znam, zapeo sam za bakar, namučio se s njime, ručno ga obradio, tako da, čekam Cupal i njega ću iskoristiti.
Vijke sam kupio crne, mislim da su brunirani ili što već, lijepo mi se uklapaju u estetiku unutra. Čak sam i podloške crne nabavio.
Schultz napisao:Nema goreg materijala za obradu od bakra. Lijepi se za alate i traži posebne kuteve na alatima za bušenje i narezivanje.
U principu, bolje ispadne kada se reže škarama (hidrauličkim) nego kada se pili. Isto vrijedi i za bušenje. U firmi koristimo hidrauličku štancu za bušenje rupa. Ili ako već treba bušiti onda se buši sa posebno brušenim svrdlima za bakar koja imaju iznimno tupe kuteve (mislim preko 135 stupnjeva ali nisam više siguran napamet).
Uglavnom, bakar je vrlo nezahvalan za obradu....
Eto, skužio sam, malo sam ga podcjenio, ali uz puno truda i strpljenja uspio sam.

Kada stigne Cupal, idemo dalje, imam što raditi do toga, nema žurbe, bit će to brzo sve gotovo.
A onda treba popuniti one 100W pločice dokraja, mislim da i za njih imam sve dijelove u kutiji.