Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Sub stu 02, 2024 5:10 pm

ploca sa tako debelim vodovima ce trajat zauvijek, to je klasik
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub stu 02, 2024 6:06 pm

Bepone napisao:zanimljivo to cucl-anje :P

:lol: Evo koliko sam ja "kreativan", uopće nisam do sada skužio "cucl-anje". Zapravo je to CuCl2 ali manje bitno. Umjesto da jednom cuclaš, cuclaš dva puta. :lol:

A što si mislio da ja radim tanke vodove za SMD? Nema kod mene ispod 24millsa niti približno,a uobičajeno je 32millsa+ ako layout dopušta.Iako ću sada trebati napraviti jedan PCB po narudžbi sa nekoliko vodova od nekih 16millsa jer idu između nožica integrirca(u DIL kućištu) pa će to biti malo zaguljeno.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Pon stu 04, 2024 9:12 pm

ispod 24 millsa uopće nije kritično za diy , sve moje zadnje PCB imaju vodove od 20 millsa čak i kod Cube pojačala i to rađene bez foto postupka , tj direktan prijenos printa na PCB alkoholom ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 08, 2024 2:49 pm

Jedna od dvije prethodno napravljene pločice je skoro popunjena. Fale još samo par podnožja kojih nemam na lageru i onda mogu pustiti fm stereo koder u pogon da vidim kako to radi. Pitao sam prijatelja da li mi može isprogramirati PIC, on kaže da nema programator za njih i onda se ja sjetim da sam davno kupio pickit3 za programirati PIC-eve. Vidi se koliko ga često koristim. :roll:

Kako imam dosta dvostranog vitroplasta rekoh da to iskoristim za ove svrhe.Bome lijep dvostruki posao što se tiče bušenja rupa. Treba ju prvo probušiti i onda ferzenkati sa druge strane.
IMG_3335.JPG

IMG_3336.JPG

Kada složim oscilator i vidim jel sve to radi kako treba vjerojatno ću otvoriti posebnu temu za ovo malo pomagalo pa ću staviti šeme i sve ostalo vezano na hrpu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Pet stu 08, 2024 4:47 pm

to je ploca a ne one dlakice ca delaju :P
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet stu 08, 2024 7:27 pm

Ajde da reda radi i ovdje okačim link na projekt https://pira.cz/eng/stk2en.htm?fbclid=I ... g3-VGQtrE4" target="_blank

E sada luda ideja je sljedeća. Kako imam onaj TM506 Tektronixov mainframe mislim si da složim ovaj mali uređajčić u jedan taj plugin i samo ga uštekam u mainframe. Elektronika i ostalo nije problem, veći je problem napraviti samo kućište iako ni to nije neka nepoznanica. Evo jedan ovdje je odradio upravo to http://philippe.demerliac.free.fr/Tek.h ... ration_des" target="_blank tako da postoje dimenzije za izradu DIY kućišta.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 12, 2024 12:18 pm

Malo sam pobjegao u južne krajeve na "odmor" pa malo crtkaram opet nekakav PCB. Već neko vrijeme mislim složiti nekakvu test kutiju sa 4,8,16R teretima za zvučnike, votmetrom da se može pratiti DC offset i od neki dan kada je Pinco imao problema sa onim svojim lampašem dao mi je ideju da si složim jedan vatmetar. Ne znam točno kakav Pinco koristi pa sam malo googlao i naravno jedan od prvih linkova je bio onaj od čike Elliotta. Bome taj čovjek je neiscrpan izvor šema, valjda ima preko 20 godina kako znam za njega i on još uvijek objavljuje šeme za sve i svašta.

Projekt je ovaj ovdje i bazira se na 4-kvadratnom množitelj ICu koji mjeri napon i struju(preko strujnog trafoa) i u sebi ih pomnoži te na izlazu onda prikazuje snagu.Integrirac nije baš jeftin, pogotovo THT verzija tako da sam uzeo SMD koji je skoro duplo jeftiniji. Možda bi mogao ići na smd-tht adapter tako da mi je jednostavnije nacrtati tiskanu pločicu
https://sound-au.com/project189.htm?fbc ... drv28vReuA
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 12, 2024 5:20 pm

grunf napisao: tj direktan prijenos printa na PCB alkoholom ;)

Grunfe, jel to za toner transfer koristiš alkohol?Kako to ide? Tek mi je danas upao u oko ovaj dio sa alkoholom pa zato malo kasnim sa pitanjem.
Khadgar2007

PostPostao/la Ivor » Uto stu 12, 2024 6:01 pm

@ Khadgar2007: Kad se pojavio na tržištu AD633, reklamirali su ga kao "low cost" (stariji tipovi su bili mnogo skuplji). Nabavio sam tada par komada jer sam namjeravao s njim sastaviti FM stereo MPX koder. Kasnije su se pojavili moduli s kompletnim mini FM stereo predajnikom i od toga sam odustao. Kad su ga prestali proizvoditi, otišla je cijena u nebesa... :(
Pronašao sam jednu drugu shemu FM stereo kodera, koja koristi RC4200, koji bi morao biti jeftiniji. O kvaliteti radije ne bih, jer ga nisam nikad nabavljao niti sam ga imao pod rukama. :?: Možda ti taj dobro dođe.
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto stu 12, 2024 6:25 pm

Možda si me krivo shvatio. FM stereo koder ću raditi(tj. već sam skoro gotov sa lemljenjem) sa nekim PICem. Ovo sa AD633 će biti vatmetar.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica