Lateral CFA 120W i 80W

Re: Lateral CFA 120W i 80W

PostPostao/la dadod » Sub pro 12, 2020 2:07 pm

tom_hifi napisao:Koristio sam mast i ulje za urezivanje. Naravno da nisam radio na 'suho'.

A što se tiče galvanskih struja i korozije, znam za alu i bakar da se ne vole previše. Nebitno, isprobat ću to ovako, oba služe samo kao hladila (spojena su na masu) i neće nikad biti u vlažnim uvjetima.

Pa ćemo vidjeti kako će se ponašati. Hvala na savjetu

P.S. dimenzije bakra su 130 x 50mm.

Sad nema druge nego da si nabavis bakrene hladnjake. ;)
dadod

PostPostao/la Borko_KA » Sub pro 12, 2020 2:17 pm

Između bakra i aluminijuma može liskun i pasta, isprobano davno, nema nikakvih problema..
Borko_KA

PostPostao/la tom_hifi » Sub pro 12, 2020 2:56 pm

dadod napisao:
tom_hifi napisao:Koristio sam mast i ulje za urezivanje. Naravno da nisam radio na 'suho'.

A što se tiče galvanskih struja i korozije, znam za alu i bakar da se ne vole previše. Nebitno, isprobat ću to ovako, oba služe samo kao hladila (spojena su na masu) i neće nikad biti u vlažnim uvjetima.

Pa ćemo vidjeti kako će se ponašati. Hvala na savjetu

P.S. dimenzije bakra su 130 x 50mm.

Sad nema druge nego da si nabavis bakrene hladnjake. ;)

Hehe, ovi komadi Cupala budu dovoljni.

Idem sve po struci odraditi, nije frka
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » Sub pro 12, 2020 4:52 pm

Nema goreg materijala za obradu od bakra. Lijepi se za alate i traži posebne kuteve na alatima za bušenje i narezivanje.
U principu, bolje ispadne kada se reže škarama (hidrauličkim) nego kada se pili. Isto vrijedi i za bušenje. U firmi koristimo hidrauličku štancu za bušenje rupa. Ili ako već treba bušiti onda se buši sa posebno brušenim svrdlima za bakar koja imaju iznimno tupe kuteve (mislim preko 135 stupnjeva ali nisam više siguran napamet).
Uglavnom, bakar je vrlo nezahvalan za obradu....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Edison » Sub pro 12, 2020 6:29 pm

Borko_KA napisao:Između bakra i aluminijuma može liskun i pasta, isprobano davno, nema nikakvih problema..

Ovo je odlican savjet. :clap:

Tome, ako pojacalo bude stalno radilo, nece biti vlage... ne gasi! ;)

Ali ja bih tu bakrenu plocu najradje izbacio. Ako mozes, stavi komad aluminija. Ima u Bauhausu eloksiranih L-profila 50x30x3 mm. To bi trebalo biti dovoljno. Imas i trake 60x3 mm. Za vijke i matice koristim inox. Bas sam pogledao nesto sto sam radio prije 14 godina. Eloksirani aluminijski lim i inox vijci, ni traga koroziji. Vijci se normalno mogu otpustiti...
Edison

PostPostao/la davorin » Sub pro 12, 2020 6:55 pm

:D
Kreću u ponedjeljak!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la gilhooley » Sub pro 12, 2020 6:57 pm

A što ako zapnu u snijegu?
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Master of disaster » Sub pro 12, 2020 7:20 pm

Biti će kriogenetski tretirani.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la gilhooley » Sub pro 12, 2020 7:24 pm

Satrat će nas Tomek da mu razvodnjavamo temu pa ja stajem sa komentarima... :twisted:

Pojačalo izvrsno radi, ali mora bit napravljeno kako treba. Mislim da će i ovo tomekovo bit super, obzirom na kvalitetu i selekciju dijelova, kvalitetnu kutiju i preciznog majstora...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la tom_hifi » Sub pro 12, 2020 7:50 pm

Edison napisao:
Borko_KA napisao:Između bakra i aluminijuma može liskun i pasta, isprobano davno, nema nikakvih problema..
Ali ja bih tu bakrenu plocu najradje izbacio. Ako mozes, stavi komad aluminija. Ima u Bauhausu eloksiranih L-profila 50x30x3 mm. To bi trebalo biti dovoljno.

Imam takve trake, ali ne znam, zapeo sam za bakar, namučio se s njime, ručno ga obradio, tako da, čekam Cupal i njega ću iskoristiti.

Vijke sam kupio crne, mislim da su brunirani ili što već, lijepo mi se uklapaju u estetiku unutra. Čak sam i podloške crne nabavio. :mrgreen:

Schultz napisao:Nema goreg materijala za obradu od bakra. Lijepi se za alate i traži posebne kuteve na alatima za bušenje i narezivanje.
U principu, bolje ispadne kada se reže škarama (hidrauličkim) nego kada se pili. Isto vrijedi i za bušenje. U firmi koristimo hidrauličku štancu za bušenje rupa. Ili ako već treba bušiti onda se buši sa posebno brušenim svrdlima za bakar koja imaju iznimno tupe kuteve (mislim preko 135 stupnjeva ali nisam više siguran napamet).
Uglavnom, bakar je vrlo nezahvalan za obradu....

Eto, skužio sam, malo sam ga podcjenio, ali uz puno truda i strpljenja uspio sam. :mrgreen:

Kada stigne Cupal, idemo dalje, imam što raditi do toga, nema žurbe, bit će to brzo sve gotovo.

A onda treba popuniti one 100W pločice dokraja, mislim da i za njih imam sve dijelove u kutiji. :roll:
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika